Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

Polako sinak, idemo:

doduse, jeste - ja sam napisao da rade isu stvar. tu jesam pogresio, jer moderi punjaci imaju podesavanja jacine struje, te su u stanju da regulisu ciklus punjenja, za razliku od USB-a koji konstanto shalje jednu te istu jacinu, i nema regulacije izjednacavanja voltaze u odnosu na napunjenost baterije.

u svakom slucaju, poenta je da je bolje puniti uredjaj sa punjacem, koji je DIZAJNIRAN za punjenje tog i tog uredjaja, nego preko USB-a

Jedna mala ispravka. Kontrola punjenja baterije je sa strane uredjaja...kad je upaljen, kernel radi kontrolu punjenja a kad je ugasen uredjaj punjenje se kontrolise od strane recovery ili hboot (zavisno od implementacije)

HTC ima foru da su originalni punjaci fizicki oziceni na nacin da uredjaj moze da prepozna da li se radi o punjacu ili usb portu. Punjenje bilo kojim nekompatibilnim punjacem kod HTC uredjaja rezultira time da je struja punjenja istovetna onoj sa USB-a. Ovo lako mozete proveriti uz pomoc current widget-a

HD2 TT

Ja ubijam sve aplikacije Adv.Task Killer-om(uključujući i njega) pa opet nekad neće da se probudi. Kako da ubijemo te Phone settingse (ja sam naleteo i na dialer, imenik, sve spremno za telefoniranje), jer očigledno jedu bateriju ko besni. Kad smo kod baterije, koliko ti traje (da se ne persiramo)? I na kraju, pokušaću da zamenim uređaj jer mi u principu vrši posao... hvala na pomoći, u svakom sluičaju...

Zapravo ne znam koliko traje baterija jer od ova dva mala zlikovca nikad ne uspem da izmerim (otimanje, plakanje, jedan hoće igrice, drugi crtaće...). Na prošlom modelu je ubijanjem phone.apk značajno produžen vek baterija pa pretpostavljamda bi se isto desilo i ovde.

Što se zamene uređaja tiče zakon o zaštiti potrošača je apsolutno na tvojoj strani. Možeš da zvrcneš i tržišnu inspekciju ako zatreba. U krajnjem traži pare nazad pa ga kupi negde drugde. U članu 54 lepo piše da stranka ima pravo da izabere da li će da joj se vrate pare ili popravlja. Više puta ti se kvario uređaj na isti način i to je klasičan primer nesaobraznosti sa onim što se od uređaja očekuje.

Vi imate GingerBreak, meni z4root neće da rootuje froyo na mom FR-809... :(

Nastavak odiseje: u subotu spakovao tablet (posto ovaj put nikako nije hteo da se upali), otisao u Novicomp, oni me uputili na uvoznika jer cu ovako dugo cekati, "...i do 40 dana kad ga oni odnesu...", ja se lepo zahvalio jer nemam nikakva posla sa uvoznicima jer od njih nisam nista ni kupio a i ne zuri mi se toliko (kupicu i netbuk, resio sam na licu mesta, Igoritza izgleda bio u pravu 100%). Delija u radnji mi rekao da su ga oni upalili kad ga je moj kolega prosli put donosio (sto i nije neka novost jer se on pali po svom cefu, problem je sto nece uvek kad ja hocu), pa je probao i sad da da ga upali, nista, pa ga ukljucio na punjac (uz konstataciju "...kad se on isprazni bla, bla, bla..." - covece, on je meni riknjavao i na 60% i 10% napunjenosti). Uglavnom, ja sam im predao zahtev za reklamaciju gde sam sve lepo napisao i pripretio sudskim postupkom. Uzgred, u medjuvremenu(proteklih dana) sam primetio i to da kad punjac napuni bateriju i tablet svecano objavi da je baterija napunjena, cim ga skinem sa punjaca baterija pokazuje ili 78% ili 83% napunjenosti, pa sam i to napomenuo u svom pisaniju. Elem, rastadosmo se uz njihovo obecanje da ce ga odneti sutra kod uvoznika u servis, pa cemo videti...

