Šta je novo?

WD 640GB Black fail

Blatex

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2009
Poena
320
Imam hard iz naslova teme, koji je posle godinu dana maltretiranja zabrljavio. Pojavilo se 600+ bad sectora, bilo kakav rad na njemu je postao uzasno spor itd. Iskoristio sam HDD Regenerator za repair bad sectora, što je i uradio odlično, HDD radi kao nov, tj. uopšte se ne vide raniji problemi.

Problem nastaje prilikom starta sistema (win xp), kada se sistem podigne, nije moguće pokrenuti bilo kakav veći program. Moguće je ići kroz sve foldere, pokrenuti neke manje programe tipa Notepad/Calculator i sl. i to je sve. Posle par restarta, sve je u redu.

Na netu sam saznao da WinXP automatski pokreće chkdsk za oštećeni hard, koji je označen "Dirty bitom". I to sam kasnije rešio, hard više nema DirtyBit, sprečio sam chkdsk na njega ("chkntfs /x e:") ali ga win iz nekog razloga i dalje proverava. Dakle posle pokretanja, potrebno je otprilike da prodje 10-15 minuta i par restarta i onda će sve raditi kako treba.

Ima li leka ovome?
Da li je moguće zameniti ovakav hard (imam 3 god. garanciju, radio je tek godinu ipo dana) za novi? On sada zapravo funkcioniše kako treba, sem što bez 15min i par restarta ne mogu da startujem sistem normalno...

to sto je regenerator "opravio" ne znaci da je HDD zdrav. pogledaj SMART vrednosti, sacuvaj podatke i iskoristi garanciju obavezno

Pokrenuo sam test preko programa GSmartControl, uradio je 10% testa i prijavio je grešku (reci mi ako bi trebalo preko drugog programa to da uradim). Log sam sačuvao.
Hvala.

menjaj to odma.....to mora da ima garanciju 100%

Nije mi jasno zašto bi se neko cimao sa kojekakvim programima za "popravku" hard diskova ako je disk pod garancijom? Reklamiraj ga i rešen problem.

prvo WD black serije imaju 5 godina garancije a ne 3 a drugo nosi na reklamaciju dobices sigurno nov a pre toga BACKUP

Imaju kod normalnih nejajarskih uvoznika wd black garanciju od 5 godina oni drugi gledaju da u svemu i svuda ustinu kupca i sve druge uopste pa tako wd-ovu garanciju smanjuju i umesto 5 imamo 3 g garancije.
Bolje je ne kupovati uredjaje kojima je od strane uvoznika smanjena garancija, nek propadne bagra i nek im lager bude samo veci i veci a muterija sve manje i manje ... (al da zivimo u japanu, dok u srbiji takvim je sve bolje i bolje)...

Ima li leka ovome?
On sada zapravo funkcioniše kako treba...

Ima leka kako nema, zove se NOVI HDD, ima više proizdvođača, recimo WD, Samsung itd i dovoljno je samo jedan kom. da "popijaš" i izlečen si :)
Ako hoćeš da se zezaš i experimentišeš koliko će hard preživeti onda su tu ti programi što ih pronalaziš za "ispravljanje" grešaka a ako imaš na tom hardu nešto što ti je važno onad nema igranja, taj hdd ništa ne može trajno da spasi...

poz

Vrh Dno