Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

3i3c.jpg

nikad nije izašla opera za ipad! izašlo je ono sr*nje mini što se koristi na java enabled telefonima!!! opera mobile je jedno 38 miliona puta bolji browser od safarija! nema poente ni da pišem zašto je bolja, pa safari nema mogućnost da snimi stranu za offline reading! ja trenutno koristim perfect browser i ok je. nije kao opera, ali bože moj...

Vidis opet je neka opera :). Za desktop Safari i IE mrtva trka, mada sada se Microsoft uozbiljio i krenuo malo ozbiljnije da razvija IE.

Samo cekam da neko kaze da je Apple izmislio Cloud,...

Tek sad videh ovo ni 24 h nisu prosla, JB proof, sigurno :). Inace Apple je trebao da uradi nesto po pitanju tableta sa iOS 5, malo da ga prilagodi iPad-u.

Poslednja izmena:
po koji put si rekao da vise neces ovde morbius?
da li neko broji? :)

Nisi ukapirao. Ja neću da se raspravljam ovde, kad nešto novo izađe, bacim pogled, iznesem svoje mišljenje ukoliko smatram da imam nešto da kažem, i produžim dalje, bez daljeg diskutovanja i ubeđivanja. Primetićeš da sam izostavio i svoje uobičajene prozivke na račun vas fanboja.

zanimljivo je koliko je za vas apple bez veze a svi ste do jednog juce pratili WWDC u detalje.

Video ovaj topic kad sam došao na posao i proleteo kroz skrećenu verziju, ne gledam ni PR kompanije za koju radim, a kamoli tuđi.

Naravno ovo se i ocekivalo (svako ko prati IT scenu zna)... Dok je Apple bio u vodjstvu Google je kopirao, sada kada je Google u prednosti (naravno o razvoju sistema pricam) Apple kopira neke stvari. Tako stvari funkcionisu od kad je sveta i funkcionisace dalje

Trebalo bi da spoje FaceTime i iMessage, što će se verovatno i desiti u budućnosti kad budemo dobili neki objedinjeni iChat za sve Apple uređaje, ne samo za iDevices...

Ne sviđa mi se to što moraš da poseduješ Apple uređaj da bi koristio taj softver za komunikaciju, iChat ili šta već... Prilično ograničava stvari, tako da će ipak svi pored toga morati da koriste još neki chat kliient kako bi komunicirali sa ljudima koji nemaju Apple proizvode...

Vidim da za taj iMessage nisu bas odusevljeni operateri jer gube na SMS i MMS, ja sam do sada koristio whatsapp koji radi isto preko njhovog pusha.

Evo jedna stvar koja je prosla nezapazena; iPhone’s LED flash za propustene pozive i alerts:

screen-shot-2011-06-06-a.png

Poslednja izmena:
Kakve ce sada biti cijene aplikacija s obzirom da ce se kupovati samo jednom i bice u cloud-u?

Morace da formiraju cijenu nekako za sve uredjaje...

Pa i do sada si ih kupovao samo jednom, recimo ja imam vise iPhone u porodici i na svima instaliram aplikacije sa mog naloga, znaci aplikacija nije vezana za uredjaj vec za nalog. Jedino sto za iPad postoje posebne verzije programa koje moras da ih kupis, dok neki nude sve verzije zajedno kao tapatalk na primer koji ako si kupio za iPhone, mozes besplatno da instaliras i verziju za iPad.

Definitivno sve manje i manje dolazim na forum bas zbog ovakvih topica koje morbius i drustvo uvek upropaste...

Maxo ne nerviraj se :)

Pa i do sada si ih kupovao samo jednom, recimo ja imam vise iPhone u porodici i na svima instaliram aplikacije sa mog naloga, znaci aplikacija nije vezana za uredjaj vec za nalog. Jedino sto za iPad postoje posebne verzije programa koje moras da ih kupis, dok neki nude sve verzije zajedno kao tapatalk na primer koji ako si kupio za iPhone, mozes besplatno da instaliras i verziju za iPad.

Mozda sam se malo pogresno izrazio, to me zanimalo oko verzija jedne iste app za iPhone i iPad...Ne znam da li su iste cijene u tom slucaju trenutno.

Vidis, problem je u tome sto "vi" non stop servirate tu pricu da "mi" mislimo da je to nesto novo i revolucionarno a te reci niko ovde nije spomenuo niti na njih tako gleda.

