Šta je novo?

MSI GTX 460 Talon Attack Cudan Issue !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako karta korektno radi na defaultu, ne verujem da bi reklamacija bila uvažena. Prošlo mi je svojevremeno kroz ruke nekoliko primerka GTX460-itca, i nekoliko njih 1.087V nisu išle preko nekih 840-850MHz. A neke su išle i preko 900MHz. OC je lutrija sa faktorom verovatanoće (naravno što je kvalitetnija karta, verovatnoća da će raditi na višem taktu je veća, ali je i dalje lutrija).

Što se ponašanja sa naponom tiče, da li ste probali da flesh-ujete neki zvaničan ili barem provereni BIOS za TA? Takođe pošto su temperature više, da li ste probali da skinete i ponovo namontirate kuler (ako se to može bez da se poništi garancija, tj. da nema neki sticker)? Ako se karta loše hladi, i OC margina je manja.

to sto pricas o OCu slazem se ali ,.... Talon attack bi morao da radi i OC i sve ostalo da radi kako treba jer je to karta koja je kostala 250e (ili slicno ako se ne varam) i reklamirana je kao karta za OC ..... a evo vidim kaze pcbeast da karta ne radi normalno sad .... sto znaci da ce umreti, i garancija mora da vazi na to.

Temperatura u FurMarku dostize oko 80c+ !
Temp. je stvarno previsoka za taj kuler... mogu misliti koja je onda temp. naponske... Da li ste proverili kako lezi kuler?

Poslednja izmena:
@pcbeast
Slusaj momak, jel on menjao bios i jel to utice na garanciju ? Ako jeste onda to moze da bude problem jer ako ne doprzi kartu kako sam gore napisao onda ce lako da izvali i manje upucen koja je verzija biosa, taj potez nije bezobrazluk vec da spase covek kintu ako se spasiti moze jer karta nevalja, to je definisano vec, zar ne?

@Seizmos
Kako je to zvanicno zvucalo kao da hoces da me bijes 😀
Cekam da se javi jos neko i da premeri napone na taloncima .
A ovo sto Smarac kaze je apsolutno tacno.Karta kao sto je Talon Attack kao takva
i jeste reklamirana u svom kvalitetu i OC potencijalu (entuzijazam bla..bla..) a radi gore od
najgoreg primerka referentne karte!

I bez ikakvog przenja ima pravo da trazi da se karta zameni jer ista probija specifikacije !
Sve lepo istampa,slike ,testove i kraj price!
@Uruk
Nisam u dodiru sa kartom.Sve sam radi Skywalker.
80c je kada je OC-vana cini mi se da je tako ako sam ga dobro razumeo.
Kad dodje nek objasni!

Poslednja izmena:
Priznaj lepo da si sprzio kartu i pola ce ti se oprostiti 😛

Naleze sve lepo temp skacu na 80 stepeni al tad je napon oko 1,250 V i oko 4200 obrtaja vent , vec je tu prilicno bucno , na karti je originalni bios i nije nista radjeno po tom pitanju se cisto skidanje sa karte uz pomoc gpu-za da bi se proverile vrednosti ,naci bios nije diran.

Evo upravo sam igrao BBC2 i posle nekih 30 min karta se spucala.Dobio sam drajver bsod.Kompjuter sam restartovao i pokrenuo igru i ponovo sam igrao neko vreme dok karta nije zapucala na crn ekran.Nisam mogao da udjem u windows i da povratim kartu sve dok nisam ponovo restartovao kompjuter i konacno sam dobio sliku.Definitivno karta nije u redu.

Nosi ti to polako nazad i trazi da menjas kartu za drugu takvu ili neku noviju slicnog kesha, nema druge, gubis vreme sa tom kartom.

ovo sam vec posalo na PM Skywalker89, ali da podelim i sa vama,
moja kartica

DEF:
idle: 0.877 v
load: 1.090 v

OC na 900 mhz
idle: 0.877 v
load: 1.150 v a tada u MSI afterburneru stoji za voltazu 1075

BIOS je njen nista menjano nije...

Naleze sve lepo temp skacu na 80 stepeni al tad je napon oko 1,250 V i oko 4200 obrtaja vent , vec je tu prilicno bucno , na karti je originalni bios i nije nista radjeno po tom pitanju se cisto skidanje sa karte uz pomoc gpu-za da bi se proverile vrednosti ,naci bios nije diran.

Evo upravo sam igrao BBC2 i posle nekih 30 min karta se spucala.Dobio sam drajver bsod.Kompjuter sam restartovao i pokrenuo igru i ponovo sam igrao neko vreme dok karta nije zapucala na crn ekran.Nisam mogao da udjem u windows i da povratim kartu sve dok nisam ponovo restartovao kompjuter i konacno sam dobio sliku.Definitivno karta nije u redu.

