Šta je novo?

Problem sa Asus 6850 direct cu v2

• Začetnik teme Začetnik teme makipn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

makipn

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2008
Poena
319
Moja oprema  
Laptop
Huawei i HP
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
P30 pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Problem je sledeci:

Kada igram igre pojavljuju se sitni belo sivi kvadratici koji trepere.U igricama to se jednio primecuje dosta u pes-u dok na drugim bas treba da se zagledas da bi ih zapazio medjutim kada pustim neki 3dmark i stavim sve na full podesavanjima pojavi se velika kolicina tih kvadratica i cim izadjem iz 3dmarka one nestanu.

Takodje pojavio se i problem i kod youtuba ,kada se upali hardverska akceleracija desava se da se video razmaze pa se vrati u narmalu pa se opet razmaze i tako u krug.

Probao sam sa svezom instalacijom windows 7 i raznim drajverima cak sam ubacio 11.6 i dalje se desava isto.

Sta mislite da je problem pokvarena kartica ili nesto drugo posto kartica je stara nekih 2 meseca i na pocetku tih problema nisam imao?😡😡😡😡

38 u mirovanju a ide do 67-68 kada se napregne nekim 3dmarkom sasvim su normalne....

pa verovatno cu da je saljem na servis......

6850 ima veliku verovatnoću defektnog čipa . ja sam svoju brže bolje vratio zbog "no signal glitcha".
Traži zamenu .

vadio probao i sve ostalo....znao sam i ja da postoji verovatnoca da moze da bude defektna ali sam je ipak kupio jer za te pare kartica je super i to sam razmisljo izmedju sapphira(njihove kartice kupujem vec 10 godina i nikakvih problema nisam imao a dusu sam im vadio) i asusa i izabrao asus zbog godinu dana duze garancije i sto ima 2 6-pinska naponka prikljucka...i verovatno ne bih ovo ni primetio da nisam upalio bezveze 3dmark jer niti puca niti obara sistem sve normalno radi bez obzira da li sam u igrici ili winu..Doduse juce sam programom ispitao video memoriju same karte i nasao je greske u samoj memoriji tako da je sigurno u pitanju karta i poslacu je na servis samo da pribavim neku pci-e karticu cisto da mogu nesto na kompu da radim.....greota da stoji ugasen :d

vadio probao i sve ostalo....znao sam i ja da postoji verovatnoca da moze da bude defektna ali sam je ipak kupio jer za te pare kartica je super i to sam razmisljo izmedju sapphira(njihove kartice kupujem vec 10 godina i nikakvih problema nisam imao a dusu sam im vadio) i asusa i izabrao asus zbog godinu dana duze garancije i sto ima 2 6-pinska naponka prikljucka...i verovatno ne bih ovo ni primetio da nisam upalio bezveze 3dmark jer niti puca niti obara sistem sve normalno radi bez obzira da li sam u igrici ili winu..Doduse juce sam programom ispitao video memoriju same karte i nasao je greske u samoj memoriji tako da je sigurno u pitanju karta i poslacu je na servis samo da pribavim neku pci-e karticu cisto da mogu nesto na kompu da radim.....greota da stoji ugasen :d

Dešava se to. I ja sam imao zez sa Ati 6850. Kupio sam Safirka 6850 običan polovinom aprila koji nije bio ispravan. Pala je reklamacija. Dve nedelje kasnije stigao je drugi Safirko 6850 koji me služi ekstra skoro 2 meseca.

Crkle ti posle 3 god sli-a i sada izbegavas asus ? 🙂 kave to veze ima covece, desava se uvek, moj ortak je skoro promenio 2 nove 5670 [sapphire], obe se odmah pokvarile ili su vec bile syebane i uzeo je trecu i nema nikakvih problema, a ja sam mu predlozio bas sapphire kao najjaceg amd partnera i imao sam 2 njihove graficke i nijedna se nije pokvarila, nema tu pravila.

Uglavnom kod amd kartica ne mirisem palit, powercolor i ekipu, sa msi, asus, sapphire nema greske 🙂

Te tačkice ukazuju na probleme sa "šejderima", to zna svaki OC-er. 🙂
Znači ponaša se kao da je pre-overklokovana tj. verovatno da nema nikakvee veze sa visokom temperaturom. Zrela je za reklamaciju.

ajde ako hoce neko neka da proveri sa ovim programom da li mu izbacuje gresku na video kartici pa neka javi ako nije problem http://majorgeeks.com/downloadget.php?id=5896&file=15&evp=1c9834610af5c8ae2ef2f0b5a5f5d7e0 znam ja sta je to sa tackicama od prve 9600xt radeonke koju sam klokovao ali mi je ova bila cudna sto uvek ovo izbacuje potpuno isto i kada je overklokujem i deoverklokujem mada je nisam klokovao pre nego sto se to desilo...

Inace super primerak bez dizanja napona ide na 880/1200 mozda moze i vise nisam testirao...

ajde ako hoce neko neka da proveri sa ovim programom da li mu izbacuje gresku na video kartici pa neka javi ako nije problem http://majorgeeks.com/downloadget.php?id=5896&file=15&evp=1c9834610af5c8ae2ef2f0b5a5f5d7e0 znam ja sta je to sa tackicama od prve 9600xt radeonke koju sam klokovao ali mi je ova bila cudna sto uvek ovo izbacuje potpuno isto i kada je overklokujem i deoverklokujem mada je nisam klokovao pre nego sto se to desilo...

Inace super primerak bez dizanja napona ide na 880/1200 mozda moze i vise nisam testirao...

Testirao sam Sapphire 6850 i prošao je test bez greške.🙂

e car si...meni je prijavio 12000 i kusur gresaka tako da sam otklonio svaku sumnju sto se kartice tice(sumnjao sam u mog cifteka malo 😀 )

moj asus 6850 v2 sljaka normalno

Nazad
Vrh Dno