Nastavak odiseje: u subotu spakovao tablet (posto ovaj put nikako nije hteo da se upali), otisao u Novicomp, oni me uputili na uvoznika jer cu ovako dugo cekati, "...i do 40 dana kad ga oni odnesu...", ja se lepo zahvalio jer nemam nikakva posla sa uvoznicima jer od njih nisam nista ni kupio a i ne zuri mi se toliko (kupicu i netbuk, resio sam na licu mesta, Igoritza izgleda bio u pravu 100%). Delija u radnji mi rekao da su ga oni upalili kad ga je moj kolega prosli put donosio (sto i nije neka novost jer se on pali po svom cefu, problem je sto nece uvek kad ja hocu), pa je probao i sad da da ga upali, nista, pa ga ukljucio na punjac (uz konstataciju "...kad se on isprazni bla, bla, bla..." - covece, on je meni riknjavao i na 60% i 10% napunjenosti). Uglavnom, ja sam im predao zahtev za reklamaciju gde sam sve lepo napisao i pripretio sudskim postupkom. Uzgred, u medjuvremenu(proteklih dana) sam primetio i to da kad punjac napuni bateriju i tablet svecano objavi da je baterija napunjena, cim ga skinem sa punjaca baterija pokazuje ili 78% ili 83% napunjenosti, pa sam i to napomenuo u svom pisaniju. Elem, rastadosmo se uz njihovo obecanje da ce ga odneti sutra kod uvoznika u servis, pa cemo videti...

U Srbiji kad vršiš reklamaciju ovo ti je must ako hoćeš da se prema tebi uljudno odnose u tom samom procesu reklamacije. Ja uvek, kad god sam imao problema, idem lepim putem koji se u 99% slučajeva jednostavno mora završiti pretnjom bilo kakve vrste. Tek su onda svi spremni na saradnju.

O punjačima i punjenju

Ovako bi trebalo da stoje stvari što se tiče USB punjenja:
Softver uređaja će puniti strujom ispod 500mA ako na USB pinovima 2 i 3 vidi makar i mogućnos data konekcije (pojasniću). Ako na pinovima 2 i 3 sigurno nema mogućnosti data konekcije, onda softver uređaja može dozvoliti punjenje koje može ići jako velikim strujama - i do 1.5A (ukoliko to mogu i uređaj i izvor).

Dakle:
ako su Data+ i Data- kratko spojeni, softver uređaja prepoznaje da je to AC charger only, prebacuje se u charging fast ili AC charging, punjenje može ići maksimalnim stujama

Ako Data+ i Data- nisu kratko spojeni (navodno, granica je 200oma), onda razume da je spojen na USB port računara (makar i ne video data transfer!), punjenje ograničava na manje od 500, Android će čak da te pita i da li želiš USB chrging, ili mass storage mod. Dakle, punjenje je isključivo charging slow, tj USB charging

To koristi i HTC. Originalan 220v punjač koji sam dobio uz HD2, na sebi ima female USB port, pinovi 2 i 3 su u kratkom spoju. Imam i neki stari HP punjač (od PDA), pinovi 2 i 3 spojeni.

Možeš kupiti car charger, 12V na ženski USB, deklarisan na 1A. Ako 2 i 3 nisu kratko spojeni (sreo jedan Belkin), max struja punjenja će biti ispod 500 (USB charging). Otvorio, zalemio, dobio AC charging (išlo oko 730mA).

Ovome su pribegli prvo proizvođači navigacija, da bi obezbedili punjenje visokim stujama. Ako se ne varam, danas je to uvedeno i kao standard - USB charger, ili tako nešto.

Ovako bi trebalo da stoje stvari što se tiče USB punjenja:
Softver uređaja će puniti strujom ispod 500mA ako na USB pinovima 2 i 3 vidi makar i mogućnos data konekcije (pojasniću). Ako na pinovima 2 i 3 sigurno nema mogućnosti data konekcije, onda softver uređaja može dozvoliti punjenje koje može ići jako velikim strujama - i do 1.5A (ukoliko to mogu i uređaj i izvor).

