Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

vladimirdowla, ako uzmemo u obzir koliko je orginal mator, ova nova prica je sasvim lepo legla, jer zaboravis na dosta detalja...Jednostavno, kako ti kazes, kompletnija je i pametnija. A ta lenjojst scenarista - neki od nas na to npr nisu obratili paznju, jer se ne razumeju u materiju, tako da je sasvim ok :) Ali sta su uradili sa transformersima 3 i koliko su zasrali pricu iz prva dva dela, pa to moze knjiga da se napise...

ROTPA je poprilicno dobar, necu reci odlican ali veoma dobar. Ima par rupa u prici i neizbeznih "i'm not payed for this shiyaaat (Avatar)" komentara, ovo nikad necu skapirati zasto ubace u film, te nebulozne, jeftine, inteligencija-vredjajuce, ni za decu potrebne recenice.. I Ceasar bas previse podseca na coveka..

meni je jedina loša stvar u filmu što su Hewletta izabrali za "negativca", tj nekako mu je uloga bila previše ograničena na par scena. Ali to mi je loše samo zbog toga što sam navikao da ga gledam kako trtlja i trtlja u SG:A pa mi je ovo delovalo malo čudno.

ja sam stavio da se skidaju, mada sam pre neki dan gledao delić escape from the planet of the apes na SyFy. btw juče videh ovo

[YOUTUBE]ftPpN5XUKnk&feature[/YOUTUBE]

jel odgledao neko Green Lanterna? nije valjda toliko loš da se stidite da prijavite :D

Poslednja izmena:
Ja sam gledao te stare Planete Majmuna. Generalno, samo prvi zapravo vredi nečemu. Ostali su na fazon raznih drugih nastavaka franšize, čisto razvlačenje da bi se pokupio kajmak zahvaljujući popularnosti.

nisam još pogledao super 8 ali sad mi je jasno što su se na sterna okomili :D

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 98
Sutra idem da gledam Kauboji i vanzemaljci, bas me interesuje na sta ce to da lici...

Sto ce tice Planete Majmuna: Pocetak, nisam rekao da je los film, nego da to jednostavno nije moj tip filma....

ja idem da gledam oliviju vajld :D

Mmmmmmm Olivia Wilde:

olivia_wilde-worldztuff.jpg

Pa nije mi ona bas nesto, al bolje ista nego nista :)

OWilde je bila totalno pogresan izbor za Cowboys & Aliens... :trust:

Za ovakve glupe filmove totalno je nebitno ko glumi.
Kao sto je bilo nebitno ko ce da zameni Megan Fox u Transformersima.

Lol :D moram priznati da su Transformersi izuzetno glupo odradjeni...od fenomenalne ideje do onakvog ocaja od prvog i drugog dela..nisam gledao jos treci pa ne znam kakav je on

Najvecu glupost koju su mogli da odrade u ovakvim filmovima jeste ubacivanje " crap love story " i generalno slicnim filmovima, tj sve te megane, jenna i ostale sluze da popune praznine u budzetu za spec efekte. Znaci nemamo vise para daj neku megan za tinejdz slinavce. :)

Za Tortura je u redu da se pojavljuje, za njega uvek ima mesta :)

Olivia Wilde nije razočarala u C&A, neki lik u mom redu je imao žešće nerdgasm-e kad god bi se ona pojavila u sceni, tako da sam se i nasmejao lepo. Ali film je raspad. Negde sam čitao review nekog filmskog kritičara koji kaže prvih 35 min su sjajni, i stvarno akcija, triler, misterija svega ima, mada nisam baš brojao minute :D, ali posle te film ubije koliko je dosadan. deluje kao da traje 3 sata, nikad kraja ***.

uuu ne seri, nisam ni znao za to. e to ja zovem čistim SF-om - od giga mega sisurdača na nano varijantu :D

^

Pazi, to su josh uvek samo glasine. Josh uvek ni preliminarni script nije napisan...
Ali ne bih bio nimalo iznenadjen da njeno ime bude u finalnom castingu...

