Šta je novo?

Gde naci legalan iGo za Android

cubrovic

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poena
330
Da sam juce video temu sa ovim naslovom pomislio bih koja budala ovo pita. Verovatno ce to i sad neko pomisliti ali ja stvarno ne vidim kako se dolazi do njega.
Na marketu ga nema, na njihovom sajtu je samo spomenut android na temi koja se bavi verzijom za iPhone i to je to.

Ovo mi je prvi put da vidim da napretragu za nekim softverom prvo dobijem rezultate za ilegalne verzije. Obicno je, naravno, obrnuta situacija ;)

Ako ima neko neku kvailtetniju informaciju na tu temu znacice mi.
Inace ja sam pod, mozda pogresnim, utiskom da je iGo najbolje Android resenje za nase prostore. Ako gresim neka me neko slobodno ispravi :)

Znas li uopste koja je cena u pitanju, nije malo ;)

Pogledaj ovde

Zvanično su podržani Spica i Omnia II. Potraži po forumima na kojim modelima još radi (bilo pirat bilo legalan).

Proveri i koja je pokrivenost tih mapa koje su u ponudi itd.

Ima još jedan sajt koji prodaje mape, al' ne mogu da se setim...

Hvala na odgovorima. Ma znam da nije ono mala mala. Ali recimo da gledam da je podnosljiva ;)
Trudim se zadnjih godina da izbegavam bilo kakve crackovane verzije sto zbog podrske kolegama sto zbog toga sto ponekad od neke takve posle boli glava ;)
Kad god mi je dovoljno idem na neke proverene free varijante. Ako bas nije, a jako retko nije, kupim kad mi vec treba.

Gledao sam ovaj sajt nego ne bih bas da placam nesto a da ne znam da li ce mi raditi.

Gledam ovaj NDrive ne znam da li su napredovali i koliko su im dobre mape https://market.android.com/details?id=com.ndrive.androideastern_europe
Takodje razmisljam koliko je to uopste bolje resenje od Google Maps sa navigacijom na uredjaju sa "Data planom" gde je ok da bude online uredjaj stalno (dok nije roaming :) ). Mada i tu je verovatno naivno oslanjati se na internet signal u Srbiji van urbanih mesta.

Koristim Ndrive neko vreme, ali ne previse cesto i to uglavnom po BGD-u. Radi sasvim korektno.

Koristio NDrive po Srbiji, Crnoj gori, i Madjarskoj. Mape detaljne

Sent from my HD2

Mislim da su mape iste, Contrast tako da tu nema specijalnih iznenadjenja.

Sam NDrive kao aplikacija radi ultra brzo i nema nekih kocenja, koja ima iGO (po meni lose optimizovan)

Takodje me je kod iGo-a nerviralo kada dotaknem ekran da pomerim mapu, on me prebaci u meni...

Hvala vam ljudi otklonili ste mi dileme. NDrive ce onda pasti :)

I ja vozim na NDrive.

Mane:
Komplikovano dodavanje međutačaka (preko maršrute)
Destinacija se ne može dodati preko mape (osim preko maršrute)
Mape (narodne) su malo starije (proveri koje verzije su aktuelne)

Čini mi se da ima da se kupi u Komtrejdu. Pitaj...

Jedino ako je NDrive nešto maestralno napredovao u poslednje vreme, onda povlačim ovo što govorim, ali u odnosu na IGO je pre godinu dana bio potpuno smešan, ponajviše po pitaju izbora dobrih putanja kroz sasvim korektne mape. Takođe treba imati u vidu da je IGO za mobilne zapravo nastao iz verzije IGO Amigo, koja je dosta pojednostavljena, ali bez obzira, radi posao više nego dobro. Ne znam kako bih živeo uopšte normalno bez njega, jer putujem jako mnogo. Vrlo lako je naći sve mape za njega, pogotovo ako te iznenadi put u Saudijsku Arabiju (recimo sad upravo pišem odande, tj. odavde), možeš uvek da se snađeš da iskopaš negde na netu aktuelene mape i POI. Ne znam kakva je priča sa NDrive po tom pitanju?

