Šta je novo?

SG2 vs Sensation u praksi

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Da li je neko imao prilike da radi sa oba telefona i kakvi su utisci? Posto su telefoni hardverski slicni, kapiram da ih sitnice razlikuju. Koje su mane i prednosti jednog u odnosu na drugi?

Taj problem sa wifi je od slucaja do slucaja koliko sam mogao da vidim jer neko prijavljuje problem neko ne. Dvoumim se izmedju ova dva aparata pa zato i pitam jer jedno je slovo na papiru a drugo imati aparat/e u ruci i sam testirati. Btw, kakav problem sa screenom se pojavio?

Ima na gsmareni clanak,a ima i tema na xda. Navodno je slabija osetljivost ekrana.

Iako HTC deluje kvalitetnije, mislim da je ipak SGS2 telefon na koji bi trebalo ici.

Ja bih isto isao na SGSII zbog kvalitetnijeg ekrana i malo boljih performansi. A takodje ne zaboravimo i ogromnu popularnost ovog aparata, tako da ocekujem bolju podrsku zajednice

Samo da dodam da SGSII nije uopste lose izrade.

Laksi od sensationa jeste i to je sve. Telefon ne krcka i ne deluje jeftino kao sto je mozda galaxy kec delovao doduse keca sam samo imao u ruci par minuta.

Cinjenica je da je ekran najbolji koji postoji trenutno sto se najbolje shvati kada se posle visednevnog koriscenja SGS II pogleda ekran bilo kog drugog telefona na trzistu.

Hardverski razlike neke i nema tako da ako ti kvalitet ekrana nije presudan, jedina preostala razlika je u UI ali to je vec stvar ukusa pa necu da komentarisem.

NIko jos nije pomenuo nista sto se odnosi na temu, u praksi, ne na ono sto pise na internetu. I mene bas zanima da li je neko imao prilike da par dana koristi oba telefona?

A kako se Sg2 pokazao pri reprodukciji video i audio materijala? Da li si pustao neki film, muziku? Da li ui ima laga? Da li si imao nekih problema i do sada i koje su tvoje zamerke ukoliko ih ima?

SGSII
+ Bolji ekran
+ 16GB interne memorije
+ Jaca graficka

HTC Sensation
+ Bolja rezolucija ekrana
+ Mnogo bolja izrada
+ SenseUI v3.0 (nekima pozitivno, nekima negativno)

U sustini je to to. Pa vidi sta tebi igra bitnu ulogu.

Niko ne kaze da je SGSII lose izrade, ali je Sensation MNOGO bolje. :)

Ja mislim da ''bolja'' rezolucija ekrana bas koci Sensation, dodatno opterecuje cpu i ram, zato GS II ima bolje rezultate u onim [meni nebitnim] benchmark testovima.
Ali zna se da gs II i pored 480x800 ima mnogo bolji prikaz zbog subpixela i super amoled displeja.

Sensation stvarno deluje kvalitetnije.

Ja bih ipak uzeo GS II jer ima bolji displej, kameru, autonomiju i kupio bih neko dobro zastitno kuciste.

Sto se tice videa jos nisam pustao neke ozbiljnije fajlove tipa mkv. Youtube radi odlicno kao i neki traileri koje sam pustao a malo su boljeg kvaliteta, nema kasnjenja audia za slikom

UI po meni radi ok mada ja dolazim sa omnie i win mobilea pa nisam mozda kompetentan da pricam o lagu mada ga nisam nesto ni primecivao uglavnom se sve desava trenutno.

Sve zavisi koliko si napredan korisnik. Ako nisi jedino sto ces da primetis kao razliku izmedju ova dva telefona je kvalitet prikaza i UI.

Sto se tice problema nije ih bilo sve cega sam se dohvatio radi kako treba osim igre ninjump koja se jednom usporila na par sekundi.

WI FI radi odlicno doduse domet nisam isprobavao. Imam wi fi u stanu i wi fi na poslu na oba se kaci bez problema i sljaka sve cemu treba internet. Neki ljudi su se zalili na kvalitet WI FI ja na SGS II ali ne znam tacno o cemu se radi ja nisam imao problema

GPS takodje radi ok, signal uhvati za par sekundi. Ja koristim IGO i to lepo funkcionise kao i google maps i norious.

Ako te interesuje mogu da isprobam reprodukciju nekih hd fajlova u mkv formatu ali tek veceras.

Ovo je otprilike sve sto sam radio sa telefonom od kada ga imam a to je oko mesec dana. Ako te interesuje nesto u praksi mozda mogu da probam pa da kazem.

Takodje moram da primetim da je malo skakljava tema vezana za probleme jer to izgleda zavisi od primerka do primerka. I ja kad sam citao forume pri kupovini telefona neki ljudi su se zalili na deth grip kod sensationa a neki ne. Isto tako neki su kod SGS II primecivali zute mrlje ili tako nesto a neki ne.

Zakljucak je da se nisam ni najmanje pokajao sto sam uzeo ovaj telefon a isto tako mislim da ni sensation nije uopste los ali nekako je utisak takav da ga mnogo manje ljudi ima nego sto je slucaj sa SGS II. valjda ce se neko javiti ko ima sensation.

Aj pusti neki mkv, pusti neku muziku pa javi kakvi su utisci. Za sada je sve na strani sg2 dok je htc u prednosti zbog malo veceg ekrana.

Pa oba ekrana su po 4,3'' a Sensation ima visu rezoluciju koja u stvari i nije prednost.

Jeste prednost. Pogotovu u Web Browsing-u.

Pustio sam neki trailer 1080p u mkv formatu i sve je glatko bez kasnjenja zvuka.

OK, a kako se cuje audio tj kad pustis muziku?

Cuje se glasno ali nisam siguran koliko je kvalitetan zvuk. Sa sluskama koje dodju uz njega i nije nesto. Probao sam sa nekim steelseries koje imam i onda sve to deluje bolje.

Sensation ima vecu rezoluciju ekrana. Ima bug sa wifi-jem, a sada se prica i o problemu sa touchscreen-om. Baterija mu je slabija od galaxy s2, kamera mu je losija. Sensation ima nesto kvalitetnije kuciste.
Evo ti poredjenje specifikacija:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=3875
Tu mozes naci i testove za oba,kao i uporedni test:
http://www.gsmarena.com/htc_sensation_vs_galaxy_sii_vs_optimus_2x-review-608.php
Nisam koristio sensation,ali ovo su cinjenice.
Kad SG2 ima jaču bateriju onda znaj da ovo ima jakooo slabu bateriju.....

Poslednja izmena:
Па не знам који Android телефон има бољу батерију од SGS2?

...mislim da odgovor brzo sledi...

Па не знам који Android телефон има бољу батерију од SGS2?
Npr. jedan mali LG, koga koristi moja supruga (GT540 Optimus).... a ima ih još.... Kakva crna baterija na sg2? :d:d
Ubacio sam drugu karticu u njega i za 7 dana sam ga punio barem 10 puta... :wall: Samo sam gledao gde je šteker gde god sam ušao u office... :S: Vraćam ga kolegi, čim se vrati iz inostranstva...:trust:
Ako je ovaj lošiji u tom pogledu od sg2 onda je dobar samo za sms..... :d:d:d

Poslednja izmena:
Sve zavisi od korisnika telefona, ja mogu sa sigurnoscu da kazem da meni ni jedan ne bi izdrzao 10 sati (koriscenja), kada zovem, saljem poruke i malo koristim internet i meni sgs moze dva dana, a nekada ne moze ni 6 sati.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve zavisi od korisnika telefona, ja mogu sa sigurnoscu da kazem da meni ni jedan ne bi izdrzao 10 sati (koriscenja), kada zovem, saljem poruke i malo koristim internet i meni sgs moze dva dana, a nekada ne moze ni 6 sati.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Sgs ima daleko slabiju autonomiju od sg2. Potvrđeno na testovima tako da nije referentno poređenje.

Daleko, koliko je to? Ako sgs2 traje očajno kako kažeš, koliko na kecu treba da mi traje 2 sata (mislio sam da pričamo u praksi a ne o testovima)? Kao što sam rekao ni jedan android ne može da drži dugo kada se koristi (sve ostalo su bajke za malu decu), u prosečnom korišćenju sve zavisi od korisnika.

Poslednja izmena:
Evo ja sam suprotno, odusevljen baterijom na SGS2. Nakon nekog vremena kada znas sta koliko trosi od aplikacija, prilagodis se tome, ako idem negde na vikend i ne nosim punjac necu 4 sata da igram neku igru i slicno. Baterija je odlicna u rangu smartphoneova, a nacin uoptrebe cini ogromnu razliku koliko ce da traje, pa ta poredjenja meni ovoliko a meni ovoliko nisu relevantna.

Evo ovih dana nemam nesto vremena ni potrebe da drndam telefon i kada se koristi samo za razgovore i sms i proveru maila i tako nesto osnovno, traje kao dumb telefon, preko 4 dana! sa sat i po razgovora i 3 sata display time. Bez gasenja nocu ili flight mode, znaci 4 x 24 sata i jos preko toga.

Kada neki dan pricam 3 sata, koristim gps, par sati net, opet nema sanse da mi se isprazni do uvece ma sta god radio (osim igara, to cini mi se najvise trosi bateriju, ali ne koristim bas nesto pa ne znam).

Druga je stvar ako ima neki problem sa procesom koji u pozadini trosi bateriju kao sto se desava, imao sam to u pocetku. Kada je sve ok, ponavljam, baterija je odlicna.

Napravio sam screenshoot sa ova 4 dana, ako mi neko ne veruje, mogu da okacim :)

Najbitnije je da se iskljuci 2g/3g kad nije potreban i onda baterija izdrzava komotno dva dana sa sve razgovorom i pomalo igranjem sto je meni i vise nego dovoljno. *** kao i sa kolima vece performanse veca potrosnja.

Najbitnije je da se iskljuci 2g/3g kad nije potreban i onda baterija izdrzava komotno dva dana sa sve razgovorom i pomalo igranjem sto je meni i vise nego dovoljno. *** kao i sa kolima vece performanse veca potrosnja.
Meni kratko traje baterije sg2... Do 18 časova (maksimum) uveče i posle nisam dostupan.
Na Atrixu mi traje oko 2 dana.... Isti režim upotrebe... Onda ću da vidim da se malo poigram sa podešavanjima na sg2. Kako da isključim 2g-3g? Nisam našao opciju.-...

Poslednja izmena:
Vrh Dno