Sve mi se cini da jedan deo naponske sekcije "curi" pa zato gpu dobija ogroman napon i greje se na 80c+ cak i pri takvom odlicnom hladjenju. Druga moguca varijanta; primerak gpu-a je blago receno katastrofalan pa trazi taj napon bez obzira na limit u biosu. Definitivno treba reklamirati kartu.

Poslednja izmena:
Sve mi se cini da jedan deo naponske sekcije "curi" pa zato gpu dobija ogroman napon i greje se na 80c+ cak i pri takvom odlicnom hladjenju. Druga moguca varijanta; primerak gpu-a je blago receno katastrofalan pa trazi taj napon bez obzira na limit u biosu. Definitivno treba reklamirati kartu.

Ja bih bas rekao da si u oba slucaja dao dobru dijagnozu.
Bice da je i jedno i drugo po malo!
P.S.Ovo je takav fail za MSI da nemam reci 🙁

Poslednja izmena:
Ja mislim da je GPU jednostavno jako los primerak, i da zato naponska sekcija gura veci napon... treba to RMA ako karta brljavi ne bi trebalo biti problema

pa dobro,
jedna lasta ne cini prolece . . .

Naravno.Nisam ja generalizovao ali sam konkretno mislio na ovaj model!
To realno da se ne lazemo za Talon Attack nebi smelo da se desi.
Inace ima jos zalbi za ove modele kao i modele Hawk (obicne)

Cenim i uvek sam stajao iza MSI kao vrhunske firme sto se tice grafika ali me je ovo definitivno pokolebalo.
Ako se desi da karta bude djubre na primerku kao sto je Talon Attack koji treba da prodje sve provere kao karta u kvalitetu
plus sto su chipovi koji idu na ovu kartu probraniji i samim tim karta uziva u svom ugledu kao dobar oc-er onda ne vidim kako
je smelo da dodje do ovavog propusta!
Posto sam vec cuo za jos par primera i ako se jos poklopi definitivno su poceli da fasuju skart a mi smo idealna prilika (podneblje)
da se to raspodeli 🙁

Ja se nadam da je to ipak samo ta jedna lasta 😛

Poslednja izmena:
pa probralo se sta je moglo medju 460 skartovima !!!! 😛 mislim ipak je to skart cip koj je surovo kostao ..... eee kad se setim pre 5 meseci 230e ..... lol a jos kad se stim da sam je zamalo kupio ....... uzas

Ne vredi.Vuk dlaku menja ali cud nikada..
Nemoj da te potsetim na debatu oko kartice koju imas..
Ovde jedan primer (skart MSI brenda) a ono je bruka i sramota sirih razmera 😛

P.S.Smarac ostao smarac trol :d

MSI Hawk su daleko najbolje karte koje se mogu naci na ovim prostorima, mislim konkretno na GTX460 karte...

imao sam 4 modela 460ica menju njima i Asus Direct CU koja me je kompletno racocarala - kartica mozda ima kvalitetan kuler(ali opet daleko iza Twin Frozr II) ali su ostale komponente sto se kaze sa gomile...

Nova kartica iz kutije mi je pitala - zavojnice pod opterecenjem nisu davale mira, tako piskav zvuk da je to zlo.

Jedino msi ugradjuje kvalitetne zavojnice i nema takvih problema jer su komponente kvalitetne, dejan(SkyWalker) nije kupio novu kartu i ko zna sta je toj karti radio prethodni vlasnik jer mu se tako ponasa od kad je kupio od tog lika...

Inace karta je u perfektnom stanju, kao iz kutije sad da je izvadjena, nema nikakve vidne anomalije ,jedino sto me zeza u radu. Ne verujem da je neko kartu mrcvario i da chip tek tako moze da strada.Ipak je to nVidia i Fermi!

@pcbeast
Kakv fail za msi, ZOMG, pa to je jedna kartica, postajem ubedjen da je taj primerak ispao iz ruke prodavcu dok ju je na nagovor nekog kupca otvorio iz kutije da mu je pokaze :d 😉

@Zemljotres
Ma ja sam zvucao pregrubo ali sam istakao poentu.
Nisam mislio generalno.MSI je odlican .
Imao sam ga i pre mnogo godina i uvek se nadje po koja kartica a ove GTX460 od Cyclone-a do Hawka sam probao dosta karti.
Samo stojim iza toga ako ovo nije fizicki kvar posto Skywalker kaze da je karta nova,iz celofana izvadjena onda je zaista propust
da karta koja po svim merilima mora da bude u kvalitetu ne sme da bude defektna!Bar sto se tice tog Talon Attack.Da li me shvatas?