Tebi ovo nije bilo namenjeno. Nisam ja fan ni jedne od strana (zagrizeni) koristicu ono sto mi odgovara i sto je jeftino (trenutno imam ZTE Blade i odradjuje mi posao). Nisam toliko zaludan da pretrazujem, ali postoji gomila primera gde su neki useri (vezani za marku Apple) pljuvali neku stvar na drugim telefonima dok se nije pojavila na iPhone-u a onda su je hvalili na sva usta (prvi primer koji mi pada na pamet je kamera). To je ono sto mi smeta. Ne mogu realno da sagledam kakva je neka stvar, i da li bi zeleo da je kupim kada mi neko hvali mane tog uredjaja (kako je to ekstra stvar). Ja sam znao mane mog telefona kad sam ga uzimao, napravio sam kalkulaciju i uzeo ga. Imam ortaka koji ima iPhone 3GS, tvrdi da je dobar ali zna koje su mu mane, i nikada ne kaze da su one dobra stvar, ali njemu jednostavno taj telefon radi posao i ja to postujem.

Poslednja izmena:
@einstein
kao sto sam ti vec i rekao a mozes i sam da vidis i ovde, niko od nas korisnika ne prica takve stvari, to uglavnom radite vi koji ne koristite apple proizvode vec samo visite po apple temama.

@morbius
opet tvoje redovno vredjanje, ali svako kada procita tvoj post moze bez problema da razume ko je "maloumni kompleksas"

P.S. sto se tice kopiranja, ja sam vec rekao da ove notifikacije nece promeniti ono sto je najbitnije:
"Apple created Android"
To je upravo danas rekao onaj glavni iz nokije, kome realno smeta android jer je od nokije preuzeo korisnike tako sto je od applea kopirao iOS. :)

E stvarno postajes smesan sa tvojim konstatacijama. Ja sam se javio dosad 2 puta u temama o Apple, inace citam zato sto me interesuju misljenja korisnika, ali sam skapirao da u temama o Apple proizvodima ne mozes nista realno da saznas. Ti si gomilu puta pricao sve i svasta (ako se vratimo koju godinu unazad) a onda menjao pricu. Ne kazem da i sa druge strane (android strane) ne preteruju ljudi (kada se mesaju u Apple teme) ali kad odes u Android temu uvek ces videti da ljudi normalno pricaju, navode mane uredjaja i prednosti. Ovde u Apple temema uredjaji nikad nemaju mane (sto je potpuno smesno) dok ne izadje noviji Apple proizvod. Jedino mane mogu da se vide ako juris teme sa problemima ali ko je zaludan to da radi. Ja bi hteo kad otvorim temu o iPhone da vidim sta ne valja na njemu, a sta je dobro, sto trenutno bas i nije moguce.

Pa ti to bas ne pisas na "lep" i pristojan nacin da se tako izrazim. Ima ljudi koji pisu o problemima koliko hoces pa niko ne dobija warn. Necu ulaziti oko Apple tema niti oko moderatora, nije moja stvar da to komentarisem. Ja recimo za svoj telefon nisam imao nikakav problem, sve je pisalo sto sam hteo da saznam, i nije bilo iznenadjenja kada sam kupio doticni tel. Kako idu teme o Apple imam osecaj da bi svasta otkrio kada bi uzeo taj tel (ne dobro nego lose, posto sve dobro moze da se vidi ispisano skoro pa velikim slovima)

@manfromearth
Da li si video kako je izgledao onaj beta android i kako su ga zamislili pre nego sto je predstavljen iPhone?

@einstein
Ti ga kupi i proveri ako mislis da svi iPhone korisnici cute, i tako iPhone najmanje gubi na ceni pa ga lako mozes prodati posle i neces puno izgubiti.
Ja nikoga ne vredjam tamo, i bar procitaj par postova ovde pa reci mi da li se ovde hejtuje na lep nacin (kompletno sa vredjanjem) ? :)

Poslednja izmena:
Priest, ili bilo ko drugi, hajde pls nabrojite inovacije koje sad iOS5 izdvajaju od drugih OS-ova, a da pri tom nisu klasican rip-off necega vec vidjenog.

Pa recimo odlicna integracija iMessage-a u Message, iCloud sinhronizacija (koja se od ostalih slicnih servisa razlikuje jednostavnoscu kojom funkcionise i fenomenalnom integracijom u sam iOS), Gamecenter, Newsstand, iCloud Music servis (koji je za par generacija iznad Google Music bete)..

