Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Imam jedno pitanje...

Vidim da mnogi imaju problem sa KIES-om da ne prepoznaje telefon a jos uvek nisam naso resenje na netu za to... Ja imam taj problem, sa waveII (kad ukljucim, kaze da drajver nije dobro instaliran a kies non stop vrti ono connecting...) , pa ako je neko imao slicno iskustvo i resio problem... bio bih prezahvalan na pomoci..

p.s. pokusao sam razne reinstalacije itd ali ne pomaze..

ljudi, snaso sam se, samo treba obrisati sve, deinstalirati kies, obrisati drajvere i ocistiti registry... ja sam za svaki slucaj instalirao verziju kiesa pre najnovije i sljaka ko sat! ;)

Ja sam bogami morao da odradim hard reset fona.... Probao pre toga sve zivo i nezivo po nekoliko puta,i nishta....

meni nije tako hteo pa sam samo promenio usb na koji kačim i posle toga je radilo bez problema

i ja tako pokusavao sve, ali ocigledno je morao da se brise registry zajedno sa drajverima (imate tamo u uninstall programs deinstalaciju drajvera za samsung)

meni je danas stigao mail od samsunga, uskoro će bada 2.0 moći da se isproba preko SDK.

slika vam je link pa ko hoće da se prijavi neka klikne

Poslednja izmena:
ljudi, kako da apdejtujem na badu 1.2 ? Koju verziju kies-a moram da imam ? malopre sam pokusao ali neuspesno, a ranije sam [cim je izasla bada 1.2] odradio za 15 min..

Ja sam po savetima sa foruma updateovao tel na 1.2 i posle toga-stalni reseti :D
multiloader-skines zadnji firmware, i to je to
mnogo manja sansa za probleme

Uspeo sam, kies je malopre zabagovao zestoko. E sad da napakujem flac albume :smoke:

Malo svezih vesti.
Osecam da ce Wave III biti teska artiljerija :D

Wave-III-prossimo-mese.png

Ne znam stvarno posle najave " Primo-a " sta mogu da ponude, jedino isto ali 50 % nizoj ceni, onda verujem da bi bilo primamljivo, mada verujem da mora imati 1080p recording podrsku i neki bar 4 " ekran

Pa i ja kapiram 4'' super amoled plus, 1080p, min 512Mb rama i odlicno metalno kuciste ;) Ma mogu da kopiraju gs II i da odrede nizu cenu za wave III, svejedno ce se gs II prodavati ko lud jer je wave III bada a to mnogi ne mogu da svare :) A meni[nama] to odgovara, da za smesan kes dodjem[o] do masincine.

Pa i ja kapiram 4'' super amoled plus, 1080p, min 512Mb rama i odlicno metalno kuciste ;) Ma mogu da kopiraju gs II i da odrede nizu cenu za wave III, svejedno ce se gs II prodavati ko lud jer je wave III bada a to mnogi ne mogu da svare :) A meni[nama] to odgovara, da za smesan kes dodjem[o] do masincine.

pa tek si ga kupio, sunce mu, neces valjda odmah da ga prodajes :)

Razmisljam o nabavci novog mobilnog i wave je usao u uzi izbor. Imam nekoliko pitanja u vezi s njim.

1) Da li postoje emulatori za konzole/arkade/stare racunare za wave/bada? Koji? Najvise me zanima emulacija prenosnih konzola, tipa gba i ds.
2) Da li postoji alternativni audio ili video player pored ovog koji stize sa bada-om? Koji?
3) Da li postoji alternativna aplikacija za kameru? Koja?
4) Da li je moguce snimanje telefonskih razgovora i kako?

1. koliko znam-ne
2. postoji, ali su osnovni odlicni
3. postoji, prelistaj temu
4. takodje idi 2 strane nazad

2. postoji, ali su osnovni odlicni
Odlicni (audio i video playeri-i... za slucaj da si zaboravio o cemu se radi :p) jesu, medjutim default video player ima problem sa prikazom nasih slova pri prikazu titlova i pravilnim prebacivanjem u novi red. Ili je to mozda reseno sa nekom novijom verzijom Bade... zna li neko da kaze? Bas me interesuje ovo.
A da, ne moze da vidi/ucita ni .sub titlove, samo .srt.

Samo mi to smeta, dok Napi player - vec nekoliko puta pominjan - to sve radi bez problema... savrseno prikazuje nasa slova, savrseno prebacuje u novi red, a vala i cita .sub ekstenziju :)
Jedino sto mu je interfejs, blago receno - ne bas toliko eye pleasing :D... a i na poljskom je :p

Inace je default player, sto se mene tice, apsolutno genijalan... i ona "mosaic search" funkcija je carska, tako mi to nedostaje na Galaksiji :(
A i tamo se film: a) odma' pusta u landscape varijanti, uopste ne moze portrait (nije neka velika mana, ali volim kada imam opciju da biram :)), b) ne moze landscape u obe strane kao na Wave-u, vec samo u levo. Opet - bezveze.

Cisto da vam iznesem bar dve stvari (a ima ih jos :smoke:) gde je Wave superioran u odnosu na Galaxy S II ;)

Da i bada ima neke prednosti :d

Napi player je odvratan, na poljskom a interfejs je kao da je program radio marko iz 8-3 :d
Ali zato radi odlicno, iako ne gledam filmove na telefonu [sto je i logicno] nekad kada putujem mogu da odgledam nesto [mada sam opet za mp3 plejer i gledanje kroz prozor :D]

Apdejtovao sam na 1.2 pa mogu da proverim da li default plejer ima i dalje te probleme.

Da i bada ima neke prednosti :d
Vala bas... :d

A ima ih jos nekoliko, i navescu ih sve ;)
Napi player je odvratan, na poljskom a interfejs je kao da je program radio marko iz 8-3 :d
Znas Marka, a? :D

BTW, neverovatno mi je da i dalje nema neke varijante da je program bar na engleskom, kada vec interfejs nije promenjen... neki update, nova verzija, nesto...
Naravno da zaista nije tesko snaci se iako je na poljskom, jer nema mnogo da se mozga... ali eto, cisto da je sve na engleskom - volim tako :)
Ali zato radi odlicno, iako ne gledam filmove na telefonu [sto je i logicno] nekad kada putujem mogu da odgledam nesto [mada sam opet za mp3 plejer i gledanje kroz prozor :D]
Vala radi :)
Apdejtovao sam na 1.2 pa mogu da proverim da li default plejer ima i dalje te probleme.
Ajd' ako te ne bude mrzelo... bas me interesuje :)

Posle cu da te teram i da mi radis onaj test autonomije, sa istim filmom :p

Odlicni (audio i video playeri-i... za slucaj da si zaboravio o cemu se radi :p) jesu, medjutim default video player ima problem sa prikazom nasih slova pri prikazu titlova i pravilnim prebacivanjem u novi red. Ili je to mozda reseno sa nekom novijom verzijom Bade... zna li neko da kaze? Bas me interesuje ovo.
A da, ne moze da vidi/ucita ni .sub titlove, samo .srt.

ne gledam filmove sa titlom na fonu, tako da to za mene nije mana...engleski razumem odlicno, tako da bi me jurenje tih sitnih slova samo izmorilo ;)
defaul player je jako dobar, ne vidim potrebu za boljim (mada je 3.3 malo zafilmove, al ajd). Kad sam birao izmedju stalnog nosenja u dzepu i udobnosti koje pruza 4+ inch displej (na kome bih gledao filmove jednom mesecno i koji ne moze tek tako da stane u dzep), presudilo je ono prvo :)

4" displej je taman, nadam se da ce wave III biti u tim granicama [3,7''-4'' super amoled + :D]
Razumemo svi mi engleski, ali ja sam npr lost gledao sa prevodom, 70% svega sam razumeo a kada nesto ne razumem samo bacim pogled na prevod :) Naravno smanjim font itd.

Upravo ovo sto kaze HSV... bas zato (i samo zato) prevod.

Npr, ja imam jedan engleski film na fonu, bas brittish sleng, ona kokni varijanta... nis' da ih ne razumes kad ovako pricaju, a vala ni spriski prevod nije nista bolji, onaj koji je prevodio je tek nabadao nesto :D
Zato sam skinuo engleski prevod, i tek tako pohvatao niti, drugacije nikako nije moglo ;)

P.S. Osim toga, ova nasa prica na stranu - samo sam hteo da istaknem da default player ipak ima par ozbiljni(ji)h mana, te za nekoga ko bas i ne zna engleski najbolje, tj. oslanja se na titlove - i nece biti bas dobar izbor ;)

Ma default plejer je za neke hd aj kendije :D Ja sam poskidao par onih 720p ''planet earth'' zezanja sa scenama koje otvaraju vilicu.

A moze i ovako nesto, ovo cesto gledam jer je posebno uzivanje na samoledu ;)

[YOUTUBE]qpvl7Syx8rw[/YOUTUBE]

Pa care nista lakse, uzmi skini npr ovaj sto sam postavio, prebaci na gs II i reci nam ;) Ili samo pusti preko YT aplikacije na tom tvom cudu :D

Pustih iz YT aplikacije... :p

Oh, man... :smoke:

Jesu malo preterani samoledi, malo nerealni ali vrede svaki ojro :D:smoke:

Sad cu da ga pustim ponovo, i to cu bas da mu odvrnem saturaciju (posto su sad kao uveli opciju da mozes da podesavas nivo iste, za sve one sto su kukali ;)), pa da uzivam u nerealnim bojama :D

P.S. Jedino sto u onoj YT aplikaciji ne valja jeste sto se ne zna koji je tacno kvalitet u pitanju, jer ne pise... vec, od opcija, imas samo "HQ" on ili off. Sa "off" je bezveze, verovatno 360p ili cak i nize... dok je sa "on" veoma dobra slika, ali ne bih rekao da je pravih 720p, vec ce pre biti da je 480p - sto otprilike i utvrdismo tamo u S II temi.
Bilo kako bilo - sa "HQ" na on izgleda stvarno dobro ;)

Citao sam to u sgs II temi. I ja mislim da je hq 480p ali zato deluje odlicno na tom 4,3'' 480x800 displeju [ali sa mnogo subpixela] :) Ali smem da se kladim da vecina ljudi od tog ''hq'' vidi hd :)
Na talasu kada idem preko 3g YT klipovi izgledaju prosecno, bezveze ali preko wifi odlicno. Verovatno se to samo podesava u zavisnosti od brzine konekcije.

Kako li tek to izgleda na Super AMOLED + sa 4.3"... ;)

Galaxy 2 anybody? :D

Ko vam je kriv sto razumete samo 70% engleskg :D
salu na stranu, navikao sam da gledam filmove bez titlova uglavnom jer sam vecinu serija (X Files, Zona Sumraka, House, Cosby Show) gledao bez titlova i skroz mi je ok. Mada, ako neki ima titlove za bilo sta od ovog nek mi pusti pp ne bih se bunio :)

Citao sam to u sgs II temi. I ja mislim da je hq 480p ali zato deluje odlicno na tom 4,3'' 480x800 displeju [ali sa mnogo subpixela] :) Ali smem da se kladim da vecina ljudi od tog ''hq'' vidi hd :)
Ja sam video kao HD :D... kao i jos par ljudi tamo :p
Na talasu kada idem preko 3g YT klipovi izgledaju prosecno, bezveze ali preko wifi odlicno. Verovatno se to samo podesava u zavisnosti od brzine konekcije.
Upravo tako ;)

Ovde bas ima podesavanja (u samoj aplikaciji) za to, i po default-u ne ide HQ kada se ide preko mreze... sad sam bas isprobao. Sa wireless-a, naravno, odma' se pali HQ.

Nazad
Vrh Dno