Šta je novo?

DVI to HDMI problem sa zvukom

Rinsvind

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2006
Poena
319
Povezao sam LCD tv sa PC-em sa DVI to HDMI kablom (8800gt graficka, nema HDMI izlaz) ali nemam zvuk. Znam da zvuk moze da se dobije samo preko klasicnog HDMI to HDMI kabla ali da li postoji neka opcija da sa kojom bih dobio zvuk preko tv speakera? Hvala.

Sigurno na tv imas i audio ulaze. Moras da uzmes kabl TRS 3mm (klasicni stereo audio) na 2xRCA (cincevi) (SLIKA). Samo prvo moras da vidis da li ce to da radi u isto vreme. Mozda tv nece prihvatiti odvojeno audio kada koristis hdmi.
Ili ako uspes da nadjes neki adpater dvi+audio na hdmi mada nisam siguran. Postoje neki hdmi switchevi sa ovom opcijom, ali mislim da je preskupo dati 1000 ili vise din za tako nesto (mislim na ovako nesto)

Sigurno na tv imas i audio ulaze. Moras da uzmes kabl TRS 3mm (klasicni stereo audio) na 2xRCA (cincevi) (SLIKA). Samo prvo moras da vidis da li ce to da radi u isto vreme. Mozda tv nece prihvatiti odvojeno audio kada koristis hdmi.
Ili ako uspes da nadjes neki adpater dvi+audio na hdmi mada nisam siguran. Postoje neki hdmi switchevi sa ovom opcijom, ali mislim da je preskupo dati 1000 ili vise din za tako nesto (mislim na ovako nesto)

Hvala na savetu, probacu ovo sa kablovima koje si naveo.

Probao ja, nije TV prihvatio različit izvor zvuka u isto vreme sa drugim izvorom slike.
Rešenje je mnogo jednostavnije. Uzmes SPDIF kablić (onaj malecki dvopinski) i spojis grafičku kartu sa zvučnom. Naravno ako je integrisana zvučna trebao bi taj SPDIF da potražiš na ploči. Kada to uradiš posle samo podesiš na kompu izvor zvuka.

P.S. Proveri da li ta 8800GT ima SPDIF out. Na mojoj karti taj priključak je bio na boku karte (znači sve unutar kućišta).

Vrh Dno