sinda
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
- Matična ploča
- MSI B550 Tomahawk Max
- RAM
- G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
- GPU
- AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
- Storage
- ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
- Zvuk
- EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
- PSU
- Corsair HX 750i
- Kućište
- InWin 303
- Monitor
- AOC 24"
- Mobilni telefon
- OnePlus8
Situacija je sledeca....imam drugara koji poseduje doticnu graficku u kombinaciji sa AMD 6000+,2X1GB DDDR2 @800 MHZ i neku MSI plocu.....i sad,covek skupio nesto kesha,hoce da menja platformu,ali da ostavi grafiku,bar za prvu ruku da ima sta da koristi kad pazari novu platformu,pa ce onda valjda u neko skorije vreme zameniti i tu 9800gt....i sad,sta se desava....covek se vec dosta vremena zali kako mu dosta igara poprilicno lose radi na 1680x1050,te pljuje po svom dual core procesoru,te ovo te ono,i onda mu ja predlozim da donese tu grafulju kod mene,pa aj cisto da vidimo kako ce se doticna ponasati na mojoj konfi i5 750@ 3.8ghz ddr3 1600mhz.....ostalo nebitno....i ubodemo mi grafu,on mi doneo najnovije drajvere (neznam tacno koji su) i sve to odradimo,i sad krece testiranje igara u 1680x1050 rezii......znaci BBC2,CRYSIS1,CRYSIS WARHEAD,CRYSIS 2,to sam otprilike imao u kompu,znaci sve ove igre rade KATASTROFALNO,i to pri dosta smanjenim detaljima!!!!ja u soku,pa msm,nemoze toliko losa da bude 9800 gt,da nemoze valjano da gura barem WARHEAD na medium na ovoj rezi,nego grca znoj ispod 20 fps.....druge igre i da ne spominjem,a poenta je sto grafa sve vreme radi sa 70-75% iskoristenosti!wtf?????pa nije valjda da nemoze moja masina da je isprati :d covek se razocarao,popizdeo,on ustvari nije ni znao kako se gleda gpu usage,pa se sad jos vise natripovao,otisao kuci,vratio grafu u svoju masinu,i isto kao kod mene-oko 70% iskoristenosti!e sad,obojica smo testirali na win7 64 bit,i ja prosto nemogu da verujem da je 9800 gt toliko losa da nemoze te igre ni na medium da fura,a imao sam 4850 (koja i nije toliko mnogo jaca od 9800 gt,bar tako mislim) koja je radila JAKO dobro u odnosu na tu njegovu 9800gt!grafa ce mi sutra stici ponovo,pa ako imate neke predloge,slobodno recite,sta da probam da bih je naterao da radi lepo 99% na win-u 7 64 bit,ili je to prosto nemoguce?