Ne zelim da shvatam, uvek ima defekata kako na slabim modelima tako i na talon, frozr, cyclone i kakvim god, o poslovanju firmi u srbiji i smotanim/nesavesnim soferima ili prodavcima koji doprinose da taj defekt u procentima na ovim modelima bude veci necu ni da govorim jer vec ima dosta da se pisalo i pise toga po forumu.

U proizvodnji uvek mora da se racuna na odredjen broj defektnih primeraka to tako i funkcionise.
Ali ako pricamo o proizvodnji odnosi se na masovnu proizvodnju svih referentnih primeraka.
Ova karta nije referentna i za nju su verovatno probraniji primerci GPU-a.
Ako sagledamo sve cinjnice nije problem samo sa GPU-om vec i sa naponom koji iz nekog razloga curi u nenormalnim oscilacijama!
Tacno ono sto rece srbans.
Ja nisam vidovita Zorka pa da bacam grasak da li je neko kartu ispustio ili nije (a nije ni to od pihtija pa tek tako da se zezne) ili je sama karta po sebi
sisla sa proizvodne trake kao skart ili se GPU nekako degradirao .
Sve u svemu ne mogu i ne zelim nikog da okrivljujem jer nemam dokaze za to.
Reklamacija svakako ne gine!
P.S.Mnogo mracis,mora da si imao nezgodno iskustvo sa nekim serviserima,prodavcima,firmama?!

Ma jok, naprotiv meni je samo sapphire 1 zveknuo zbog kulera u verziji single slot karte 3870 i istog dana sam dobio pare na ruke u i**elu, a ovaj njegov primerak je sigurno sa najprobranijim GPU-om i vrlo verovatno pozlacen 😀 :d 😀 , ma fejl za kompaniju kako si vec rekao, u pravu si , jashta 😀 😉

Zašto sam neozbiljan, pa nije to komad gvoždja pa da ne može da rikne, čitaj strane forume malo više pa ćeš primetiti da riknjavaju nereferentni skuplji modeli grafičkih karata jednako kao i ovi drugi. Nije nereferentna kartica talonac nikakvo savršenstvo na polju IT tehnologija kako je ti predstavljaš.

Slušaj dečko, od momenta kad grafička kartica sidje sa proizvodne trake pa sve do momenta kad je ti kupiš, doneseš kući pa je zajašiš naklokovanu sa sve podignutom voltažom i uprtim očima u vantage test ne bi li ovaj puk'o postoji jako dug kilometarski i vremenski put koji ona mora da predje. Niko ne može i ne želi da garantuje da dušu neće ispustiti na pola ili na kraju puta,no, to nije ni bitno, postoji garancija koju će ovaj iskoristiti ako može i ide dalje. Pa nećeš joj valjda spomenik sad podizati jer je tobože riknula svetinja od karte koja nikad nikom nije riknula.

Da je neki veći feler u pitanju na celoj seriji oko te voltaže koja varira već bi bili dupke puni forumi toga i to bi onda bio fail za tu seriju. Ovako, on ima taj primerak koji je verovatno zveknuo a ti to ne želiš to da shvatiš jer je to za tebe najprobraniji primerak gpua a kartica sa takvim primercima gpu je prosto neuništiva kako sam kažeš 😀

I posle treba ja da se uozbiljim, pa ko je lud ovde? 😀

Neznam sta vise raspravljate nek covek reklamira karticu kad je defektna😀

Zašto sam neozbiljan, pa nije to komad gvoždja pa da ne može da rikne, čitaj strane forume malo više pa ćeš primetiti da riknjavaju nereferentni skuplji modeli grafičkih karata jednako kao i ovi drugi. Nije nereferentna kartica talonac nikakvo savršenstvo na polju IT tehnologija kako je ti predstavljaš.

Ko je rekao da je nesto savrseno?Naravno da sve crkava i moze da zabode losiji primerak.Ali svaki produkt ima test i atest koji mora da prodje.
Kapiram da je za Talon Attack upravo bas bacen akcenat na poseban kvalitet (probraniji chip,kvalitetnije komponente) i zbog toga mi je nelogicno da se desi bas ovakav propust
da bude bas djubre!

