Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Sinoc mi se box zablokirao u sred igre. Verovatno zbog pregrevanja. Pa sa resio da modifikujem konzolu. :p

Mislio sam da ugradim ventilator na sredini , ali bih morao ad secem stranicu, zato sam mu samo skinuo gornji lim i stavio ventilator sa strane, pa ad vidim. Mada ako nadjem neki lep ventilator ( za dzabe) , i nekog sa malom testerom da mi isece stranicu, uradicu i ventilator odozgo.

Meni je pre par meseci xbox postao nepodnosljivo bucan i u nekim igrama je i zakucavao.
Devojka zamenila pastu i na grafickoj i na procesoru i do tada nema nikakvih problema :).

Trebala bi i pasta da se zameni. Tri godine nije menjana.

Hvala! I ja sam mislio za pastu ali nisam bio siguran. Nemam kad da se zezam sad. Sledece nedelje.

Ljudi moram da ovo podelim sa vama.

Pre nekih 10 dana preko limunda kupio sam polovan xbox 360. Prodavac je nahvalio xbox da je dobar, ocuvan, ispravan i testiran. Inace to je arcade verzija, hdmi sa jasper plocom. Pre neka 3 dana posle svega 5 minuta kako je bio upaljen (igrao sam Mortal Kombat) konzola je dozivela rrod. Kad se otvorila konzola, imalo je i sta da se vidi. Pogledajte slike bice vam sve jasno. Ja jos tako nesto nisam video, pa cak ni na youtube.

http://imageshack.us/f/849/img4983x.jpg/

http://imageshack.us/f/638/img4985i.jpg/

E sad cisto da vas upozorim, ako mislite da kupujete polovnu konzolu pazite od koga kupujete, Ja sam je uzeo od lika koji nabavlja robu iz Nemacke, i najpoznatiji je u selu Kacarevu (kod Panceva). Tako da ako je taj lik u pitanju, samo ga zaobidjite, da ne prodjete kao ja. Kad sam pokazao liku u kakvom je stanju konzola, njega to nije ni najmanje interesovalo, bitno da je uzeo pare.

Poslednja izmena:
Sta je ovo brate mili?!?! Pa prijavi ga Limundu, barem neku kompenzaciju da dobijes iz svega ovoga.

I gde je nestao CPU hladnjak? Ispario. Pa kako je to uopste radilo bez hladnjaka. Eno ti moje slike pa vidi kako treba da izgleda unutar konzole. Ovako ne treba sigurno. Dobar decko. I posle kazi da konzola nije servisirana pre nego sto si je dobio. Al ova nije servisirana, nego silovana.

I koliko vidim nije pregorela slucajno. Nema sta taj da se iznenadjuje. I u pravu si. Ovo prevazilazi sve sto sam ocekivao. Mada ja sam i ocekivao svinjarije sa limunda, kad su box-ovi u pitanju.

Nemacka roba, prva liga. :)

Poslednja izmena:
Pa ja sutra da ga vidim na ulici j**bo bi mu mater, a meni nista nije uradio... Stvarno nemam reci, S-man ode 150e ko da ih nikad nije bilo. Al ne kontam sto bi prodao nesto sto ne da ne radi nego mislim ovu *******ciju? Jedino me zanima kako moze da spava nocu...

Poslednja izmena:
Ima svakakvih. Ja bih otisao, nasao tu osobu i silovao bih ga onom govnjivom motikom sa sela. I onda mu uzeo 3x vise od onoga sto sam mu dao a posle toga tresnuo ovim boxom u glavu. Meni su neke osobe kojima sam verovao i koje su se klele da me nece *****ati, *****ali za 100+ € i nikada vise sa takvim ljudima. Ovo treba obesiti za primer

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Taj da nije znao u kakvom je stanju konzola vratio bi ti pare i kulturno se izvinio vise puta. Sad ja da *****m malo al trebao si prvo na forumu da se raspitas gde da kupis konzolu, mada posle bitke svako moze da bude general...

Ljudi moram da ovo podelim sa vama.