@gile
pre iPhone-a nijedan telefon se nije koristio tako lako na takav nacin i od kada se pojavio iPhone 90% telefona sada radi na tom prinicipu po uzoru na iPhone.
Ista stvar se desila i sa tabletima, oni su postojali i pre ali samo od kada se pojavio iPad oni mogu da budu od koristi sirokim masama. iOS na iPad radi lepo i ne vidim zasto to nije OS za tablete, a narocito sto taj OS ima preko 90000 aplikacija koje su napravljene samo za iPad. Honeycomb izgleda lepo i sareno na homescreenu ali i dalje je nije intuitivan.
Veci ekran na iPhone je dobrodosao (mada meni i ovaj radi super) ali ne po ceni da se povecaju dimenzije samog uredjaja i da se posle pitam zasto sam dobio tablet za kojeg tvrde da je telefon.
Sto se reklama tice necu vise da ti objasnjavam jer ti i dalje sviras po tvome sa usisivacima :) ali prosto covek ne moze da razume sta ti trazis ovde? Samo kukas kako ne valja ovo, ne valja ono kod apple, a ne koristis njihov proizvod. Niko te ne tera na silu da kupujes apple proizvode, kupi ono sto tebi odgovara i kraj price.

Mislim stvarno je smesno kada 90% ljudi u ovoj temi ne koristi ove uredjaje ali se redovno javljaju radi pljuvanja. :)

Pocelo i meni da dosadjuje i da odgovaram na takve postove koje nemaju veze sa realnocu.

@DaPimp
iOS 5 nije doneo nista revolucionarno vec je doneo gomilu poboljsanja za taj iOS koji sada "out of the box" je jos funkcionalniji, oni jesu cesto doneli inovacije i diktirali svima sta i kako treba da se radi, ali to ne znaci da moraju non stop samo to da rade i ostali da kopiraju.

Poslednja izmena:
Evo jedno lepo poredjenje izmedju 3GS i iP4 na iOS5.
Sasvim lepo radi i 3GS, i jedino sto nema u odnosu na iP4 je HDR, Picture edit i reader u safari:

[YOUTUBE]2Oi9BG6wDwg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
5. To da iPhone 3GS drzi cenu od 300 e polovan, posle 2 - 3 godine, moze se okarakterisati na 2 nacina, dobar uredjaj i fensi uredjaj, ali i HTC pravi dobre uredjaje pa im pada cena mnogo brze,...

Na 3GS koji je izasao pre dve godine ce moci da se instalira ios5 zvanicnim update-om (bio je gore klip gde se vidi da radi odlicno), a na htc od pre dve godine moze samo kuvani rom, koji nikad ne moze da bude potpuno funkcionalan. Mislim da i to ima veze, uz kvalitet izrade, i zivotni ciklus telefona. Htc mnogo cesce izbacuje nove modele, maltene kako izadje nova verzija androida.

Evo jos par lepih stvari u iOS 5 pored flash led notifikacija sada je moguce veoma lako napraviti i custom vibraciju:

Prilozi

• iOS-5-Settings-General-Accessibility-Custom-Vibrations.png
    iOS-5-Settings-General-Accessibility-Custom-Vibrations.png
    138.6 KB · Pregleda: 133
  • iOS-5-Create-Custom-Vibration.png
    iOS-5-Create-Custom-Vibration.png
    100.3 KB · Pregleda: 128
Ali nije moguce napraviti custom ringtone u telefonu...

E onda se izvinjavam. Kroz tvoje postove sam skapirao drugacije. Jedva cekam da kupis Android :)

Priest, ili bilo ko drugi, hajde pls nabrojite inovacije koje sad iOS5 izdvajaju od drugih OS-ova, a da pri tom nisu klasican rip-off necega vec vidjenog.

Realno, nema. Wireless sync ce biti zaista cool stvar kao i reader opcija u safariju (zbog velicine ekrana na iPhone-u). Notifikacije su "iskopirane" ali su funkcionalne. iOS5 je jednostavno poliranje sitnica i licno ga dozivljavam kao jedan sasvim prirodan korak napred. Stvarno necu da ponavljam iz kog razloga je meni iOS funkcionalniji od Androida tako da je iOS5 samo jos jedan korak dalje u razlici koju iPhone zajedno sa iOS-om pravi u odnosu na konkurenciju sto se mene tice. Mada se ozbiljno razmisljam da prodam iPhone4 i uzmem iPad2. Vec sada postoji jedno 7 realnih aplikacija koje bi mi potpuno zamenile laptop a mnogo su upotrebljibije na ekranu iPad-a nego na telefonu. Falice mi kamerica doduse :) ...

Ma opusteno.. kupice on android telefon sledeci put pa ce da prica drugu pricu.

Nazad
Vrh Dno