Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

AJMO!

nisi jedini a izgleda ni zadnji, to za android 2.2 je markentiski trik i naravno prevara kao sto je i prevara tvrdnja da ima rezoluciju ekrana od 1280x720 ...
Da smo pametni pa da ih tuzimo zbog obmane ...

Ja sam ZA! Jer ljudi su nas definitivno izigrali i napravili od nas budale. Neko ce reci, sta drugo ocekujes od tableta za 200 eur ali bez obzira na to da li nesto kosta 200 ili 2000 eur, treba da radi onako kako je reklamirano! Ovo je cista obmana od strane BlueBerry i NIKAD VISE od njih nista necu uzeti pa sve da mi daju za dzabe. :wall:

Pazarih i ja ovo i vrši posao kad se isključi phone.apk. Klinac može da se igra i gleda crtaće a može da se koristi i za net i za čitanje. Kome treba za ovu namenu mogu da preporučim. Definitivno je bolje rešenje nego DVD za kola a nešto malo je skuplji. Za zahtevnije korisnike nije.

Pojavio mi se sledeći problem pa reko' da li neko ima sličan. Angry birds neće da radi kako treba. U Rio verziji mi ne renderuje kaveze sa pticama nego ostaju beli pravougaonici a u prvoj verziji mi ne renderuje tekstove nego dobijem bele fleke.

Hvala unapred na idejama.

nazaost, to je kolko ja znam problem procesora, jer se ista stvar deshava na jos par uredjaja sa ARM11 procesorom, racunajuci i telefone. valjda nema dovoljno snage il sta vec.

ili je do podrske za flash?

ili je do podrske za flash?

Angry birds ne bi trebao da ima veze sa flash-om. cinjenica je da do sada nije napisan nikakav flash za ARM11 niti ce biti napisan, a koriscenje flash-a na takvim uredjajima onda postaje stvar dovijanja - u browser-u konkretno je reshenje instalacija Skyfire-a. ali to onda ubija ionako slab procesor gde ni Quallcom-ov dual core ARM11 ne tera bas najbolje (vecina HTC telefona iz 2009)

A nije ono zbog Eclair i Froyo?

Froyo daje uzasan speed boost na svim tabletima istog hardvera. ne znam zasto konkretno, verovatno daleko bolje optimizovan OS, ali upravo jedini tablet koji daje uvid u razliku - Flytouch2 koji je krenuo sa Eclair pa sad ima Froyo update - leti bukvalno sa Froyo. bukvalno je osecaj kao da si presao sa celeron na quad core.

mozda mora da se ukljuci negde u podesavanjima

ja moj cim ubodem, on krene da puni, a gore u notifikacijama mi izasje prompt za USB storrage koji radi uporedo. u svakom slucaju - Netcat je jedno vancego, i ako neko oce da kupuje tablet, nek uzme bilo sta sto ima bar Cortex A8, nijedan tablet ispod toga, osim FT2 ne valja nichemu.

Paaa ja koristim komp za dopunjavanje kad je upaljen...ali ne znam preko kakvog USB kabla pokušavate da punite...ja sam jednostavno bocnuo kabal mog fotoaparata USB na USB micro i radi :) evo kasnije ću probati da punim kad je ugašen...I kod mene sew puni na USB portu NetCat-a...

Evo i još nekih informacija....sinoć sam bocnuo 2,5 hardove od 80Gb i 2Tb i rade bez problema...tablet ih sam napaja sa baterije.Takođe sam probao i externi HDD sa svojim napajanjem i sve je ok...Pa kome je do više prostora može bez problema da koristi i hard diskove ;)

Sinoć sam pokušao upgrejdovat firmware sa njihovog sajta poštujući upustva koja su dali, ali sve što sam uspio je da ubijem netcat. U FWND kad vrši download stane na 2.rom check CRC - Start i tu bi mogao stojat danima. Pretpostavljam da imaju više podtipova netcat m-01 i da firmware nije međusobno kampatibilan. Jeli ko imao isti problem i kako ga riješiti.

uh oh ... nadji drugi netcat1 iod nekog prekopiraj ROM, i ucitaj preko USBloader-a .. proceduru imas za neke druge tablete, google-aj

Problem je što sam ja u CG teško ću nać u razumno vtijeme drugi netcat. Ako bi neko bio ljubazan da snimi originalni ROM uploduje i pošanje link na pm bilo bi super.