Moj glas debelo za IGO, ne bih više u životu kupio telefon koji ne može da ga pokrene.

Ok je NDrive. Koristio sam ga na vecem putu po Srbiji i odradio je posao korektno. Imao je trenutaka kada je zabagovao, nije mogao da sracuna rutu, ili prodjem put gde sam trebao da skrenem i on prosto ne sracuna kako ici dalje vec samo prati moju lokaciju.

Sve u svemu, NDrive moze da posluzi. Ali ako postoji izbor izmedju iGO i Ndrive, uvek iGO.

Gledam ovaj NDrive ne znam da li su napredovali i koliko su im dobre mape https://market.android.com/details?id=com.ndrive.androideastern_europe
Takodje razmisljam koliko je to uopste bolje resenje od Google Maps sa navigacijom na uredjaju sa "Data planom" gde je ok da bude online uredjaj stalno (dok nije roaming :) ). Mada i tu je verovatno naivno oslanjati se na internet signal u Srbiji van urbanih mesta.
Od Google Maps v5 više nije potrebno da si konektovan na internet ;). Google je uveo keširanje mapa na microSD karticu :). Keširaju se u folderu:
Kod:
sdcard/Android/data/com.google.android.apps.maps/cache
Dakle, preko WIFi učitaš mape koje ti trebaju i kad kreneš samo uđeš u Google Maps i sve radi ko bubreg u loju bez internet konekcije. Isprobano i radi odlično ;).

Od Google Maps v5 više nije potrebno da si konektovan na internet ;). Google je uveo keširanje mapa na microSD karticu :). Keširaju se u folderu:
Kod:
sdcard/Android/data/com.google.android.apps.maps/cache
Dakle, preko WIFi učitaš mape koje ti trebaju i kad kreneš samo uđeš u Google Maps i sve radi ko bubreg u loju bez internet konekcije. Isprobano i radi odlično ;).

Video sam da su uveli to keiranje ali ga nisam isprobao. Ne znam bas kako bih ga naterao da kesira sve sto mi treba ako idem na neki duzi put. Ok ovako da otvorim Beograd zumiram tamo vamo pa mi on kesira to valjda.
Tu je i pretraga koja ne radi bez neta. Imam ja data plan ali je ova nasa Srbija saroliko (ne)pokrivena. U Bg oslabi signal ponegde samo tako a ne dok se maknes negde.
Dodatno mi deluje da je ipak jos uvek nivo ucrtanosti ulica na Google Maps losiji od ovih komercijalnih. Ne sumnjam da ce ih Google prestici i ostaviti iza sebe ali mislim da za Srbiju GM jos nije najkvalitetnije moguce resenje, mada napreduje jako brzo.

Koristim Contrast (PlanPlus) mapu Srbije za NDrive, za sada samo po BG, a pregledao sam samo veće gradove. Odlično je uradjena, bar Beograd. Najzad da uklonim ovaj ubogi Garmin.

Probao sam igo i ndrive na mom htc tatoou, oba rade, ali glasam za igo...
razlog- cudno rutiranje kod ndrive

Onda se ništa nije promenilo. Meni je Magic došao sa NDrive i sa potpuno istim mapama koje sam imao u IGO je birao vrlo čudne rute. S obzirom da sam imao izbor uklonio sam ga zauvek.

iGo motogis v2.4 je najbolja stvar za Android. Mnogo je bolji nego default iGo, drugačiji skin, mogu via rute da se dodaju, prikazuje i naredno skretanje posle sledećeg, pokazuje brojeve ulica sa leve i desne strane, itd.

iGo motogis v2.4 je najbolja stvar za Android. Mnogo je bolji nego default iGo, drugačiji skin, mogu via rute da se dodaju, prikazuje i naredno skretanje posle sledećeg, pokazuje brojeve ulica sa leve i desne strane, itd.

