Šta je novo?

MSI GTX 460 Talon Attack Cudan Issue !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
3 karice nije "katastrofa sirokih razmera" jer je upravo toliko kartica vraceno na reklamaciju 🙂

Konkretno na ove razmere sam mislio :

Gigabyte:

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,3884.15.html

XFX/MSI:

http://forums.amd.com/game/messagev...=142284&STARTPAGE=9&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

HIS:

http://forums.amd.com/game/messagev...142284&STARTPAGE=22&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Inace moja karta koja je placena 150e ... (ponavljam po ko zna koji put) izuva za sve pare 🙂 a da ne pricam da joj cena nije pala ....

I?Placena so what?GTX 460 ne izuva?Em je za nijansu brza em se bolje prodaje 😉
To ste cena ne pada je tim gore po prodaju!
P.S.Stize i GTX560 pa ce situacija biti jos gora 😀

nego jel ima nekih novosti o ovom MSIju ?

Od ponedeljka ce Skywalker da se organizuje da ide za BG da je reklamira.

Ko bezi od cega? Pa jel se talonci inace ne klokuju dobro ako ovo zoves propustom fabrike? Tebi i dalje nije jasno da je ta njegova karta ciknula :d omg a da ostale ispravne karte talonci rade onako kako se od njih ocekuje, bar velika vecina.

Nerazumemo se ne vredi..Nije bitno 😉

Poslednja izmena:
Pa nemoj tako Beast, nema smisla, talonci su odlicne graficke karte, ova je crkla delimicno i ne radi kako treba (zasto je crkla zabole nas) i to naravno da nece niukom smislu remetiti nista niti ce pokolebati bilo kog buduceg kupca neke msi kartice jer ovo se desava kod svih velikih nama ovde ponatih proizvodjaca kartica, ne radi se o seriji niti o promasaju fabrike, ja bih ovo nazvao - jednostavno decko nije imao srece sa svojim primerkom pa mu zelim ako ostvari svoje pravo na garanciju da ga sledeci primerak koji pribavi sluzi lepo 😉

Poslednja izmena:
daj ne zahebavaj ... pa na prvom forumu su postovali 3 nasih ..... tacno koliko je i problema bilo ... (ako je verovati gigabyte kancelariji)

daleko od toga da kazem da nije bilo problema .... ali brate mili ala ste ga naduvali !!!!

Sad mi nesto pade na pamet.Bila je tema da sada za svaki brend postoji podrska na forumu.
Zanimljivo da nikog iz MSI-a nije interesovala ova tema a poprilicno je zanimljiva obzirom da se radi o
trenutno najboljoj GTX460 kartici i nesvakidasnjem problemu 😉
Bar dve tri reci utehe ako nista drugo 😛

Sad mi nesto pade na pamet.Bila je tema da sada za svaki brend postoji podrska na forumu.
Zanimljivo da nikog iz MSI-a nije interesovala ova tema a poprilicno je zanimljiva obzirom da se radi o
trenutno najboljoj GTX460 kartici i nesvakidasnjem problemu 😉
Bar dve tri reci utehe ako nista drugo 😛

+1 :laugh:

daj nek prvo posalje karticu na reklamaciju ..... pa onda ostalo dize se panika bez potrebe

Niko ne dize paniku.Iznesen je problem ali se niko nije odazvao!
Naravno da ce se reklamirati ali bar malo podrske nije na odmet zar ne?
Trud oko usera koji postuje odredjen brend bi bio lep gest!

ne znam da li si video moje napone;

ovo sam vec posalo na PM Skywalker89, ali da podelim i sa vama,
moja kartica

DEF:
idle: 0.877 v
load: 1.090 v

OC na 900 mhz
idle: 0.877 v
load: 1.150 v a tada u MSI afterburneru stoji za voltazu 1075

BIOS je njen nista menjano nije...

takodje su veci neko sto bi trebalo po softweru, dodouse merio sam samo jednim unimerom,
ali kartica radi sasvim ok...

ne znam da li si video moje napone;

takodje su veci neko sto bi trebalo po softweru, dodouse merio sam samo jednim unimerom,
ali kartica radi sasvim ok...

Jesam kako da ne.Obratio sam paznju.Ali kod tebe je to u nekim normalnim granicama.
Ovde u Load-u ide preko 1.25v !Crazy,so crazy!

Karadzicu nemoj da mi kudis karte 😀 ja nemam pomenutih problema kod mene savrseno rade.😛

Obavestenje!

Iznenadno u toku gaming-a kartu je strefio infarkt (Black screen) te je svoju plemenitu Fermi dusu ispustila u ranoj mladosti 😛
Ozaloscenom vlasniku moje iskreno saucesce 😀😀😀

P.S.Ceka se na proces reklamacije pa cemo videti sta ce se desiti.
Informacije ce biti prenesene u ovaj thread!