Slušaj dečko, od momenta kad grafička kartica sidje sa proizvodne trake pa sve do momenta kad je ti kupiš, doneseš kući pa je zajašiš naklokovanu sa sve podignutom voltažom i uprtim očima u vantage test ne bi li ovaj puk'o postoji jako dug kilometarski i vremenski put koji ona mora da predje. Niko ne može i ne želi da garantuje da dušu neće ispustiti na pola ili na kraju puta,no, to nije ni bitno, postoji garancija koju će ovaj iskoristiti ako može i ide dalje. Pa nećeš joj valjda spomenik sad podizati jer je tobože riknula svetinja od karte koja nikad nikom nije riknula.

Prvo taj tvoj ton mi se ne svidja!Drugo pricas coveku koji je u ovim vodama jako dugo a odsek grafickih akceleratora me itekako zanima i tome sam posvetio dosta vremena!
Trece karti sta god da radis ona ima garantni rok koji mora da ispostuje kao sto si i sam rekao.
Niko ne spori da nece da umre pre ali zato i postoji garancija firme da izadje u susret i obezbedi novu graficku kartu!
Jako bitna stvar jeste da se elasticnost chipa i njegovo ponasanje u radu odlikuje njegovom arghitekturom i samim proizvodnim procesom.
Stoga nije svaki chip isti niti ce svaki da odreaguje isto (OC,volt modovanje,grejanje i sl)
Obzirom na sve nVidia-e koje sam imao a imao sam ih pun q zilavi su to chipovi koji se malo teze ubijaju.

I opet bezis od poente.Ja ti kazem da ako firma za nesto garantuje kao vrhunski proizvod koji izdvaja za klasu od svih ostalih ovo je definitivno propust kako
god to neko posmatrao kao normalnu stvar!Da je referentna pa i da razumem.

Da je neki veći feler u pitanju na celoj seriji oko te voltaže koja varira već bi bili dupke puni forumi toga i to bi onda bio fail za tu seriju. Ovako, on ima taj primerak koji je verovatno zveknuo a ti to ne želiš to da shvatiš er je to za tebe najprobraniji primerak gpua a kartica sa takvim primercima gpu je prosto neuništiva kako sam kažeš 😀 j

I posle treba ja da se uozbiljim, pa ko je lud ovde? 😀

Naravno da nije problem vece razmere i ja nikako ne zelim da dizem hype na osnovu jedne karte vec samo iznosim neke zapazanja i cinjenice.
Kako ce dalje biti i da li ce jos neko imati problema videcemo.
Za sad znam da jos par Hawk i Talon Attack kartica nisu mogli da se OC-uju a MSI ipak garantuje za te kartice upravo ih zastupa kao modele za
entuzijaste..

Tvrdim da si neozbiljan a ovim recenicama samo jos vise potvrdjujes!
Niko nije rekao da je neunistivo ali ako se od neeg ocekuje neki kvalitet i kada se ovako nesto desi
onda sledi razocarenje.
Zamisli da kupis M5 i dodjes kuci a on trosi vise od propisanih specifikacija a ide ko GOLF V 1.6l 🙂
Pa samo zbog tog jednog failovanja bi pukla bruka..
Ne kapiram kako ne razumes sta zelim da kazem?
Sve jedno je i da je Asus,eVGA,ako nesto zastupas u samom vrhu kvaliteta nebi trebalo da imas takve propuste..
I ono sto je najbitnije od svega ovo je moj stav na osnovu mog vidjenja situacije.Apsurd je uopste polemisati i nastaviti bilo kakvu pricu u ovom smeru!
Decko ce kartu reklamirati i kraj price!

To je to..Da ne duzimo dzaba..

Poslednja izmena:
Ne vredi.Vuk dlaku menja ali cud nikada..
Nemoj da te potsetim na debatu oko kartice koju imas..
Ovde jedan primer (skart MSI brenda) a ono je bruka i sramota sirih razmera 😛

P.S.Smarac ostao smarac trol :d

3 karice nije "katastrofa sirokih razmera" jer je upravo toliko kartica vraceno na reklamaciju 🙂

Inace moja karta koja je placena 150e ... (ponavljam po ko zna koji put) izuva za sve pare 🙂 a da ne pricam da joj cena nije pala ....

nego jel ima nekih novosti o ovom MSIju ?

PCBeast
I opet bezis od poente.Ja ti kazem da ako firma za nesto garantuje kao vrhunski proizvod koji izdvaja za klasu od svih ostalih ovo je definitivno propust kako
god to neko posmatrao kao normalnu stvar!Da je referentna pa i da razumem.
Ko bezi od cega? Pa jel se talonci inace ne klokuju dobro ako ovo zoves propustom fabrike? Tebi i dalje nije jasno da je ta njegova karta ciknula :d omg a da ostale ispravne karte talonci rade onako kako se od njih ocekuje, bar velika vecina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno