Šta je novo?

Powercolor 6850 pitanje ?

nOgAsHoOt

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2010
Poena
154
Da li neko ima ovu graficku da mi kaze da li je uspeo da poveca Vcore prilikom klokovanja kartice? preoro sam ceo google ali nista nisam nasao u vezi toga, sam za powercolor 6850 pcs+. Bio bi jako zahvalan ako neko zna da li uopste ova karta podrzava da se povecaVcore..

Hvala, unapred

Otvori MSIAfterburner.cfg u notepadu u MSI Afterburner instalacionom folderu i postavi za EnableUnofficialOverclocking = 1(po defaultu je vrednost 0). Tako ćeš moći da dodaš napon za core i da je OC-uješ..

Otvori MSIAfterburner.cfg u notepadu u MSI Afterburner instalacionom folderu i postavi za EnableUnofficialOverclocking = 1(po defaultu je vrednost 0). Tako ćeš moći da dodaš napon za core i da je OC-uješ..

probao sam to jos pre i menjao sam verzije msi ab ali i dalje nmg da menjam napon.

Koliko si uspeo da je kloknes sa tim standardnim naponom ?

Možda zato što imaš Powercolor karticu. Da bi MSI Afterburner radio skroz ispravno, trebalo bi da imaš baš njihovu grafičku karticu. Ja imam Sapphire Radeon 6790, probaću baš sa ovom vrednošću pa vam javljam.

Ja koristim baš Sapphireov program, Sapphire Trixx. Probaj i sa njim, link za download je: http://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx

Skini verziju 4.02

MSI Afterburner 2.2 beta 5, skini odavde i probaj njega, mozda on radi za tebe. http://event.msi.com/vga/afterburner/images/MSIAfterburnerSetup220Beta.zip

Poslednja izmena:
Svejedno,nek skine ovu beta verziju pa nek proba sa njom. 🙂

dulsrules : Uspeo sam do nekhi 890 mhz za core clock i 1125 za memory clock.

kosta 10 : Probao sam i sa tom verzijom msi ab sto si dao ali i dalje nmg da menjam napon, dok sa sapphire trixx mogu da menjam napon ali cim kliknem apply odma vrati na default vrednost od 1.150

Hmmm,kako to ? Pa to ne bi trebalo da se dešava. Zbog čega vraća na default kada klikneš na Apply ? Pa probaj da ne kliokneš onda nego da samo minimizuješ program i onda pokreneš neki grafički test da vidiš da li je grafička karta stabilna na tom naponu i brzini.

Uradi sad tako pa nam javi, ok ?

Hmmm,kako to ? Pa to ne bi trebalo da se dešava. Zbog čega vraća na default kada klikneš na Apply ? Pa probaj da ne kliokneš onda nego da samo minimizuješ program i onda pokreneš neki grafički test da vidiš da li je grafička karta stabilna na tom naponu i brzini.

Uradi sad tako pa nam javi, ok ?

Evo uspeo sam, izgleda da je program nesto zabagovao pa je stalno vracao instalirao sam ponovo program sapphire trixx i sad moze da se menja voltage.. E sad pitanje kolko safe voltage za 6850 ? do koje granice mogu da idem i koja je max temperatura preko koje da ne idem ?

Hmmm,to vec ne bih smeo da ti savetujem posto nemam puno iskustva sa podizanjem voltaže. Pa +0.15 V bi trebalo da bude ok, do max +0.2 V u odnosu na default vrednost.

Idi postepeno, u koracima od 0.05 V.

Jos jedno pitanje stavio sam core clock na 900 mhz i memory clock na 1125 mhz e sad crysis warhead benchmark odradi 2 loops-a i onda prestane da radi ( izbaci da je igra prestala da radi ) da li je to znak da graficka nije stabilna ili je do programa ? Inace na default vrednostima graficke crysis warhead benchmark mi je prosao bez ikakvog problema

Pa sam si sebi dao odgovor na pitanje,izbaci te jer grafička nije stabilna na tim vrednostima. Eksperimentiši još malo ali pazi da ne preteraš jer u nekim situacijama previsok napon na grafičkoj može da dovede do potpunog kvara grafičke kartice, zato te savetujem da ideš polako i da istražiš granice tvoje grafike.

Potraži na nekim hardverskim sajtovima kako se to radi, ja bih to još nešto rekao da znam, ali nažalost više ne znam.

Pitanje: koliko si podigao napon u odnosu na DEFAULT vrednost ?

Pa sam si sebi dao odgovor na pitanje,izbaci te jer grafička nije stabilna na tim vrednostima. Eksperimentiši još malo ali pazi da ne preteraš jer u nekim situacijama previsok napon na grafičkoj može da dovede do potpunog kvara grafičke kartice, zato te savetujem da ideš polako i da istražiš granice tvoje grafike.

Potraži na nekim hardverskim sajtovima kako se to radi, ja bih to još nešto rekao da znam, ali nažalost više ne znam.

Pitanje: koliko si podigao napon u odnosu na DEFAULT vrednost ?

pa za core clock 900 mhz i memory clock 1125 stabilan napon na koliko mi prosao crysis warhead, unigine heaven 2.1 i 3d mark 11 je bio 1.172, a default napon je 1.150. Sad trazim napon za 950 mhz. Nasao sam da je sigurno ici do 1.3 ali ja se necu ni priblizavati tom naponu max sto cu otici je 1.260

Ne,ako si na više inostranih sajtova našao da je sigurno ići do 1.3 onda je to tako. Jer imaš puno stručnjaka na tim sajtovima koji se razumeju u stvari.

Ali cilj je da se i memorija overklokuje,ništa ti ne vredi da samo povećavaš takt samog GPU. Najveću korist imaš ako povećaš bitno i takt memorije.

najveca korist je od povecanja takta gpu-a i memorija tu znatno manje utice na ubrzanje

Tacno.

Vidi se koliko niste upućeni, pitajte svakog ko se razume i reći će vam isto što i ja: takt grafičke GDDR5 memorije mnogo više utiče na performanse kartice nego puko povećanje takta samog GPU-a.

Vi ste verovatno mislili na sistemski RAM, ne ne. Ovde se misli na grafički RAM, GDDR5.

pa ovo je da pop***** namestim 1.280 vcore za 950 mhz i 1100 mhz i prodje i crysis i 3d vantage i unigine i zabode na 3d mark 11..

Vidi se koliko niste upućeni, pitajte svakog ko se razume i reći će vam isto što i ja: takt grafičke GDDR5 memorije mnogo više utiče na performanse kartice nego puko povećanje takta samog GPU-a.

Vi ste verovatno mislili na sistemski RAM, ne ne. Ovde se misli na grafički RAM, GDDR5.

definitivno ti nisi upucen i pricas nesto sto apsolutno nije tacno...
ps i mi mislimo na graficki ram

Jaoooo, kakve sve gluposti neću da čujem....očigledno je da nikada nisi čitao grafičke testove po časopisima. Baci pogled na testove i uverićeš se...

pokreni ovu temu i videces sta ce da ti kazu...prvo se informisi pa onda iznosi dezinformacije...ne moram da citam testove ja licno probam dobar deo harvera jer se sa compovima"druzim" od 1982 godine

Jaoooo, kakve sve gluposti neću da čujem....očigledno je da nikada nisi čitao grafičke testove po časopisima. Baci pogled na testove i uverićeš se...

Nisu tebi jasne neke stvari i ok je ne znati sve, ali nije ok drsko ponasanje i navaljivanje...Sta je ustvari brzina memorije? ne treba gledati frekvenciju graficke memorije nego bandwidth to je bitno, a ono sto odredjuje pomenutu velicinu je "sirina" magistrale i frekvencija, posto se u svim modernim karticama koristi jako brza DDR5 sa najcesce 256bit magistralom to daje sasvim dovoljan bandwidth za komotno igranje u FULL HD rezoluciji i povecanje istog(sira magistrala ili visa frekvencija) ima jako malo efekta i to u nekim extremnim situacijama(visoke razolucije ili setup sa vise GPU-ova)

Mnogo je bitniji klok GPU-a, onoga ko obradjuje pixele, poligone itd...a to kojom se brzinom memorija puni i prazni tj njen protok, to prestaje da bude vazno posle jedne tacke, kao sto rekoh DDR5 sa 256bit magistralom zadovoljava danasnje potrebe sa memory bandwidth-om.

Poslednja izmena:
Dobro, moguce je da sam pogrešio, izvinjavam se. Ali godinama sam bio ubeđen u ovo i sada čujem nešto sasvim suprotno...pa normalno je da sam tako reagovao.

Izvinjavam se svima. Prihvatio sam da nisam u pravu.

Sve je uredu, 90% usera na ovom forumu nije u stanju da prizna gresku i izvini se, a jedva cekaju da neko nesto pogresi pa da udare bez rezerve.

Pozdrav

EnableUnofficialOverclocking ja imam dve takve opcije na jednoj je 0 a na drugoj nema nicega, bilo koju da promenim kada pokrenem program on me ogranicava na klokove koji su isti kao u CCC

Nazad
Vrh Dno