Onaj drugi screen podseca na jedan nivo iz Metro-a 2033, doduse, samo malo manje jaja je imalo tamo. Inace, Lisbeth :D je odlicna glumica.

Vgagi - ja sam u Shenzhenu video consumer IT, ali u Hong Kongu sam video - svasta.

ima neki piercing studio - stavljaju ti magnet u prs'. magnet tacno te i te jacine, posle par meseci, krece da ti funkcionise kao "alarm" za bilo kakav fluks - predvidjas signal mobilnog, reagujes na sve i svasta na sta inace ne bi, rekose mi da malo vestiji mogu chak i da osete kuda ide struja kroz sid, sa prstom. prvo sam se bio zgrano - sad mislim da je genijalna stvar.

woow postanes superheroj koji oseca da mu zvoni mobilni :lupko:

Poslednja izmena:
ne znam cemu komentar. mnogo stvari bi mogao covek da oseca, sto inace biologija nema, a extra sensor funkcija je vise nego korisna. nisam ja nigde napisao da postajes super heroj, niti postoje pojacala koja pretvaraju obicnog coveka u Ironman-a.

Ugradnja magneta pod kozhu je extrem, i ne verujem da ce mnogo ljudi biti sklono takvim stvarima.

Privremeni tatui sa 'ugradjenom' elektronikom (makar za sada to bila samo senzorska elektronika) su sasvim druga stvar...

A sto se tiche novih chula, po meni je najprirodnije reshenje integracija novih chula u sistem sastavljen od mobilnog kompjutera i display naocara. U stvari, vec postoje geekovi na zapadu koji imaju takve sisteme. Od poboljsane orijentacije u prostoru (tacna detekcija severa + tacna pozicija putem GPS-a), prosireni opseg chula (vidjenje u IR i UV opsegu), 'teleskopski' vid, proshireni opseg chula sluha, izdvajanje nekog zvuka iz pozadinske buke, daredevil tip vida, ... , ne pretstavljaju vishe nikakav tehnoloski problem.

Ono sto je pitanje jeste kad ce takve stvari postati (komercijalno) dostupne obicnom coveku.

A sto se tiche pretvaranja obicnog coveka u Ironmana, ni to nije tehnoloski problem, a sprave koje to omogucavaju su exoskeleti (naravno, minus sposobnost letenja, oklop i oruzje). Berklely Bionics vec komercijalno prodaje exoskelete ljudima kojima su otkazale noge...

Ali poenta mog posta je da se takve stvari ne vidjaju u novim scifi filmovima. Umesto 'pogleda u buducnost', uglavnom sve sto je prisutno je samo blahblah i handwaving... :mad:/:wall:

To je sve i poznato, a sta je sa onim nepoznatim i "nelegalnim" genetskim inzinjeringom? :) Verujem da se svasta radi, zamislivo i nezamislivo, ali veoma su male sanse da bilo sta od toga dodje u javnost, tj. da se cuje o tome.

Veoma mali procenat genetskih istrazivanja je izkomercijalizovan, tako da se tu za vecinu stvari pre ili posle sazna (izuzetak su, naravno, vojna istrazivanja). Problem je to sto ljudi ili nisu zainteresovani, ili nemaju znanja potrebna da shvate o cemu se radi u nekom istrazivanju. Plus, novinari su uzhas nepismeni... Tako da javnost cjuje samo za ona istrazivanja koja dignu prashinu, i u 99% slucajeva, cuje iskrivljenu verziju... :wall:/:mad:

a i javna informacija je da nemamo poveliki deo genoma desifrovan.

mene najvise fasciniraju savanti, a Daniel Tammet je primer kako ljudski mozak moze na daleko vise nivoe od default-a. e to kad bi provalili + telomeraze, pa da zivimo beskonacno kao genijalci! (dok nas ne ubije spoljashnji faktor)

Nazad
Vrh Dno