Šta je novo?

Iphone 3GS, izlazak iz Recovery mode-a...

pantelejmon

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
320
Cao!
Kupio sam pre par dana iphone iz naslova, polovnog, i lik mi je rekao da je simfree, e sad ja uzmem malo proguglam da vidim sta kaze i rekose da kad je simfree nema problema, moze da se update=uje preko itunes, i da nece biti nikakvih problema.
Medjutim ispostavilo se da nije simfree i kako sam ga up. otisao je u ovaj rec. mode.
Muke mucim da ga izvadim odatle, pa ako neko ima resenje i rad je da pomogne super!
Inace skinuo sam i tinyumbrella, i redsnow program za jb, ali i dalje nista nisam uspeo da pokrenem, inace na njemu je bila baseband 6.15 i sof 4.3.3. Nabavio sam i recboot ali i dalje nista...

Možda nije dobro odradio restore. Probaj ponovo pa onda Tiny.

Skinuo sam i taj fixrecovery ali nista ne pomaze, kao da ima neki nezavrsen proces. Kada kliknem na ono "exit recovery" on kao izadje telefon se resetuje medjutim ponovo se istog trenutka vrati i tako stoji...

Pda, skinuo sam to, evo da kazem da sam napravio neki pomak, uspeo sam(ili mi se samo cini) da ga izvadim iz recovery mode-a, e sad nudi mi samo emergency call i nista drugo, kada probam sa da uradim jb sa redsnow-om nekako zaglupi i opet ode u recovery mode, sta je to u pitanju?

Nije valjda da sada moram da placam da mi se otkljuca telefon???

pozz
ne znas sta si ti hteo da update kad je 4.3.3 vec na njemu ? i sta bi ti to doprinelo ?
imas bar milion shema na internetu kako i sta da uradis za iphone, zato sto ne postoji razradjen sablon kako da povratis iphone
nekad radi jedna stvar nekad druga, s obzirom da se bas ne razumes puno, najbolje je bas da sam citas i probas sve
******* ga ne mozes, a najbolje ces tako nauciti kad proradi sta si uradio itd

Ja sam imao pre njega ipod touch i isto se nisam nesto razumeo, ali sam citao i nasao resenje i uradio jailbreak, tako da nisam totalni laik, dobro nisam ni popio svu pamet ovog sveta, ali vidim da nesto se ne odvija kako treba, da vidim gde gresim ili neko ko se razume da mi pomogne.
Pa zbog toga trazim resenje, a takav savet sto mi ti dajes ne znaci mi nista nemoj da se ljutis ali je tako...

ma ne ljutim se ja
nego taj fon bas i ne mozes ******* ako vezbas tako da probaj kao sto sam kazes

Ako si uspeo jednom da dodjes do EC ekrana znaci da ima nade. Ja sam isti problem imao na i4 4.2.1 ali se ne secam kako sam ga resio. Mada mislim da ako bi imao istu muku opet da bi se brzo snasao.

Ko se trazi taj i nadje :)
Evo da javim dobre vesti, doduse delimicno, uspeo sam da ozivim totalno telefon, e sad imam problem, nema service, tj ne radi mu funkcija za koju je i napravljen, a to je telefoniranje. Koji je sledeci korak, da li da skinem preko cydie onaj ultrasnow i pokusam sa njim da ga otkljucam?

Poslednja izmena:
Ko se trazi taj i nadje :)
Evo da javim dobre vesti, doduse delimicno, uspeo sam da ozivim totalno telefon, e sad imam problem, nema service, tj ne radi mu funkcija za koju je i napravljen, a to je telefoniranje. Koji je sledeci korak, da li da skinem preko cydie onaj ultrasnow i pokusam sa njim da ga otkljucam?

Ako ti je na 6.15 kao sto si rekao da jeste, onda ultrasn0w sa cydie kao sto si i sam rekao i to je to

Vidis da se moze sve kad se hoce samo strpljenja niko se nije naucen rodio

Al ti ne radi GPS... nisi trebao da to kupujes.

