Šta je novo?

WPA-CCMP , WPA-TKIP ENKRIPICIJE

Pa poenta je da probijem komsiji zastitu a ne sebi :p
Na kraju krajeva sto bih uopste ulazio u tu pricu ako nemam nikakve koristi ?

Pazi da ne zavrsis ko "ulovljeni lovac" :p
Kad se nakacis na neciji ruter to ti je dvosekli mach, sansa da ti budes zrtva je jako velika.

Hahahah ! Pa ti ljudi koji su potencijalna meta poistovecuju pojam facebook sa pojmom internet. Stoga, bojazni nema ;)

i za razbijanje WEP zastite treba dobar signal ili oprema sa usmerenom antenom... tada se razbija za par minuta (64bit kljuc i za minut/dva) 128bit malo duze...
WAP za sada brute force-om samo sto znaci da se prakticno nemoze razbiti ako rec ne postoji u recniku koji se koristi za razbijanje...
inace filtriranje mac-a je najslabija zastita, ulovis je, cloniras, udjer u ruter u dodas koliko zelis :)

Da ako se prikacis na neciju mrezu nemoj ici na drustvene sajtove da neb postao lovina jer uvek mogu da pozovu operatera da traze informacije i internet saobracaju ako sam se dobro izrazio :D Tih recnika ima puno oni dobri i velki se placaju, samo ne znam jel meni vredi da kupim recnik od 6gb koji je radio tamo neki amerikanac kad mi zivimo u drugom podneblju to mi jos nije jasno ? :D

Ma i WPA obicni je dovoljan. Zapravo, WPA je delimicno krekovan, tj. samo za odredjene proizvodjace rutera i to u najosnovnijoj varijanti, evo primera za Alice, Phirelli i Thomson:

http://www.pcpedia.it/Hacking/algor...pa-alice-e-fastweb-e-lavidita-del-sapere.html
http://www.gnucitizen.org/blog/default-key-algorithm-in-thomson-and-bt-home-hub-routers/

Dakle stvar je u tome kako su pojedini proizvodjaci osmislili nacin na koji se WPA kljuc kriptuje u signalu. Sta ovo znaci, da cak i u slucaju da imate Telekomov Phirelli ruter, ako stavite WPA+najgoru enkripciju, potencijalnom hakeru nece ostati nista drugo osim bruteforce napada za koji ce mu trebati kakvih 10tak godinica.

Toliko, pozdrav.

Da ako se prikacis na neciju mrezu nemoj ici na drustvene sajtove da neb postao lovina jer uvek mogu da pozovu operatera da traze informacije i internet saobracaju ako sam se dobro izrazio :D

Nema potrebe da poziva bilo koga, jednostavnije je da ti recimo loguje sve sto kucas preko msn-a, ili da spijunira sve sto ne ide preko neke enkripcije.
Postoji li bolji nacin za neku dezurnu tracharu u zgradi da otvori svoj ruter svima i da loguje sav msn saobracaj preko njega? :D

Poslednja izmena:
Nema potrebe da poziva bilo koga, jednostavnije je da ti recimo loguje sve sto kucas preko msn-a, ili da spijunira sve sto ne ide preko neke enkripcije.
Postoji li bolji nacin za neku dezurnu tracharu u zgradi da otvori svoj ruter svima i da loguje sav msn saobracaj preko njega? :D

o tome nisam razmisljao svidja mi se onda ja mogu obrnuto da pokupim informacije od svih koji su prikaceni preko mene sto bi ja lovio nekog kad mogu da ga pustim da se sam sj**e :D

Najjaca fora :D

Aj da mi neko kaze da li ima drugi nacin za probijanje WEP osim koriscenja wordlist.txt?? Pokusavam da probijem moju lozinku koja je WEP od 13 xecadecimala 64bita i ne ide nikako. Takodje pokusavam i sa drugom mrezom koja je WPA TKIP isto od 13 cifri, bez slova. Trenutno pravim numberliste sa sekvencijalnim i random brojevima, txt fajlovi su mi ispali strava veliki, pitam se da li ce aircrack uopste da ih iskoristi... a trebao bih da napravim i wordlistu sa nasim recima...kako to da izvedem?

p.s. bas sam nasao nacina da ubijem zimsku dosadu :D

WEP je totalno razbijen, ima par nacina i nije potrebna wordlista tako da gubis vreme....
WAP za sada ide samo word listom...

Da, pogresio sam u prethodnom postu. Iz nekog razloga ono sto nisam uspeo klasicnim nacinom, u cmd, uspeo sam preko Gerixa.

Ovi što se hvale da su za par minuta ili par sati navodno razbili WPA2 mogli bi da iznesu kojim alatom jer ova tema liči na adolescentsko čiji je veći i zrela je za ključ

Ja nisam video da se bilo ko hvali sa tim. Jel mozes da citiras na sta mislis?

Pogledaj pisanije na prvoj strani ove teme

A pa to je covek pisao pre pola godine, mislim da su mu drugi ukazali vec nekoliko puta da uz pametnu sifru normalne duzine nema sanse da razbije WPA2. Medjutim ako neko koristi sifru "petar", "marina", "Maja88" itd...uz pomoc wordliste ce je verovatno razbiti bez problema za navedeno vreme.

Nazad
Vrh Dno