Pre nekih 10 dana preko limunda kupio sam polovan xbox 360. Prodavac je nahvalio xbox da je dobar, ocuvan, ispravan i testiran. Inace to je arcade verzija, hdmi sa jasper plocom. Pre neka 3 dana posle svega 5 minuta kako je bio upaljen (igrao sam Mortal Kombat) konzola je dozivela rrod. Kad se otvorila konzola, imalo je i sta da se vidi. Pogledajte slike bice vam sve jasno. Ja jos tako nesto nisam video, pa cak ni na youtube.

http://imageshack.us/f/849/img4983x.jpg/

http://imageshack.us/f/638/img4985i.jpg/

E sad cisto da vas upozorim, ako mislite da kupujete polovnu konzolu pazite od koga kupujete, Ja sam je uzeo od lika koji nabavlja robu iz Nemacke, i najpoznatiji je u selu Kacarevu (kod Panceva). Tako da ako je taj lik u pitanju, samo ga zaobidjite, da ne prodjete kao ja. Kad sam pokazao liku u kakvom je stanju konzola, njega to nije ni najmanje interesovalo, bitno da je uzeo pare.

Ako nije proslo 14dana od kad je kupljeno imas pravo da se zalis lmunundu i da zahtevas povracaj para ako uredjaj nije ispravan, ovde imas saopstenje iz limundo tima
http://forum.benchmark.rs/showthrea...odite-racuna&p=2500328&viewfull=1#post2500328

ja koliko sam skontao, decko se dogovorio sa covekom da mu proda van aukcije, tako da je onda uzaludno da se zali limundu, ako nije zvanicno pobedio na licitaciji...jedino resenje da povede jos nekog pa da mu pokucaju na vrata i probaju lepim putem da rese stvar, a da mu pritom pistolj viri iz pantalona xD makar dobro odradjena igracka :D

Poslednja izmena:
Konzolu sam platio 110e. Iskren da budem ja sam zaista mislio kad sam pokazao liku sta sam nasao u konzoli i u kakvom je unutra bila stanju da ce lik vratiti pare i tu konzolu poslati onome od koga je uzeo iz Nemacke, jer ocekivao da ce i taj lik biti iznenadjen. Ali ne, on kaze kod njega kad je testirao radila je odlicno, a ja da probam da je opravim. I onda je rekao ajde da ispadnem fer da ti platim pola opravke ( da bas ce platiti ) ili da ja njemu posaljem konzolu pa da je on posalje nekom liku da je opravi, dal u Nemacku ili gde vec.

Inace, povadili smo sve papire tj kartone iz konzole

Prilozi

• papiri iz konzole.jpg
    papiri iz konzole.jpg
    426.6 KB · Pregleda: 87
Uffff,izgleda da ces ili da ga polomis,ili da se cimas i trosis jos da konzolu popravis.mislim da je pametnije da sa dva drugara odes kod njega na kafu i da mu lepo objasnis. Ne verujem da nece razumeti. Inace popravka moze i do 50ak eura ja mislim.

Ma bre da ti dam ja broj od decka gde sam ja kupio xbox pa ti lepo kupis novi za 160-180e dobijes racun, garanciju 1 god, cak i ponovo flesuje konzolu za dz ako je u garanciji, a ako si kod njega kupio a nije u garanciji za fles ti uzme ti 1000 din i zavrsava posao.

Poslednja izmena:
Verovali ili ne, pojavio se Jtag hack za Zephyr, Jasper i SLIM

Gde i koliko para?

Ti kartoni koje si video je cooling mod kojim se postize bolje usmeravanje vazduha... doduse ovaj je jako lose uradjen, i verovatno je to i napravilo problem. Vise o tome ovde: http://www.jamerican.net/?p=48

Ok je to ali je problem kod njega sto je njemu izvadjeno hladjenje i samo zalepljeni kartoni dok na ovom linku sto si postavio se lepo vidi da su tu oba hladnjaka i da je to to. Ovde nije imalo sta da hladi procesor a sam vazduh nije dovoljan da isti ohladi.

Ti kartoni koje si video je cooling mod kojim se postize bolje usmeravanje vazduha... doduse ovaj je jako lose uradjen, i verovatno je to i napravilo problem. Vise o tome ovde: http://www.jamerican.net/?p=48

Cooling mod, usmeravanje vazduha? Ne zasmejavaj me. To na boxu vec ima. I vise nije potrebno , bar ne bez jos jednog ventilatora. I ovo ti je prvi post? Nisi ucestvovao na temama do sad? Prva poruka ti je bila da branis prevaranta. Sumnjivo je tu nesto.

A gde je nestao CPU hladnjak, ili slucajno nisi primetio da ga nema.
A modovi se ne rade sa kartonima, specijalno ne od strane strucnjaka.

A ti s-man, kako mislis da popravis? Koliko da te kosta? On da ti plati pola? Dal si ti normalan? pa jos malo pa imas da kupis novu konzolu.