Dakle:
ako su Data+ i Data- kratko spojeni, softver uređaja prepoznaje da je to AC charger only, prebacuje se u charging fast ili AC charging, punjenje može ići maksimalnim stujama

Ako Data+ i Data- nisu kratko spojeni (navodno, granica je 200oma), onda razume da je spojen na USB port računara (makar i ne video data transfer!), punjenje ograničava na manje od 500, Android će čak da te pita i da li želiš USB chrging, ili mass storage mod. Dakle, punjenje je isključivo charging slow, tj USB charging

To koristi i HTC. Originalan 220v punjač koji sam dobio uz HD2, na sebi ima female USB port, pinovi 2 i 3 su u kratkom spoju. Imam i neki stari HP punjač (od PDA), pinovi 2 i 3 spojeni.

Možeš kupiti car charger, 12V na ženski USB, deklarisan na 1A. Ako 2 i 3 nisu kratko spojeni (sreo jedan Belkin), max struja punjenja će biti ispod 500 (USB charging). Otvorio, zalemio, dobio AC charging (išlo oko 730mA).

Ovome su pribegli prvo proizvođači navigacija, da bi obezbedili punjenje visokim stujama. Ako se ne varam, danas je to uvedeno i kao standard - USB charger, ili tako nešto.

daj neku sliku ili semu...nisam sreo jos ni jedan punjac za kola (a mnogi imaju rating 1-1.5A) koji telefon stavlja u fast charging. moracu da neki prepravim ako ne uspem da nadjem originalni HTC punjac za kola.

Nemam semu ili foto, ali je vrlo jednostavno, ako uspes da otvoris car charger.
Ima tutoriala kako ovo praviti na kablu, vidi ovde ili ovde. Rezultat je isti, ali se podrazumeva da takav kabl ne sme biti uboden u PC...
Zato preferiram mod samog chargera, jer USB kabl koji u njega ubadam da bih puni fon, cesto koristim i n PC

evo sad sam s**** jedan kabl i RADI :)...ne mora ni da se lemi, dovoljno da se prevezu data zice i to napravi dovoljno dobar spoj. proverio sam ga sa kmsg i stvarno aktivira fast charge...doduse sa USB porta, nemoze da povuce ni 300mA...nevezano da li je slow ili fast charge

Poslednja izmena:
Da li da otvorite novu temu u vezi punjaca i punjenja aparata?

Duško, kako otvaraš kmsg?
To jedino nisam uspeo, prilazim fajlu, ali ne mogu da ga otvorim.

Otvori terminal i kucaj
su
cat /proc/kmsg

TT HD2

izgleda, +futrola. specifikacije su im slicne (iste), samo sto sad ima 4gb...

Razliciti procesori, manje rama, verovatno rezistivni ekran, veća baterija... Nikako nisu isti...

SGS II powered by Lite'ning 5.0

Treba mi informacija BLUEBERRY
NETCAT-M03-C-4GB da li ima mikrofon pise da ima ali skype nikako ne radi.... molim vas hitno je

Epilog slucaja drugog primerka Netcat-a: prodavci me danas obavestili d me ceka novi Netcat da ga preuzmem. Valjda ce biti treca sreca...

Epilog slucaja drugog primerka Netcat-a: prodavci me danas obavestili d me ceka novi Netcat da ga preuzmem. Valjda ce biti treca sreca...

ne seri da su ti dva neispravna uvalili, nisam ni pratio temu u zadnje vreme. ili je uređaj žešći krš ili si ti baš definicija baksuza (zezam se) :D

ne seri da su ti dva neispravna uvalili, nisam ni pratio temu u zadnje vreme. ili je uređaj žešći krš ili si ti baš definicija baksuza (zezam se) :D
Do sada nisam bio al' me sa ovim Netcat-om bas poteralo... za druge ne znam da su imali probleme...

