demios
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.12.2003
- Poena
- 770
Zapale su mi za oko ove dve ploche iz vishe razloga. Za ~100e nikad vishe se nije dobijalo za ulozeni novac. naravno, gledano iz ugla naprednog korisnika. Tu je podrshka za nadolazece buldozer procesore, snazna pasivno hladjena naponska sekcija, multi gpu podrshka, pa chak i za SLi (to kad sam video, bio sam odushevljen, josh samo da probam isto, 2 nv karte na amd chipsetu, i to zvanichno
). Zatim, tu su vec standardno SATA i USB3 podrshka, obe imaju i konektor za usb3 front panel, Asus ima 2 sata porta vishe, gigabajt 2 faze na naponskoj vishe
itd itd, da ne gnjavim sa tim glupostima dalje vec da predjem na stvar, tj na overclock.
test sistem:
asus m5a99x evo (113e)
gigabyte 990xa ud3 (98e)
phenom II x4 955BE, komada dva
alpenfohn brocken feat 2x 12cm noctua
kingston 2x2gb ddr3 1800 cl9 kit
cm m520 modular
cm 690
win 7 sp1
fabrichki biosi
Obe ploche su se fantastichno pokazale. zaista, odavno nisam lakshe i vishe overklokovao neki amd sistem. posebno sam bio impresioniram oc-om memorije, fantastichnih 1900 cl 7 8 9 25 1T. Shto se tiche postignutih frekvencija, Asus je za neki mhz bio bolji, na njemu je cpu trazio manje napona, ali se isti zato grejao 3c vishe, a nb kuler za isto toliko manje. da li je to sve do kalibracije sondi i kako koja plocha "ishchitava" napon, ne znam, ali krajnji rezultat je gotovo isti i impresivan. Nije mi se dopalo na GA-u shto su mu hladnjaci gotovo duplo manji (osim sb hladnjaka koji je duplo veci
) nego na asusu, primetila se i razlika u temperaturama, ali nishta preterano.
shto se tiche estetike, po meni, obe ploche deluju ozbiljno i kao da pripadaju klasi iznad, pogotovo asus, kome bih malko zamerio na nepotpuno crnom pcb-u
Instalacija obe ploche je proshla bez ikakvih problema, glatko i brzo.
Josh jedan plusic na asus strani je pored fensi uefi biosa, ipak vishe podeshavanja u istom i mogucnost finijeg shtelovanja sistema.
Ukratko, po meni savrshene ploche po pitanju cena/performanse za nadolazece 32nm procesore. za koju god da se odluchite, necete pogreshiti, asus je za nijansu bolji, taman toliko koliko je i skuplji.
Usled nedostatka vremena, malko je kraci i s' brda s' dola test :d, ali ako imate neke predloge, pitanja, testove da izvrtim, dok su tu, recite, pa koliko mi vreme dozvoli da uporedimo josh neshto.
test sistem:
asus m5a99x evo (113e)
gigabyte 990xa ud3 (98e)
phenom II x4 955BE, komada dva
alpenfohn brocken feat 2x 12cm noctua
kingston 2x2gb ddr3 1800 cl9 kit
cm m520 modular
cm 690
win 7 sp1
fabrichki biosi
Obe ploche su se fantastichno pokazale. zaista, odavno nisam lakshe i vishe overklokovao neki amd sistem. posebno sam bio impresioniram oc-om memorije, fantastichnih 1900 cl 7 8 9 25 1T. Shto se tiche postignutih frekvencija, Asus je za neki mhz bio bolji, na njemu je cpu trazio manje napona, ali se isti zato grejao 3c vishe, a nb kuler za isto toliko manje. da li je to sve do kalibracije sondi i kako koja plocha "ishchitava" napon, ne znam, ali krajnji rezultat je gotovo isti i impresivan. Nije mi se dopalo na GA-u shto su mu hladnjaci gotovo duplo manji (osim sb hladnjaka koji je duplo veci
shto se tiche estetike, po meni, obe ploche deluju ozbiljno i kao da pripadaju klasi iznad, pogotovo asus, kome bih malko zamerio na nepotpuno crnom pcb-u
Instalacija obe ploche je proshla bez ikakvih problema, glatko i brzo.
Josh jedan plusic na asus strani je pored fensi uefi biosa, ipak vishe podeshavanja u istom i mogucnost finijeg shtelovanja sistema.
Ukratko, po meni savrshene ploche po pitanju cena/performanse za nadolazece 32nm procesore. za koju god da se odluchite, necete pogreshiti, asus je za nijansu bolji, taman toliko koliko je i skuplji.
Usled nedostatka vremena, malko je kraci i s' brda s' dola test :d, ali ako imate neke predloge, pitanja, testove da izvrtim, dok su tu, recite, pa koliko mi vreme dozvoli da uporedimo josh neshto.
Prilozi
Poslednja izmena: