Šta je novo?

problem sa acerom :D

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Instalirao sam sad win i imam u my computers samo particiju c od 150gb moje pitanje je a gde mi je ostala memorija ? :D

Hm, a koliki je HDD na tvom Aceru? Mislim, nominalno :) tj koliko je u proizvodjačkoj specs?

Ako je 160GB, onda ti je 10GB na Acer skrivenoj particiji, koja služi za OS recovery. Ako si ga kupio bez OS_a, možeš je eventualno obrisati, na primer programom kao što je Partition Magic, ili neki sličan util,...

320gb :D

Nisi napravio particiju od preostalog dela diska nego ti je ostao RAW prostor. Instaliraj Acronis Disk Director Server pa napravi particiju i formatiraj u NTFS

A umesto instalacije softvera od 500 eur možeš i da odeš na My Computer (desni klik)/manage/disk management i napraviš particiju na ostatku diska.. a моš i tako

Desni klik na disk koji je iznad c: particije fali ti slovno obelezje diska pa onda change drive letter and paths klikni levi na tu opciju pa onda change stavi neko slovo :Dx

A umesto instalacije softvera od 500 eur možeš i da odeš na My Computer (desni klik)/manage/disk management i napraviš particiju na ostatku diska.. a моš i tako

Pa ovo tek sad videh - ahahhahah! :D

E svaka ti cast druze... :) Mislim, ne znam ni o kom se softveru radi, ali svejedno... :)

P.S. @Zak81 - bez uvrede, jednostavno me covek nasmejao posteno, pa da ga pohvalim malo... :)

taj sto nema ime jedina opcija je da ga obrisem ostale su sive :D i sta sad neka druga ideja?

A cek a ko kaze da mora da ima 500 evra da bi koristio acronis? :) Pa ko zna da koristi google sajt zna da sve moze da se nadje samo kad se trazi.Ali u svakom slucaju u pravu su.Iz disk menagmenta je sve i brze i lakse.Sto se zezati sa acronisom kad mozes sve iz win-a da odradis.Kad si radio instalaciju nisi napravio D particiju i formatirao je.To ti je bilo 1 min posla. :)

Kad udjes u menage na desni klik na my compyter onda udjes u disk menagment i videces svoj hard disk.Desni klik na particiju koja nema slovo i idi na new simple volume.Tu ti se otvara prozor i pici samo next do trenutka kad imas opciju da otkacis quick format.Ako neces da cekas dugo otkaci je i u name mozes dati ime particije koje ce pisati tamo u my compyter.Kad udaris finish on ce da stavi particiji file system i da je formatira i to ti je to_Ostavi file sistem NTFS.Nemoj slucajno da menjas u FAT32.To ti je cela nauka :)

Poslednja izmena:
Svi su nesto nadrndani u poslednje vreme. Necu vise ni da pisem, prelazim samo na citanje. Aj u zdravlje.

Pa daj mu delete pa probaj onda :) Ili evo ti jos laksa opcija.Uzmi instalacioni disk 7-ce.Ubaci ga u dvd i boot.Onda kad dodjes do onog dela gde ti pokazuje hard obelezi particiju koju oces da napravis.Kad si je obelezio imas dole drive options.Onda tu nadji new i on ti otvori i pise neki broj.Taj broj ti je koliko gb oces da bude particija.Posto neces da pravis jos particija ti samo stisni OK.Nakon toga klikni na format i to je to.Samo normalno pazi da ne formatiras C na koju si stavio sistem :)

Uspeo sam hvala svima. Zak ako se budes ljutio na sve sto ti kazu :smash: :D Hvala svima :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanjecheers

Samo da primetim da naslov teme ne odgovara sadržaju. Nije problem sa Acerom nego problem sa hard diskom/particijom. Acer VEZE nema s tim, osim što je sistem na kome se nalazi dotični hard disk.

Vrh Dno