Bilo je pitanje vremena kad ce da rikne, sa takvim naponom u idlle nije mogla jos dugo, ipak je to samo jedna u njih milion koja se eto provukla pored niz standarda koja je morala da prodje.

Sad me zanima koju ce mu katru dati jer Talonca vise nema koliko se meni cini...?!

560ti 😀.

Zvao sam firmu od koje je karta kupljena.Digitron firma 🙂
Vec u samom startu odgovornost prebacuju na uvoznika.To mi se nije svidelo jer se ne zalazu za kupca.
Nagovestio sam da sam upoznat da Talon Attack nema nigde na stanju a da ne zelim ni jednu drugu kartu!
Odgovor koji sam dobio je da od njih nista ne zavisi vec od uvoznika i da postoje vise solucija kako prica moze da se zavrsi!
Pokusao sam da napravim kompromis i da predlozim da se karta proceni i da uz doplatu uzmem GTX 560 ali sam na to dobio odgovor
da to nije njihova poslovna politika .
Vec se u samom startu zateze sto mi se ne svidja nikako.U svakom slucaju ovo ce da se izgura do kraja jer za to uslovi postoje.
Ili GTX 460 Talon Attack ili povracaj novca ili pak GTX 560 jer je po ceni kojoj je GTX460 placen u istom rangu.
Ni jedna druga GTX460 ne dolazi u obzir tako da sleduje boksovanje 😉

Videcemo koliko ce ko biti korektan i zauzeti se za kupca.
Kao sto rekoh sve ce biti izneseno u ovoj temi!

Ajd' sa srećom i javljaj kako ide stvar...

ako bude potrebna pomoc-vici,znas da posedujem kvalitetnu bokericu 🙂

sta je bilo sa kartom, zanima me rasplet ?? A i da znaju ljudi kakva je firma, da li kupovati ako ne uvazavaju reklamacije

Boksovanje sa firmom kao sto sam ocekivao.
I dalje se ne zna nikakva informacija jer se ceka odgovor od uvoznika.
Odgovornost im i nije neka,interesovanje za kupca za sad nije zadovoljavajuce obzirom da je proslo
11 dana od kako je karta poslata u servis a nikakav odgovor nije dat,niti je kupac obavesten!
U ponedeljak cu opet da zovem,danas sam ih zvao i receno mi je da je rok od 15 dana ispostovan tj
da ce sms porukom biti obavesteno da je karta poslata kod uvoznika sto govori da se odgovornost firme skida i prebacuje
na samog uvoznika sto i nije toliko pogresno u smislu da je protokol takav kakav jeste ali jedino sto mi nije jasno jeste taj zakonski rok
koji mora da se ispostuje a koji se odnosi direktno na uvoznika!
Koliko moram da cekam da se oni smiluju i daju mi informaciju tj izbor sta mi je dalje ciniti?!

Poslednja izmena:
Boksovanje sa firmom kao sto sam ocekivao.
I dalje se ne zna nikakva informacija jer se ceka odgovor od uvoznika.
Odgovornost im i nije neka,interesovanje za kupca za sad nije zadovoljavajuce obzirom da je proslo
11 dana od kako je karta poslata u servis a nikakav odgovor nije dat,niti je kupac obavesten!
U ponedeljak cu opet da zovem,danas sam ih zvao i receno mi je da je rok od 15 dana ispostovan tj
da ce sms porukom biti obavesteno da je karta poslata kod uvoznika sto govori da se odgovornost firme skida i prebacuje
na samog uvoznika sto i nije toliko pogresno u smislu da je protokol takav kakav jeste ali jedino sto mi nije jasno jeste taj zakonski rok
koji mora da se ispostuje a koji se odnosi direktno na uvoznika!
Koliko moram da cekam da se oni smiluju i daju mi informaciju tj izbor sta mi je dalje ciniti?!

ja sam na reklamaciju reparirane GTX 275 (koja od samog starta nije radila kako treba) cekao skoro 40 dana,doduse u drugoj firmi......

Drugovi i drugarice..Danas kada postajem pionir 😀
Eh sretnih li vremena 😉
Sad mi je jasna ona recenica kada kazu "Oj zemljo Srbijo" ,doduse Gorth ima odlicnu recenicu u potpisu 😛

Mesec dana i jace kako traje mec izmjedu usera i firme i pokusaju da se dobiju informacije sta mi je ciniti tj koji izbor imam!
U petak je firma nazvana da bi doziveo shock!
U servisu su ubedjivali da nije poslat Talon Attack vec obican Hawk i da bi eventualno mozda moglo da se zameni za obican LOL !
Sreca originalni papiri su tu,brojke ne lazu,slike,dokazi sve tako da -bedan pokusaj.Posle iscimamavanja telefonom receno je da ce se javiti u ponedeljak tj juce sto se nije desilo.
Danas je usledio poziv sa informacijom da ce dobavljac (Ovcica Logo) da izvrsi povracaj novca (ALI KAD?) i da ce biti javljeno..
Opet se nista konkretno ne zna niti na sta ja mogu da racunam!Stand by pa neka ceka Ceca :d
Realno ovo je sramota i totalno neprofesionalno.MSI podrsku sam obavestio a evo sada i vama prenosim jedno zaista LOSE iskustvo!