Ima li 320x240 verzija?

Ne može da radi ako imaš Sense i nerootovan telefon. :d Zezam se, ima iza 320x240 čini mi se, pogledaću pa ti šaljem na PM ako nađem.

EDIT:

Ipak nema, samo za 800x480...

Poslednja izmena:
Mene iGo nervira samo zbog toga što mi pojede 10-ak MB interne memorije pri instalaciji, dok NDrive ne uzme ni 2. A prostora za bacanje nemam...

Kad bolje razmislim, i meni je memorija pala sa nekih ~22 na ~1MB nakon instalacije, u pravu si, pojede mnogo više. Iako je podešeno da instalira na sd karticu.

Jel može onda da se reši iGo problem zauzimanja int.memorije?

HTC Legend

Ne može da radi ako imaš Sense i nerootovan telefon. :d Zezam se, ima iza 320x240 čini mi se, pogledaću pa ti šaljem na PM ako nađem.

EDIT:

Ipak nema, samo za 800x480...

Moze li link na pm?

Ubih se trazeci verziju koja radi dobro na CM7 ROM-u....

Skinuo, probao i EXPRESNO uninstallirao g*vno! Namestio sam sve lepo, ucitao mapu 10Mb za srbiju i ima samo 5-6 vecih puteva. Stojim i gledam i ne verujem, odem na goto...i kze da ne moze da uspostavi vezu sa internetom! Brooka! Djubre samo takvo! Inace telefon ima GPS, tako da nije do toga, rade free softveri za gPS, lepo nadju gde sam i sta sam...ma sve! E pa nece majci!

Ala ga napljuva. Naravno da nema mape kad ih nisi stavio.

IGO je program dobar da se usereš. Zasad samo u Kongu i Ugandi nisam mogao da ga koristim jer nema mapa, a obišao sam pola sveta. Mogao bih da se ubijem ko siroče kad sam seo za volan Camryja u Saudijskoj Arabiji u gradu koji je 10 puta veći od Begea, da sa sobom u telefonu nisam imao ovaj fenomenalni program sa odličnom mapom. Da ne spominjem Evropu i Srbiju, koja ima više nego korektnu mapu.

Poslednja izmena od urednika:
Ala ga napljuva. Naravno da nema mape kad ih nisi stavio.

IGO je program dobar da se usereš. Zasad samo u Kongu i Ugandi nisam mogao da ga koristim jer nema mapa, a obišao sam pola sveta. Mogao bih da se ubijem ko siroče kad sam seo za volan Camryja u Saudijskoj Arabiji u gradu koji je 10 puta veći od Begea, da sa sobom u telefonu nisam imao ovaj fenomenalni program sa odličnom mapom. Da ne spominjem Evropu i Srbiju, koja ima više nego korektnu mapu.

Pogotovo za nas iz Istocne Evrope. iGO valjda rade Madjari sto ce reci da je ovaj region odlicno odradjen. A vidim da je i dobar deo sveta. Samo mu treba adekvatna mapa i iGO radi bez problema.

Poslednja izmena od urednika:
Evo sad cu bas da probam Copilot Live... vidim na netu da ima dosta pozitivnih kritika, a sa testova kojih ima na youtube vidim da je brz, da nema "kalkulisem rutu" momenata, a vi dotle 3 raskrsnice prosli, na skrfetanjima je brz, odmah pokazuje itd. Mane ima, a jedna od njih na koju se amerikanci zale je Military time, sto nama odgovara, zatim nesto losiji kvalitet glasa koji navodi i nalazenje najkraceg puta po km, a ne po vremenu putovanja, mada je ovo stvar podesavanja rada. Sve u svemu trebalo bi da je OK.

pozz druze, aj mi baci na pm. najnoviju mapu srbije za motogis! jel se instalira isto ko iGO?

Vrh Dno