Šta je novo?

Da li bi sa ovim nesto dobio ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Sta mislite da li bi se sa ovim http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=575 nesto dobilo u odnosu na fabricki kuler i hladnjak ? Stavio bi ovaj adapter umjesto fabrickog kulera + na adapter vantilator za kuciste 12x12x25 cm na oko 1000 rpm.

Ploča je Asus P5KC
Procesor je C2D E8300 2.83 GHz (klokovan na 3,5 GHz) .

Bio bi zadovoljan i kad bi temperatura ostala ista , a smanjio se novi buke .

Neznam zašto budžiš bilo šta kada TX3 košta 15eu.

Poslednja izmena:
Neznam zašto budžiš bilo šta kada TX3 košta 15eu.

Mozel neki link , ovdje sto sam gledao u radnjama koje su mi dostupne malo bolji hladnjaci idu od 30 eura pa dalje .

Najjeftiniji sto sam nasao je Thermaltake Contac 29 i kosta 32 eura .

Da li postoji mogućnost da se naruči iz BiH ?

Sta mislite da li bi se sa ovim http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=575 nesto dobilo u odnosu na fabricki kuler i hladnjak ? Stavio bi ovaj adapter umjesto fabrickog kulera + na adapter vantilator za kuciste 12x12x25 cm na oko 1000 rpm.

Ploča je Asus P5KC
Procesor je C2D E8300 2.83 GHz (klokovan na 3,5 GHz) .

Bio bi zadovoljan i kad bi temperatura ostala ista , a smanjio se novi buke .

sto se tice nivoa buke verovatno bi smanjio(zavisi od 12-ice koju bi namontirao) a za temp verovatno bi bile iste/slicne.e sad kao sto su ostali rekli CM TX3 kosta ccc 15e je bolje resenje od svega navedenog i preporuka ako mozes toliko da izdvojis

sto se tice nivoa buke verovatno bi smanjio(zavisi od 12-ice koju bi namontirao) a za temp verovatno bi bile iste/slicne.e sad kao sto su ostali rekli CM TX3 kosta ccc 15e je bolje resenje od svega navedenog i preporuka ako mozes toliko da izdvojis

Mogu da izdvojim , ali ne mogu ovdje nigdje da nadjem da kupim .

A jel ima xigmatek balder mozda? On bi ti bio jos bolje resenje.

Nazalost nema , idem sutra pazariti Katanu pa javim rezultate .

p.s. pored Katane jos sam u mogucnosti nabaviti :

SCYTHE Samurai "ZZ" 3 CPU Cooler SCSMZ-2000

SCYTHE "SHURIKEN Rev.B " CPU Cooler SCSK-1100

ali mislim da je Katana najbolja od ovih navedenih .

Nazalost nema , idem sutra pazariti Katanu pa javim rezultate .

p.s. pored Katane jos sam u mogucnosti nabaviti :

SCYTHE Samurai "ZZ" 3 CPU Cooler SCSMZ-2000

SCYTHE "SHURIKEN Rev.B " CPU Cooler SCSK-1100

ali mislim da je Katana najbolja od ovih navedenih .

uzmi katanu i budi bez brige...javi kad ti stigne da vidimo temp :)

Imao sam Katanu jos je imam al nije u kompu. Hladi odlicno, na testovima se kolje sa CM N520.
Najlaksi sistem za instaliranje na svetu ikada ima ovaj kuler.
Nabaci samo ventilator pre instaliranja samog hladnjaka na plocu :)

Stigla Katana , u prilogu stavljam i photos da vidite kako izgleda. Odvezao do radnje centralnu i momci u servisu zamijenili , ostali nekih 40 minuta (morali skidati plocu) , trosak zamjene kostao "citavih" 3 eura sa PDV-om :D .

Sto se tiče temperature i nisam nesto zadovoljan , u prosjeku nize za oko 5 C , sto se tice buke tu je Katana duplo tisa na maximalnom broju okretaja u odnosu na box kuler.

Sledeca stvar je sto su ovi u servisu ovaj zadnji ventilator (120x120x25) okrenuli da upuhuje zrak prema Katani , a dosad je izbacivao zrak iz kućista (ima i napred 1 isti koji uvlaci zrak) , pa mi je sad temperatura graficke za 40 C skocila na 52-54 C (pretpostavljam da je zbog tog) , okrenuli kao da bolje hladi CPU i memoriju .

Stavili su pastu sto je dosla uz hladnjak .

img1492l.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Okreni ventilator sa Katane na drugu stranu hladnjaka a ova 12-ca da izbacuje vazduh, da napravis push&pull. Ovako nista ne valja jer ti topao vazduh sa kulera ostaje u kucistu.I naravno kupi neku pastu ta sto dolazi uz njega nije nikakva najverovatnije i tu mozes dobiti 2-3C

E dobar ti je taj servis..."da bolje hladi memoriju" :-DDDDD

Poslednja izmena:
Okreni ventilator sa Katane na drugu stranu hladnjaka a ova 12-ca da izbacuje vazduh, da napravis push&pull. Ovako nista ne valja jer ti topao vazduh sa kulera ostaje u kucistu.I naravno kupi neku pastu ta sto dolazi uz njega nije nikakva najverovatnije i tu mozes dobiti 2-3C

E dobar ti je taj servis..."da bolje hladi memoriju" :-DDDDD

Tako sam bio i planirao , al gdje ces se ubjedjivati sa servisom , hajde reko iskustvo i td.

Ma ovo nema veze sa mozgom sto su uradili....sto i sam vidis po temp. grafike..

Dobra je pastica, bolja od CM plastelina.
Da ne zatvaras kuciste to kako su ti namestili bilo bi efektno, ovako nije bas.

Mislite da okrenem Katanu za 180 stepeni , tj, da kuler dodje naspram RAM-a ?

Pa da kuler obavezno za 180 stepeni i ovu 12-cu da izbacuje vazduh. Jos jednom ne znam kakva je past koja je dosla uz njega ali ja bio je promenio i stavio AS (kad vec skidas kuler)

Ako nisi ranije radio, pozovi drugara da ti pomogne :)

cooler bolje hladi kad uvlaci vazduh nego kada ga duva(kroz rebra) tako da bi rotacija cooler-a od 180 stepeni moze dosta da pomogne i to isto uradi i sa cooler-om koji ti je na kucistu

Odrađeno tako , sad je temperatura graficke vratila se na normalu kako je i bilo prije . CPU je jos za 5 C manja temperatura (ukupno 10-tak C od zamjene) sad je 45C (procesor je E8300 2,83GHz klokovan na 3,5GHz).

opet ti cooler duva kroz rebra umesto da uvlaci...stivi isto ovako cooler samo sa druge strane

opet ti cooler duva kroz rebra umesto da uvlaci...stivi isto ovako cooler samo sa druge strane

Nisam te najbolje razumio , sad je ova 12-ica stavljena da izvlaci napolje topli zrak , prednji ventilator uvlaci zrak , pa prolazi kroz Katanu pa napolje .

Nisam te najbolje razumio , sad je ova 12-ica stavljena da izvlaci napolje topli zrak , prednji ventilator uvlaci zrak , pa prolazi kroz Katanu pa napolje .

cooler treba da stoji sa suprotne strane(ne tu kod memorije) ali isto u ovom polozaju,dakle da uvlaci vazduh,a ne da ga duva kroz rebra
ps:uvek efikasnije hladi kad uvlaci vazduh umesto da ga duva
ps2:ne diraj cooler koji ti je na kucistu on je ok

Kakve su sad temperature ?

@matrixxsu
Kuler je pod ostrim uglom ne moze se uglaviti vent sa druge strane osim te na kojoj se nalazi.
Fizicki je nemoguce, dobro je postavio.
Na to si mislio ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno