Šta je novo?
Bio sam danas u uscu i u nekoj radnji sam video ove zvucnike za 47 000 dinara... Pa da li je moguce??

Nisu normalni, sta da ti kazem..... Vise od 25k din ne bi trebali da kostaju.

^Da, u Big Bangu verovatno.

Najniza cena na PC Berzi je 35850 din.

Stvarno nisu normalni.... mislim 47.000...~500e???? Covece.... i cena od ~36000 je prejaka!!!!

Za te pare se uzme preko Z906 i jos ostane podosta kusura :D

Kad bi imao kod nas da se kupi Edifier S550, on razbija ove na svim poljima, a napolju mu je cena bila ista kao i z5500.

Da, pricano je vec negde o tom kompletu, svojevremeno... ali nema, *** :)

Cak je i imao negde uporedni test oba sistema, gde se upravo vide svi nedostaci z5500 koje je ovaj savrseno nadoknadio za iste pare. ***a, kad nasi uvoze svakakve gluposti a ne nesto sto ima vrhunski price/performance ratio.

Da, samo sto ti uz njih treba i ext decoder. Vlasnici PS3 npr ne bi mogli da igraju igre u 5.1 niti bi korisnici D3 HD dig tv mogli da program prate sa 5.1 zvukom. Znaci, iako mozda sa boljim zvukom ni ti Edifier S550 nisu adekvatna zamena za jedan Z-5500 (zalosno).

Koja smo mi banana d*zava. U Rumuniji 260 ojra a kod nas 100+ ?

Kupih Z-5500 za nekih 260-270 evra pre oko mesec dana na akciji u Rumuniji. U suštini sam zadovoljan kako rade za te pare. Brine me što se komandana jedinica
http://www.digitgeek.com/wp-content/uploads/2008/02/logitech-z5500-3.jpg
greje i kada je isključena (na slušalice, ako se to zove isljučivanje).
Da li je i kod vas tako?

Samo da te sluze dugo. Meni riknuse 2 (jedan bio DOA), a drugi nakon samo 3 nedelje koriscenja. Naravno tek posle 2,5 meseca sam dobio refund + sam zakinut za 30 evra. Nikad vise Logitech zvucnici!

Brine me što se komandana jedinica greje i kada je isključena (na slušalice, ako se to zove isljučivanje).
Da li je i kod vas tako?

Brine me što se komandana jedinica greje i kada je isključena (na slušalice, ako se to zove isljučivanje).

Kako mislis na " slusalice " ? Hoces da kazes da utaknes slusalice i ono se i dalje greje ? Pa Ako slusas preko Z nesto onda komandna jedinica radi ?? Normalno je da se greje ?

greje se i kad su isključeni samo malo manje jer je i onda pod naponom u st.by. modu.

Kako mislis na " slusalice " ? Hoces da kazes da utaknes slusalice i ono se i dalje greje ? Pa Ako slusas preko Z nesto onda komandna jedinica radi ?? Normalno je da se greje ?

U novijoj reviziji su dugme za gasenje zamenili sa dugmetom u obliku slusalica (iako se headphone mod i dalje sam palio kad utaknes) ovaj mod samo stavlja MUTE na zvucnike i gasi pozadinsko osvetljenje displeja. Ovo su uradili zato sto je z5500 suvise struje trosio u "standby" modu (po evropskim standardima)...

^Još sam video to kod druga, i mislim greška je! Ja imam ove druge - "normalne" :) Reko ajde neću da mu govorim da se skenja pa da ih zove, da menja, kad ono... pa šta uradiše? Jel to normalno? Božee...

U novijoj reviziji su dugme za gasenje zamenili sa dugmetom u obliku slusalica (iako se headphone mod i dalje sam palio kad utaknes) ovaj mod samo stavlja MUTE na zvucnike i gasi pozadinsko osvetljenje displeja. Ovo su uradili zato sto je z5500 suvise struje trosio u "standby" modu (po evropskim standardima)...

Ako sam ja dobro razumeo sada novi Z troši više kada je u modu slušalice, nego stari kada se isljuči. Kod mene nisu uključene slušalice, a kada "isljučim" samo se isključi pozadinsko osvetljenje na komandnoj jedinici. Ako grešim ispravite me.
Vlado hvala na linku na HIFI forumu sa Sajevcem-Hitman-om, odavno se nisam ovako isplakao od smeha. Čita se u jednom dahu jer je nemoguće stati.

Poslednja izmena:
Ma bre pajseri iz Lodziteka, posto ih je naravno mrzelo da dizajniraju novo dugme koje barem moze da ugasi ceo sistem, oni su umesto stand by moda prepravili da to dugme radi MUTE zvucnika, posto standby mode trosi previse struje za zakone EU. A sada ceo sistem trosi jos vise u tom novom modu nego stari u standby. Prosto neverovatno kako je to fuserski uradjeno i kako onog njihovog predstavnika nije sramota sto ni na osnovna pitanja kupaca ne moze da odgovori.

Nista, onda da svi bojkotujemo Logitech zvucnike!!!
Ko zeli surround da kupuje Onkyo integrisana resenja a ko zeli stereo da se obrati meni za novo ili Nikk adsl za polovno (pdv nije uracunat u cenu)! :D
Microlab ima solidna resenja ali im samo dali decoder sa dig ulazima. Uz kupovino Asus HDAV ili BD playera cena Onkyo sistema postaje nadohvat ruke.

A šta je realna zamena za, po meni ove vrhunske zvučnike (best buy - cca 300€ 5.1 sistem)?
Ja sam generalno prezadovoljan.
Ne gasim ih uopšte... stoje mi uključeni iako ne ide neki audi sadržaj preko njih.
Primećujem da je jedinica topla, ali Bože moj... šta ja tu da radim :)
I moja plasma 50" GORI dok radi, ali opet radi... sve je to kako treba da bude :)

Već je bila takva tema i nije se došlo do adekvatnog naslednika u 5.1 izvedbi sa svim opcijama koje ima Z5500 a da pritom košta 300€ nov.

Zamena je Z906 :d

Nema displej :D

Ali mnogo lepo izgleda ta jedinica kod Z906! Jel to ona zamena za Z5500, tj. da li su to ti naslednici?

Nazad
Vrh Dno