Da li je neko imao problem sa formatiranjem kartice? Kako god da je formatiram, tablet je ne prepoznaje...

ubo si neku karticu, odnosno model/proizvodjaca koji netcat ne gleda. dakle da dodamo jos jedan minus na listu ...

nego bre vi ljudi sa po 3 posta - sto vam ne padne napamet da se PRVO registrujete na forum, i pitate, pa ONDA da kupite tablet .. ?

Jedan off za Igoritzu - kako se tableti generalno snalaze sa Class 10 karticama?

od tableta do tableta. neki skoriji sa Froyo-om uopste ni ne citaju SDHC, neki baguju sa class 6 i 10, sve zavisi. moj FR-809 cita sve kartice, za FT2 znam da takodje cita SDHC, uz par proizvodjaca koji ne idu.

ubo si neku karticu, odnosno model/proizvodjaca koji netcat ne gleda. dakle da dodamo jos jedan minus na listu ...

nego bre vi ljudi sa po 3 posta - sto vam ne padne napamet da se PRVO registrujete na forum, i pitate, pa ONDA da kupite tablet .. ?

Kartica je radila na Netcat-u. Onda sam htela da je formatiram, da napravim dve particije da bih mogla da instaliram link2sd, odnosno da bih mogla da instaliram aplikacije na karticu. Napravim particije, ali kad posle toga vratim karticu u tablet, ne vidi je. Da napomenem da je tablet rootovan.

Da li je neko probao da se igra sa nekom od tih aplikacija koje instaliraju na sd card?

batali sve to, i ocisti karticu. sto ne bi mogla da prebacis aplikacije na SD bez programa tog .. ?

ah, ok, cek - 2.1 to ne moze, 2.2 moze. bummer.

formatiraj sa ovime:

https://www.sdcard.org/consumers/formatter_3/

nakon toga, probaj koje opcije ima program sa marketa:

appstoSD

cuo sam dosta pozitivnih iskustava sa ovime, od drugih korisnika, ne znam koje su mogucnosti programa, ali probaj. sad pricam napamet - ali kolko znam, ne trebaju ti particije da bi ovo radilo. klot formatirana SD kartica sa jednom particijom ce da prihvata programe u posebne foldere.

Kartica sa napravljenom EXT particijom moze daleko veci deo programa da primi, deo koji inace stoji u sistemu moze da se prebaci na samu karticu.

Rade li Rom Manager i Clockworkmod na ovom tabletu? Ako postoji nacin da se instaliraju, formatiraj karticu u FAT32 alatom koji ti je Igoritza preporucio i probaj da karticu formatiras iz samog ROM Managera onako kako ti odgovara. Inace, on ce ti najverovatnije ponuditi i Swap particiju (koja moze da ubrza crkavanje kartice), tako da razmisli da li ces da je pravis, ili ces da stavis njenu velicinu na 0.

Zaboravih da spomenem da sam na Linuxu, dakle, ne mogu da je formatiram kroz programe za win...

@Igoritza: zar taj appstoSD nije samo za Android 2.2? Moguće da sam pomešala, ali mi se čini da sam zato i izabrala ovu link2sd...
@johnnny: probala sam i fat i ext2 i ext3 i njihove kombinacije, ali tablet odbija da prepozna karticu. A za ROM manager iskreno nemam pojma da li radi, proveriću

edit: Možda nisam najbolje objasnila, kad formatiram karticu kao fat32 tablet je prepoznaje, a kad pokušam da napravim 2 particije onda je ne vidi...

Poslednja izmena:
Probaj sa neke Windows masine, i ja sam imao losa iskustva sa formatiranjem iz Linuxa u non-native formate. Bar neke od ovih aplikacija za prebacivanje aplikacija na karticu rade i na starijim verzijama Androida, ali nisam siguran da li im treba zasebna EXT particija (rootovao sam telefon kada sam vec imao 2.2). Probaj pa vidi, kada jednom reformatiras karticu.

Inace, i ako moze da se prebaci aplikacija na karticu, veci deo ostaje u internoj memoriji. Ja iz ovog razloga i jesam isformatirao karticu, kako bih oslobodio sto vise interne memorije, iako na telefonu imam 2.3.3.

Vrh Dno