Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

***, jutros opet nece da se upali. Sinoc ga ostavio na punjacu i u standby-u, i jutros nista. Probacu da ga upalim po uputstvu onog blizanca ProTab-a2 (bockanje u rupu na zadnjoj strani uz stiskanje power tastera), a ako ne upali, zamena ili povracaj love...

Много је то бре непоуздан уређај, ја бих ако је икако могуће ишао на повраћај лове.

Много је то бре непоуздан уређај, ја бих ако је икако могуће ишао на повраћај лове.
Sad sam malo guglao, ovo uopste nije tako redak i neobican slucaj, od Ipad-a, Galaxy-a, Xoom-a do nekih No Name tableta, samo otkucaj "My tablet wont power on" i gledaj cuda...

jeste, cest slucaj, ali ne da nece da se upali, vec da nece da se butuje, odnosno zaglavi na kernelu, ili dalje u boot sekvenci.

zekaisapa, uradi ovo:

stavi na punjac ponovo, ostavi ga pola sata bar. PRVO ga skini sa punjaca, pa probaj da ga upalis. bilo bi pametno da vidis da li se cuje nekakav klik, kad palis, budi u tisini. uoliko se ne pojavi nikakav screen - stisni reset dugmence kroz rupicu.

ukoliko se ni tad nista ne desi - stisni paljenje, pa onda stisni reset, dok drzis dugme za paljenje.

pa javi sta se desilo.

zekaisapa, uradi ovo:

stavi na punjac ponovo, ostavi ga pola sata bar. PRVO ga skini sa punjaca, pa probaj da ga upalis.

ukoliko se ni tad nista ne desi - stisni paljenje, pa onda stisni reset, dok drzis dugme za paljenje.

pa javi sta se desilo.

Bravo Svetski Megacare, jedino sto danas nisam probao, upalilo je - probao sam i reset i dugme za paljenje - nista, a obrnuto je upalilo!
1. Nego, jel sad treba stalno da nosim spajalicu sa sobom za ovakve slucajeve?
2. Interesantna pojava - jutros je uredjaj bio vreo sa zadnje strane dole i ceo dan topao iako je skinut sa punjaca. Veceras kad sam posle Igoritzinih uputstava skinuo uredjaj bio je takodje vreo u donjem delu pozadi, i pokazivao je napunjenost 16%, isto kao sinoc kad sam ga bacio u standby i stavio na punjac. Znaci da ga u stvari nije ni punio, ili..?
3. Jel neko provalio moje obavestenje da se na Blueberry sajtu pojavio ovaj NetCat sa specifikacijom?
P.S. Jos jednom puno hvala, Igore, dugujem ti...

Poslednja izmena:
vrelina -

iz nekog razloga, SVI android tableti, racunajuci i one sa Brend imenom, imaju nekakav "trip" sa SD karticom. probaj da izvadis SD ako ti je u tabletu, onda ga ostavi koji minut, i pogledaj sta se desilo sa zagrevanjem

naime, iz nekog razloga kada je nesto pogresno instalirano, ili kada je neko lose napravio neku aplikaciju, pa pokusava da vuce sa SD-a, dolazi do preopterecenja procesora na 100%.

skini ovo, neki lik sa XDA je napravio NAJBOLJI alat/program za Android, u pitanju je Toolbox sa svim mogucim programima - file explorer, media player, system info, task manager, i svaka pojedinacna funkcija radi bolje nego pojedinacni programi sa 5 zvezdica sa marketa.

http://www.sendspace.com/file/4tmnst

pa tu proveri isto, koje aplikaciej rade i sta rade.

JOS JEDAN razlog za zagrevanje moze da bude falicna baterija, i to je najverovatniji razlog - to je sa kineskim tabletima lutrija. i fizichka je mana, te se ne moze otkloniti, jednom kada si se dokopao uredjaja.

inace, na mom FR-809 je bio nekakav Bug sa reset-om, i NIKO ziv na internetu nije znao kako da kada uradi reset, ponovo Boot-uje uredjaj, jer zaglavi na TS calibration. e ja sam provalio, od tolko eksperimentisanja saznah i sve ostale fore za sve tablete, kada nece da se pali.

vrelina -

iz nekog razloga, SVI android tableti, racunajuci i one sa Brend imenom, imaju nekakav "trip" sa SD karticom. probaj da izvadis SD ako ti je u tabletu, onda ga ostavi koji minut, i pogledaj sta se desilo sa zagrevanjem

naime, iz nekog razloga kada je nesto pogresno instalirano, ili kada je neko lose napravio neku aplikaciju, pa pokusava da vuce sa SD-a, dolazi do preopterecenja procesora na 100%.

skini ovo, neki lik sa XDA je napravio NAJBOLJI alat/program za Android, u pitanju je Toolbox sa svim mogucim programima - file explorer, media player, system info, task manager, i svaka pojedinacna funkcija radi bolje nego pojedinacni programi sa 5 zvezdica sa marketa.

http://www.sendspace.com/file/4tmnst

pa tu proveri isto, koje aplikaciej rade i sta rade.

JOS JEDAN razlog za zagrevanje moze da bude falicna baterija, i to je najverovatniji razlog - to je sa kineskim tabletima lutrija. i fizichka je mana, te se ne moze otkloniti, jednom kada si se dokopao uredjaja.

inace, na mom FR-809 je bio nekakav Bug sa reset-om, i NIKO ziv na internetu nije znao kako da kada uradi reset, ponovo Boot-uje uredjaj, jer zaglavi na TS calibration. e ja sam provalio, od tolko eksperimentisanja saznah i sve ostale fore za sve

tablete, kada nece da se pali.

U pravu si za karticu, oporavio sam tablet bez kartice i kad sam je ubacio opet nije hteo da se upali ali je bio hladan, malo drndanja sa karticom, i sad radi, pošto pišem sa njega.

P.S. Hvala i za A.Optimajzer, sad ću da ga probam

Poslednja izmena:
Poštovani Zekaisapa. Imam isti tablet i ništa od pomenutih problema. Radi komforno. Ako je u garanciji trebao bi da intervenišeš u servisu dok još nije kasno. Baterija mnogo duže drži ako poštuješ rutinu da je ne stavljaš na punjač dok se potpuno ne isprazni (automatski shut down na 5% baterije). Na taj način sprećavaš parazitne kapacitivnosti u bateriji, to jest sprečavaš bateriju da se pretvori u kondezator koji se brzo prazni. Inače ga punim isključenog do kraja. On ništa ne signalizira ali puni... ne mora biti na standby-u.

Poštovani Zekaisapa. Imam isti tablet i ništa od pomenutih problema. Radi komforno. Ako je u garanciji trebao bi da intervenišeš u servisu dok još nije kasno. Baterija mnogo duže drži ako poštuješ rutinu da je ne stavljaš na punjač dok se potpuno ne isprazni (automatski shut down na 5% baterije). Na taj način sprećavaš parazitne kapacitivnosti u bateriji, to jest sprečavaš bateriju da se pretvori u kondezator koji se brzo prazni. Inače ga punim isključenog do kraja. On ništa ne signalizira ali puni... ne mora biti na standby-u.
Kapiram (ne bas ovaj deo o parazitnim kapacitivnostima i kondenzatoru), ali prva dva puta sam ga pustio na 5% da se ugasi i nije mogao posle da se upali. Zadnji put sam ga ugasio na 16% i upalio sam ga tek uz pomoc Igoritze. Inace, to je za sada jedini problem i nije se ponavljao a uredjaj mi se svidja, zaista, pogotovu za moje potrebe i cenu... videcemo hoce li se ponoviti (sreca da nisam pokusavao da ga rootujem)...

Poslednja izmena:

brzo, pravac na wikipediju i da se update-ujes, znanje o baterijama.

to sto si napisao, vazi za Nikl kadmijum baterije, a za litijum polimer, i litijum jon - NIKAKO. jedina problem koji Li Jon baterije imaju je kolicina ciklusa punejnja koja vremenom unistava bateriju.

i bolje ih je puniti pre kriticnog trenutka i pozeljno je usb-om jer se manje greje

joj joj. haj'te molim vas da ubijemo te mitove:

1. litijum jon baterije je SVEJEDNO kad ih punis

2. Litijum jon baterije NEMAJU memory effect

3. USB ili strujni adapter rade identicnu stvar. strujni adapter shalje tacno onolko strjue kolko treba, jer je tako fabricki dizajniran, a USB shalje onolko kolko tablet hoce - oba iznosa ista.

4. zaista - ne valjda dozvoliti bilo kom uredjaju da ode ispod 5%, jer dolazi do opasnosti da baterija padne ispod napona potrebnog za paljenje. i to je jedini razlog

nije isto, struja preko wall chargera je veca tako da se vise zagreva dok je usb ogranicen na 500ma

4. zaista - ne valjda dozvoliti bilo kom uredjaju da ode ispod 5%, jer dolazi do opasnosti da baterija padne ispod napona potrebnog za paljenje. i to je jedini razlog

Ovaj deo nisam znao. Ja moj netbuk cesto koristim dok ne ostane 1 minut do gasenja, iskljucio sam mu automatsko gasenje kada dodje na 5%. Mada duze vec radim tako i nije bilo nikakvih problema, izgleda da sam imao srece. :)

Ovaj deo nisam znao. Ja moj netbuk cesto koristim dok ne ostane 1 minut do gasenja, iskljucio sam mu automatsko gasenje kada dodje na 5%. Mada duze vec radim tako i nije bilo nikakvih problema, izgleda da sam imao srece. :)
Mislim da se ono što je Igoritza napisao odnosi samo na Android uređaju tj. takvu hardversko softversku platformu :) ja često na netbooku bateriju teram dok se toliko ne isprazni da sistem počne da se zaglavljuje pa nemam nikad problema sa uključivanjem netbooka, nakon što ga naravno ponovo napunim :d

Netbook koji je moja majka jedva koristila je trosio bateriju od samog stajanja. Sada moze da se napuni i da traje 10 minuta u najboljem slucaju. Ne odnosi se samo na Android, vec na sve baterije.