Poslednja izmena:
Mnogo losih ljudi ima, ali je zabrinjavajuce sto oni misle da su dobri i da to nije nista strasno.. Od gomile ljudi sam cuo da treba da prodam PS3 i precutim da je imao YLOD, a ja ni to ne bi mogao..

Taj lik verovatno ceo zivot radi tako stvari, prodaje ispod cene i posle se pravi mutav.

Nazalost, puno ih je takvih u Srbiji.

Najcrnje sto taj lik ne samo da nije spomenu da je konzola RROD-ovala, nego je precutao i da nema hladnjak u konzoli. Kao ad kupis komp bez kulera i cudis se sta mu je.

@Boris
Pa normalno da ne bi, to je kako bitna stavka, samo govedo moze tako nesto da precuti, a kamoli ovo sto se S-manu desilo

A ti s-man, kako mislis da popravis? Koliko da te kosta? On da ti plati pola? Dal si ti normalan? pa jos malo pa imas da kupis novu konzolu.

Kuzma videcu jos dal uopste moze da se popravi, konsultovacu se i sa drugarom koji je uspevao da popravi xbox konzole dal on mozda moze da nesto ucini. A to da taj lik plati pola popravke i ti njegovi predlozi da je posalje kod nekog lika ne znam ni ja gde, to ne dolazi u obzir.

Ukoliko konzoli nema spasa, ide u kantu za smece. Gamepad mogu ili da prodam ili da vidim kako da prikopcam wireless na pc. A adapter i kabl za povezivanje sa tv ako nekome bude trebao mogu prodati.

Inace cuo sam se sa jednim momkom koji je bas juce uzeo xbox od tog lika iz Kacareva. Platio je 13500 xbox i gamepad, a zatim uzeo jos hard i dodatni gamepad i izaslo ga oko 18500. Kad sam mu ispricao sta se meni desilo zabrinuo se i on, i nada se da se to njemu nece desiti. Mada on nije znao ni sta je rrod, dok mu nisam rekao.

moja preporuka je da kontaktiras duschana sa xbox republike, pored toga sto je veoma jeftin, radi sa kutijama [ne kartonskim kao sto su bile u tvom xboxu xD] i verovatno ima neki rrodovan iz kog moze da izvadi kuler i popravi tvoj, jer verujem da moze lako da se popravi i da traje...po mojoj slobodnoj proceni, popravka je max 30e ali ga ti ipak kontaktiraj ;)

Ne branim nikoga, samo iznosim cinjenice jer svoju konzolu sam modujem... ovo doduse nisam radio, pojacao sam kulere, bucan jeste, ali sto je sigurno sigurno je. Uostalom pogledaj kad sam registrovan na forum, koristio sam iskljucivo rubriku mali oglasi za kupovinu, a sada sam se ukljucio u diskusiju jer je postavljen link ka mom topicu na xbox republici, za sta stize automatsko obavestenje.

Ma ok.

Nego sta sam video na republici, stize JTAG za sve konzole. Bice to dobro za homebrew. Jedva cekam. :)

A da li moras da flesujes konzolu kad odradis J-TAG? Kako onda fungcionisu apdejti, sobzirom da ih moras skinuti sa neta. Mislim znam da ima neka fora preko USB-a ali nisam siguran kako to ide...

A da li moras da flesujes konzolu kad odradis J-TAG? Kako onda fungcionisu apdejti, sobzirom da ih moras skinuti sa neta. Mislim znam da ima neka fora preko USB-a ali nisam siguran kako to ide...

Ako zelis backupe sa DVD-a da pokreces, moras da flesujes konzolu. Update ne mozes microsoftov, nego moras freeboot (u principu patchovan oficijalni update) i on je taj koji ti u stvari omogucava da pokreces sve. Ako na JTAG-u (ne na ovom novom glitchu) updateujes sa live-a ili flasha microsoftov update, mozes da se pozdravis sa JTAG-om ;)

Ma ok.

Nego sta sam video na republici, stize JTAG za sve konzole. Bice to dobro za homebrew. Jedva cekam. :)

Nadam se da ce ovaj novi Reset.Glitch zaziveti. Sav info o explotu je izasao, valjda ce neko kod nas uskoro uspeti da ga implementira. Mada, ne treba zuriti posto jos uvek nije omoguceno bootovanje konzole do dashboarda sa ovim exploitom. Kada se to pojavi, onda ce krenuti navala.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno