Šta je novo?

(jos) Par pocetnickih android pitanja

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Castih se skoro svojim prvim androidom (LG Optimus One p500 ili tako nesto), pa sad bih vas priupitao...

1)Kako je najlakse sinhronizovati windows contacts i imenik na telefonu? nadjoh neku aplikaciju LG-ovu za pc, ali ona koristi outlook, a bas ga izbegavam, pa bih, ako moze, da izbegnem repair office-a samo zbog ovoga. (ovo mi je i najbitnije, ne nadjoh odgovor, zato i otvorih temu)
2)postoji li neka aplikacija za prijatnije pregledanje foruma (a da nije samo za vb/smf/phpbb)?
3)mogu li namestiti wallpaper da mi pokazuje trenutno vreme, a da ne moram da platim za to? :D

I jos jedno pitanje, posto sam probao da ubijem neku od sistemskih aplikacija, (imam neki indijski 2.2.2 rom -.-) sa titanium backup-om, telefon je uradio factory reset (ili kako se vec to sad zove). Mogu li nekako da ga pustim da povuce sve sto je oznaceno kao installed na marketu, ili moram da idem app po app i da skidam ponovo? :\

1. Najbolje ekportuj kontakte u .csv fajl, onda to importuj u Gmail kontakte, pa onda sinhronizuj s telefonom.

2. Mnogi koriste Tapatalk.

3. Imaš mali milion wigdet-a sa časovnikom, ja recimo koristim fancy widget.

Dodatno pitanje: Imaš aplikacije koje pamte šta si instalirao, mislim da je najpoznatija AppBrain, ali nisam ih nikad koristio. Umesto toga samo upotrebiš Titanium Backup da bekapuješ aplikacije, posle ih samo vratiš kad instaliraš drugi ROM.

Poslednja izmena:
plasim se da instaliram tb sad, opet, pogotovo ako potrosim jos 3 sata na vracanje svega, pa da mi opet vrati na fabricka............ :S
A za trece, nisam mislio na widget, bas (live) wallpaper, koji ce da pokazuje vreme napolju.

I hvala :)

Imaš, čini mi se u onoj temi must have aplikacije neki live wallpaper sa satom.

Ttalking desire.

izvin'te na zabuni, ali vreme kao weather, ne vreme kao time :)

Da bi se instalirao program titanijum da da li treba root za njega ?

TT Pro by SGS

Naleteh sinoc i ja na bjitifl vidzets, i radi posao, ali pogledacu i ovaj drugi.
Hvala :)

I da, treba root za titanijum...
Nego, ja bekapovah sve sa njim. Sada, ako mi se nesto desi sistemu, on ce moci samo da povrati to sa kartice, ili moram te bekapove/apkove da cuvam sam negde?

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Zaboravih... mogu li da stavim.bilo koju pesmu kao, rington? Nesto pokusavah, ali....

Poslednja izmena:
Da, na mem kartici napraviš foldere: media/audio/ringtones
za poruke je media/audio/notifications

ja pokusavao iz poweramp-a, verovatno zato nije ni htelo...
hvala :)

@The Lyricist
Jeste mali off, ali ti preporucujem da nakon sto se malo upoznas sa androidom (btw, odakle ti indijski rom?:), snimis cm7 mod. Imam takav mob od decembra i veruj mi kada ti kazem, snimi cm7 mod (android 2.3.4), telefon ce se preporoditi ;) LINK

p.s. Sto se tice aplikacija koje hoces da stopiras, mozes i da rootujes mob pomocu gingerbreak-a pa da iz tb-a izbrises aplikacije koje ti ne trebaju.

p.p.s. Vidim da je od juce poceo i official gingerbread po Evropi pa mozes i njega da probas, ali izgleda ne moze da se rutuje...

Poslednja izmena:
Znam za to, ali nisam hteo zbog ovih par bagova, ali racunao sam uskoro ce i to srediti, pa cu tada :)

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Vrh Dno