Netbook koji je moja majka jedva koristila je trosio bateriju od samog stajanja. Sada moze da se napuni i da traje 10 minuta u najboljem slucaju. Ne odnosi se samo na Android, vec na sve baterije.
Sve baterije vremenom propadaju, neke brže neke sporije. Igoritza je ovde pisao o "fenomanu" da se neki uređaji kada im baš padne nivo napunjenosti ne mogu uključiti konvencionalnim metodama.

pisao sam o Li Jon baterijama, koje padnu ispod napona, na manjim uredjajima - na vecim uredjajima je lakse namestiti "safe" protiv toga ;) zato se laptopovi ne obaraju ispod toga, dok na mobilnima, i na tabletima to lako moze da se desi.

sto se tice duzine zivota baterije - tu je cinjenica da vece baterije brze gube svoja svojstva (laptop posle godinu dana nije ni blizu onog na kupovini, dok mobilni mnogo duze drzi) a to je usled izlozenosti baterije spoljnim faktorima, vecem naponu, etc.

ja samo znam da je ova baterija na M03 Netcat-u katastrofalna, jer sam ga konacno pogledao. full punjenje na polucasovni browsing preko WiFi-ja odralo bateriju na 60%ak posto.

Evo vracam se i ja sa svojom agonijom... malopre izvadim tablet iz tasne (na standby-u) i hop - nece da upali. Bio je na oko 60% napunjenosti... ne pomaze ni Igoritzin recept... zvao sam prodavce, kazu da je proslo 7 dana i da ce morati da ga salju uvozniku, a onaj prvi su, navodno upalili i vratili im kao ispravan. Mislim, hocu li svaki put kad ne moze da se upali da ga nosim uvozniku? Imam osecaj da me smatraju nekim polu*****om...

Evo vracam se i ja sa svojom agonijom... malopre izvadim tablet iz tasne (na standby-u) i hop - nece da upali. Bio je na oko 60% napunjenosti... ne pomaze ni Igoritzin recept... zvao sam prodavce, kazu da je proslo 7 dana i da ce morati da ga salju uvozniku, a onaj prvi su, navodno upalili i vratili im kao ispravan. Mislim, hocu li svaki put kad ne moze da se upali da ga nosim uvozniku? Imam osecaj da me smatraju nekim polu*****om...

Tu nesto ne valja kod tvog primerka, ovaj koji je kod mene vec desetak dana nema ni jedan od tih problema. Nosi obavezno na reklamaciju, i obavezno trazi revers sa datumom reklamacije. Neka se oni zezaju, tu najcesce popravke nema pa ce morati da ti zamene uredjaj.

Tu nesto ne valja kod tvog primerka, ovaj koji je kod mene vec desetak dana nema ni jedan od tih problema. Nosi obavezno na reklamaciju, i obavezno trazi revers sa datumom reklamacije. Neka se oni zezaju, tu najcesce popravke nema pa ce morati da ti zamene uredjaj.

Ma znam, ali zaista imam osecaj da me smatraju retardiranim, znate one fore - pa jeste li stiskali 2 ili 5 sekundi? Ne znamo, kod nas se pali - Naravno da se pali, i kod mene se uglavnom pre ili kasnije palio... do sada...
P.S. Za Igoritzu - u pravu si za bateriju, jadna...

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim pošto sam imao i stari i novi Netcat (stari dao burazeru).

Elem, novi je dosta bolji kako zbog ekrana tako i zbog brzine, a radi i Angry Birds :). Čini mi se da je i izrada bolja.

Kome treba za igrice, crtaće i internet, sasvim zadovoljavaljući uređaj. Meni je uspešno odradio letovanje mada su se klinci otimali jer više niko neće da gleda crtaće na DVD-u za kola :)

Primetio sam da kad ostane upaljena neka aplikacija a uređaj ode u stand by posle buđenja ostane zaglupljen neko vreme (ekran ne radi a tasteri rade) ali posle nekog vremena sve profunkcioniše.

Z4root ne radi :(. Pošto na ekranu postoji skala sa jačinom prijema signala (kao na mobilnom) kapiram da bi i baterija mogla duže da traje kad bi mogla da se isključi phone.apk ali šta već tera to. Nisam baš vešt sa ovim pa ne znam.

Nisam imao problema koje Zekaišapa pominje i mislim da je uređaj definitivno za zamenu.

Inače rok od 7 dana za zamenu uređaja nema veze sa Zakonom o zaštiti potrošača već potrošač imao pravo da izabere da li će da uzme pare nazad ili da popravlja uređaj. Samim tim možeš da izabereš povraćaj novca pa da kupiš drugi. Član 54 ZoZP: http://www.mpt.gov.rs/postavljen/152/zakon-o-zastiti-potrosaca.pdf.

Primetio sam da kad ostane upaljena neka aplikacija a uređaj ode u stand by posle buđenja ostane zaglupljen neko vreme (ekran ne radi a tasteri rade) ali posle nekog vremena sve profunkcioniše.

Z4root ne radi :(. Pošto na ekranu postoji skala sa jačinom prijema signala (kao na mobilnom) kapiram da bi i baterija mogla duže da traje kad bi mogla da se isključi phone.apk ali šta već tera to. Nisam baš vešt sa ovim pa ne znam.

Nisam imao problema koje Zekaišapa pominje i mislim da je uređaj definitivno za zamenu.

Inače rok od 7 dana za zamenu uređaja nema veze sa Zakonom o zaštiti potrošača već potrošač imao pravo da izabere da li će da uzme pare nazad ili da popravlja uređaj. Samim tim možeš da izabereš povraćaj novca pa da kupiš drugi. Član 54 ZoZP: http://www.mpt.gov.rs/postavljen/152/zakon-o-zastiti-potrosaca.pdf.

Ja ubijam sve aplikacije Adv.Task Killer-om(uključujući i njega) pa opet nekad neće da se probudi. Kako da ubijemo te Phone settingse (ja sam naleteo i na dialer, imenik, sve spremno za telefoniranje), jer očigledno jedu bateriju ko besni. Kad smo kod baterije, koliko ti traje (da se ne persiramo)? I na kraju, pokušaću da zamenim uređaj jer mi u principu vrši posao... hvala na pomoći, u svakom sluičaju...

ako moze da se rutuje samo obrisi apk iz system/apk foldera root explorerom

Dorchol je rekao da ne moze Z4Rootom, sto ce reci, mnogo komplikovano za root... Bez roota ne mozes da brises sistemske fajlove.

Takodje, task killeri mogu da ubiju proces, ali ne za stalno. Ukoliko sam Android zakljuci da proces nije odradio svoje (a mnogi to uspesno tvrde), podici ce ga ponovo. Jedini nacin da ga stvarno ubijes je da ga potpuno deinstaliras, sto cini da je prava korist task managera u tome sto mogu da otkriju koja aplikacija ti zapravo zagadjuje sistem i treba da se deinstalira. I ja sam imao aplikacije koje ne zelim da deinstaliram, ali kada je nemoguce ubiti je i trosi resurse i bateriju, sta da se radi...

ako moze da se rutuje samo obrisi apk iz system/apk foldera root explorerom

brate, ti ovde samo dodjes i napises nesto iz vedra neba, a nista ne procitas.

prvo - ono sto si napisao za struju iz zida i USB - nema blage veze sa mozgom. idi nauci kako funkcionise transformator (punjac) pa da nastavimo diskusiju. a drugo - lepo je ovek napisao da ne moze Z4root.

Igoritza je nekad interesantan sa svojim postovima ali bre poceo je da smara sa svojim stavom da sve zna, a u stvari samo dezinformise ljude. Jos ih i vredja.

Q. How can I prolong my handset's battery life?
Please follow these simple tips in order to maximize battery life.

3. Always charge the phone using the power adapter since charging through USB uses low voltage.

Eto za Igoritzu zvanicno od HTC-a, pa nek im on salje knjige o transformatorima i njih vredja, ovo stvarno nema smisla vise, vise nema teme u kojoj ne moze da se naleti na njega.

Polako sinak, idemo:

i bolje ih je puniti pre kriticnog trenutka i pozeljno je usb-om jer se manje greje

3. Always charge the phone using the power adapter since charging through USB uses low voltage.

doduse, jeste - ja sam napisao da rade isu stvar. tu jesam pogresio, jer moderi punjaci imaju podesavanja jacine struje, te su u stanju da regulisu ciklus punjenja, za razliku od USB-a koji konstanto shalje jednu te istu jacinu, i nema regulacije izjednacavanja voltaze u odnosu na napunjenost baterije.

u svakom slucaju, poenta je da je bolje puniti uredjaj sa punjacem, koji je DIZAJNIRAN za punjenje tog i tog uredjaja, nego preko USB-a

Nazad
Vrh Dno