Možda čovek ne koristi GPS. Možda je znao za to i kupio mob po manjoj ceni zbog propusta nekog od vlasnika tog telefona. Mojne da mu staješ na muku. Vidiš koliko se mučio da ga osposobi, sav je poplaveo :d

Nije znao, ako je mislio da je sim free...

Bolje da ga proda takvog i kupi nesto drugo. Sad zna sta da gleda kad kupuje.

@yooyo
Iskren da budem kupio sam ga jer mi je lik rekao da je simfree, preko oglasa, posle se ispostavilo da nije, i zbog toga sam i upao u shit! Sto kaze covek poplaveo sam od muke :d
E sad, da placem da se izjadam nemam kome, sem sam da snosim svoje posledice, i da se nadam da ce izbaciti uskoro neko nesto za skidanje tog baseband-a 6.15. da mi radi gps.
Jos se nisam smorio sto mi ne radi(jer mi prvo uopste nije radio ceo telefon), ali verovatno cu uskoro, jer sam navikao na gps...
Tako da....

bb downgrade jos uvek nije napravljen. bilo je nekih glasina da rade na tome ali za sada nista od toga.

@yooyo
Iskren da budem kupio sam ga jer mi je lik rekao da je simfree, preko oglasa, posle se ispostavilo da nije, i zbog toga sam i upao u shit! Sto kaze covek poplaveo sam od muke :d
E sad, da placem da se izjadam nemam kome, sem sam da snosim svoje posledice, i da se nadam da ce izbaciti uskoro neko nesto za skidanje tog baseband-a 6.15. da mi radi gps.
Jos se nisam smorio sto mi ne radi(jer mi prvo uopste nije radio ceo telefon), ali verovatno cu uskoro, jer sam navikao na gps...
Tako da....

Skoro sam ja pokrenuo temu o tome da ljudi ne opišu šta prodaju pa naleti neko ko nije upućen i kupi to po ceni koja nije prikladna, ali nikoga to nije interesovalo.

Mene to sada interesuje, ali kasno, mada nisam ja toliko kriv(mislim jesam, kupio sam ga), imao sam predstavu sta je sta, ali kad kupujes na nevidjeno, tako ispadne. Meni je to sada za nauk da prvo proverim. A eto nedelju dana ranije sam isto tako ja prodao svoj ipod touch, decko je negde dole sa juga, i poslao sam mu na nevidjeno. Rekao sam mu da je jb uradjen, da ne dira nista i da ce moci sve da pusta i da mu radi. Poenta price je da se ne moze verovati svakome i na zalost ne govore svi uvek istinu i to je fakat!

Neke stvari ne možeš saznati dok ne iskusiš probleme koji ti taj uređaj može stvoriti. Po meni je to tvoja krivica jer se nisi raspitao a bezobrazluk prodavca jer ti nije rekao ili čak dao pogrešne informacije.

Bezobrazluk, jer je taj nazovi prodavac sigurno znao da bb 6.15 nije sim free. I onda ako prodje - prodje... A i da se pantelejmon informisao to bi predupredilo situaciju. Al dobro, bitno da moze da se koristi telefon, i da nema drugih falinki.

*** momci, nadam se da ce doci i taj dan kada ce bb 6.15 moci da radi sa gps signalom, jer ovako nije to to///
Sto kazu nada poslednja umire, ako nista ne bude prodacu ga i ja i kupiti nesto drugo, videcu...
P.S. samo sto cu ja naglasiti da nije sim free posto se drzim one, ne cini drugome ono sto ne bi zeleo ni tebi da se desi...

Kod soft unlock varijante i nije bilo tolikih predrasuda što nije simfree tako da to i nije neki problem, dok za gevey varijantu te ljudi ucenjuju ali dobro to nije tema već sam samo hteo da kažem da je to nešto što će uvek raditi dok gevey se ljudi plaše da će prestati da radi jednog dana.

Nazad
Vrh Dno