"Ako koza laze, rog ne laze"
Zanima me koliko ce para vratiti.
Jako bih voleo kad bi MSI i ostali sprovodili jaku kontrolu distributera i osluskivali potrosace vise.
Vecina problema je u ljudima koji ih ovde predstavljaju🙂

aljkavo,trljavo,to je i bilo za ocekivati.......

Problem resen!

Javili su se iz Digitron firme.Javio se jedan kulturan i prijatan momak Dejan (menadzer prodaje) sa zeljom da se ovo resi kako dolikuje.
Objasnio je problem i nesporazum sto se tice njih samih (servisa) kako i uvoznika ..

Da je bilo boksovanje,moram reci da jeste.
Da sam ukljucio i MSI kancelariju i povukao u pricu jesam i to..Pritisak sam vrsio na vise strana i mislim da je bio neophodan i produktivan 😉

No uvek sam za to da se iznese istina u bilo kakvom obliku.
Ako je to kritika pa i kad je pohvala,nema razlike.
Stoga razvoj situacije je sledeci.

Ponudjen je povracaj novca u punoj ceni proizvoda karte .Koga interesuje
karta je placena 21.5 k!
Obzirom da sam vec ranije dao predlog posto Talon Attack nema na trzistu a to je najkvalitetnija GTX 460 karta,za klasu iznad svake po tom cenovnom rangu bi trebalo da udje neki GTX 560 Ti.
Na pocetku nisam uspeo da se sporazumem sa ljudima i ako sam nudio razne opcije kako i da doplatim i da sami izvrse procenu GTX460 itd..
Ali sve u svemu ovo je jedini i prvi kontakt koji je ostvaren sa doticnim gospodinom Dejanom tako da je sve reseno u par reci.
Posto MSI GTX 560 Ti nema na trzistu ponudjena je zamena za Asus CU GTX 560 Ti tako da ce to biti to.Problem je resen.

U svakom slucaju uz malo duze cekanje i odredjeno cimanje sve se zavrsilo na nivou.Kupac je ispostovan .
Ovom prilikom pozdravicu i MSI podrsku koja se ukljucila u resavanju problema 😉

Poslednja izmena:
Ipak na kraju ispade sve dobro. Ne smem ni da pomislim kad bi moj hawk riknuo koliko bi cekao u w**w** da mi zamene

Meni je pre 8 dana sa palit gtx 460 otpalo (slomilo se) 4 "propelera" ventilatora. Pozvao sam emmi i istog dana su kurirskom službom uzeli karticu. Danas sam dobio msi gtx 460 novu. Sve u svemu sam prijatno iznenadjen celokupnom situacijom posebno zato sto je serviser bio alti gde sam cekao i po 2 meseca da se smiliju da urade nest😵va msi se cak i bolje klokuje . Bez podizanja napona ide 870 mada puca u igricama al prolazi benchmarke. Na 860 radi 24/7 ali je ipak držim na 850.

Javili su se iz Digitron firme.Javio se jedan kulturan i prijatan momak Dejan (menadzer prodaje) sa zeljom da se ovo resi kako dolikuje.
Objasnio je problem i nesporazum sto se tice njih samih (servisa) kako i uvoznika ..

Da sam ukljucio i MSI kancelariju i povukao u pricu jesam i to..Pritisak sam vrsio na vise strana i mislim da je bio neophodan i produktivan 😉

karta je placena 21.5 k!
Obzirom da sam vec ranije dao predlog posto Talon Attack nema na trzistu a to je najkvalitetnija GTX 460 karta,za klasu iznad svake po tom cenovnom rangu bi trebalo da udje neki GTX 560 Ti.
Na pocetku nisam uspeo da se sporazumem sa ljudima i ako sam nudio razne opcije kako i da doplatim i da sami izvrse procenu GTX460 itd..
Ali sve u svemu ovo je jedini i prvi kontakt koji je ostvaren sa doticnim gospodinom Dejanom tako da je sve reseno u par reci.
Posto MSI GTX 560 Ti nema na trzistu ponudjena je zamena za Asus CU GTX 560 Ti tako da ce to biti to.Problem je resen.

U svakom slucaju uz malo duze cekanje i odredjeno cimanje sve se zavrsilo na nivou.Kupac je ispostovan .

Drago mi je da ti je resen problem, cestitam na novoj kartici 🙂

Samo nek si ti lepo to zamenio, nema znaci brige 😉

karta je placena 21.5 k!

Jesam li ja lepo napisao jos pre mesec dana, koju ce kartu da daju :smoke: 😛...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno