daxyco
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.06.2009
- Poena
- 515
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Kao sto naslov kaze, totalni sam pocetnik, odnosno, cak i manje od toga. Za sada sam skinuo ubuntu 11.04, kako sam shvatio najlaksi je za pocetnike. Ali nisam uspeo da nadjem neki dobar tutorial, koji bi mi pomogao da pocnem da se igram sa ovim, prvo jer nemam bas puno vremena da citam razne tutoriale pa da skontam da ne valjaju, a drugo, internet pretrazujem sa telefona uglavnom, jer nemam internet u stanu, i nisam uspeo da instaliram drajvere za tethering sa telefona.
Hteo sam da instaliram nekoliko programa koje sam skinuo, samo kada sam skidao nisam znao da treba da imaju .deb ekstenziju, ali sam ipak skinuo i nekoliko takvih, i dobijam neku gresku sa nekompatibilnoscu (dakle ne znam ni program da instaliram
). Problem je i sto nemam internet na ovom kompu, ali ako je neophodno, odnecu laptop na posao, valjda mi nece praviti problem da im ukradem malo interneta.
Uglavnom, za sada bi mi bio potreban neki tutorial, ne mrzi me da citam, voleo bih da naucim i malo da koristim terminal... Uglavnom, nista posebno ne bih radio sam ovim kompom, uglavnom bih za sada spremao diplomski, multimedija...
Izvinite ako postoji negde ovakva tema, malo sam citao, ali mi se cini da nema.
Unapred hvala.
Hteo sam da instaliram nekoliko programa koje sam skinuo, samo kada sam skidao nisam znao da treba da imaju .deb ekstenziju, ali sam ipak skinuo i nekoliko takvih, i dobijam neku gresku sa nekompatibilnoscu (dakle ne znam ni program da instaliram
Uglavnom, za sada bi mi bio potreban neki tutorial, ne mrzi me da citam, voleo bih da naucim i malo da koristim terminal... Uglavnom, nista posebno ne bih radio sam ovim kompom, uglavnom bih za sada spremao diplomski, multimedija...
Izvinite ako postoji negde ovakva tema, malo sam citao, ali mi se cini da nema.
Unapred hvala.