Poslednja izmena:
Stigao treci primerak, radi dobro, do sad, barem. Naravno, opet drugacija kutija, nekakva ogromna folija na ekranu, pozadi je nema uopste, al je barem ispravan...

Poslednja izmena:
lepe vesti: dokopao sam se ovog Kontenjera od tableta, i to na poseban nachin - doneo mi ga covek razlupanog (njegovom krivicom) da probam da ga spasem. elem - otisao digitajzer, pa i nije bilo nekakve vajde dalje razmishljati o popravci, nego mi sevnulo nesto drugo napamet - mislim da bih mogao da "aktiviram" sim slot. slika mi je unutra bila delimicno jasna, sutra idem do Zhepija (najjaci majstor za mobilne u Beogradu) da analizira covek dal moze.

nesto sam kratko browse-ovao po netu, i poenta je da je ovaj Netcat "ojadjeni" kinez koji inace ima sim slot. ako sam dobro pretrazio. kao sto je na nekim uredjajima zakljucan USB port, tako i ovde zakljucan sim. javljam vam dal moze.

u svakom slucaju, sad kad sam pregledao ovo, bar sto se tice hardvera i kvaliteta - Flytouch2 (koji je inace "shkripucav") je za ovaj Netcat - skulptura, od kamena. da ne spominjem kvalitetno sastavljene Archos-e ili manje poznate kineze, poput Herotab-a, FR-809, ili Malate, koji su za netcat aviJoni.

lepe vesti: dokopao sam se ovog Kontenjera od tableta, i to na poseban nachin - doneo mi ga covek razlupanog (njegovom krivicom) da probam da ga spasem. elem - otisao digitajzer, pa i nije bilo nekakve vajde dalje razmishljati o popravci, nego mi sevnulo nesto drugo napamet - mislim da bih mogao da "aktiviram" sim slot. slika mi je unutra bila delimicno jasna, sutra idem do Zhepija (najjaci majstor za mobilne u Beogradu) da analizira covek dal moze.

nesto sam kratko browse-ovao po netu, i poenta je da je ovaj Netcat "ojadjeni" kinez koji inace ima sim slot. ako sam dobro pretrazio. kao sto je na nekim uredjajima zakljucan USB port, tako i ovde zakljucan sim. javljam vam dal moze.

u svakom slucaju, sad kad sam pregledao ovo, bar sto se tice hardvera i kvaliteta - Flytouch2 (koji je inace "shkripucav") je za ovaj Netcat - skulptura, od kamena. da ne spominjem kvalitetno sastavljene Archos-e ili manje poznate kineze, poput Herotab-a, FR-809, ili Malate, koji su za netcat aviJoni.

Iskreno, ne verujem da je iko od nas koji smo ga kupili ocekivao da kupuje low budget Ipad ili Samsunga. Meni vrsi posla taman koliko sam ocekivao, a i malo vise. Sto se porekla tice, ja bih rekao da je Netcat bliski rodjak ovog kineza:
www.chinavasion.com/android-tablets...with-7-inch-touchscreen-wifi-camera-hdmi-4gb/

Ako bi osposobio sim, to bi bilo extra!

Ovaj novi M-03 i nije tako loš. Nakon 2 nedelje testiranja, instalacija raznih programa sve radi ok. Nekih većih problema nisam imao, uređaj se ne zaglupljuje. Internet radi, Skype radi, market radi. Ono što je meni mali problem jeste baterija koja traje oko 3 sata. E sad to se verovatno rešava brisanjem PHONE.APK ali za to je potreban ROOT koji ne mogu da dobijem ni sa z4, ni sa GingerBreak-om. Da li neko zna kako doći do root-a na ovom tablet-u? Priča sa prethodna 2 Blueberry tableta ne radi u ovom slučaju.

Jesi li siguran da ce ti market raditi bash kako treba bez phone.apk? Mozda znaju drugi sa ovog foruma koji su to probali, ali da li ces moci da skines programe koji traze telefonsku funkciju?

Vrh Dno