Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Brate mili cezare, pa sam znaš da su ovog debljeg prvo predstavili i taj je otišao Australijancima, pa je tek kasnije izašao tanji i sa lošijom kamerom koji će se prodavati u Evropi, ne znam šta ti je čudno :)

Da li se neko zapravo zali sto u Evropu dolazi tanji model? Mene licno nije briga za kameru na 10" tabletu, ali i te kako jeste za dimenzije.

Brate mili cezare, pa sam znaš da su ovog debljeg prvo predstavili i taj je otišao Australijancima, pa je tek kasnije izašao tanji i sa lošijom kamerom koji će se prodavati u Evropi, ne znam šta ti je čudno :)

Ja sam pratio predstavljanje sgs2, tableti me nisu interesovali uopste, tako da nisam imao pojma. E sad, koliko sam ja uzeo danas malo da procitam, debeljko je za Australiu I Evropu, a mrsavko za USA, da bi konkurisali ipad2 u "debljini"...

Poceo sam da se zanimam za teblete ovih dana I razmisljam se sta da radim. Nekako mi je logicnije da imam sgs1 I neki tablet, nego da prodajem sgs I uzimam sgs2. Prvo sam razmisljao da uzmem ipad2, medjutim danas sam detaljno pregledao ficere honeycomba I bas bas mi se dopao I kako radi I kako izgleda...sa druge strane ovaj debeljko mi je ruzan, I daleko estetski mrsavko je lepsi. Ali opet ovaj puniji ima bolji video zapis I kameru i ono najvaznije pure honeycomb, za razliku od tankog koji ide sa sljamsungovim tw-om...

Pa ne pratim ni ja koliko vidim. Nisam znao da će samo ovog debelog da nam daju, stvarno su čobani. Mene ne zanima što ovaj debeli ima bolju kameru, nikada je ne bih ni koristio.

Slazem se. Cini mi se da se polako pojavljuju ljudi koji ce kupiti konkurentski proizvod iz principa :) Ali svejedno, Samsung ce i dalje razbiti sa ovim uredjajem, sto je jedino sto im je bitno.

Caesar, ako planiras kupovinu tableta u skorije vreme, moja preporuka ti je iPad2. To jest' moja preporuka ti je da sacekas da izadje JB za iPad2 pa da ga uzmes. Naravno 3g verziju. Cim izadje JB, mozes isti da pretovoris i u telefon, sto nije lose ponekad iskoristiti :) Uglavnom, trenutno iPad razbija uzduz i popreko HC tablete, samo zbog broja aplikacija prilagodjenih istom. Znam sta pricam, jer sam imao xoom i ipad2 u isto vreme i xoom sam prodao samo iz tog razloga (a ima i jos razloga, neispeglanost, cesti FC, los ekran, generalno mi nije leg'o ....)

Ovaj "tanji" samsung opako dobro izgleda i bice pravi deal. Ali opet taj nedostatak apps-a. Elem, sve ce se to popraviti jer su sad krenuli da izlaze novi android tableti ozbiljnih igraca u IT-u, tako da verujem da ce i taj segment androida, kao i onaj smarthphone segment, postati broj 1.

Zakljucak, ako kupujes tablet u narednih mesec dva, bez preteranog razmisljanja, iPad2. I bices prezadovoljan duze vreme.
Ako mozes da odlozis kupovinu i sackeas kraj godine i vidis rasplet cele price oko nov ver androida (IceCream), samim tim i novih tableta .... onda vec mozes razmisljati o necemu drugom.

Poslednja izmena:
iskreno i ne moras bas da se dvoumis, na tvom mestu bih zadrzao SGS i preskocio i SGSII i tablet :D ali najozbiljnije, SGS jos uvek pokrece sve, ali bukvano bez ijednog problema i jos dugo ce biti sasvim dovoljan za sve stvari sto coveku treba da odradi smart fon :) a tableti ipak treba sacekati da se situacija stabilizuje - ovo je bar moje licno misljenje

@dapimp
Moj prvi izbor je bio iPad2, ali me generalno nervira sto eto npr, da bi gledao neki film moram da gubim vreme na konvertovanje preko itunes...to uzasno smara. Takodje honeycomb mi izgleda nekako lepse. Verujem da je nedovrsen, ali mi se bas svideo...

Ovo me odusevilo...
http://www.youtube.com/watch?v=ENIljj6BnV8&feature=youtube_gdata_player
Sve mi nekako izgleda odlicno

Nista mi ne ostaje nego da malo pricekam...

@caesar, ne moras da konvertujes. Avplayer ili buzz player, pustaju sve sto mozes da zamislis a i sto ne mozes... Sa titlovima.

Uh extra...znaci prebacim divx file na ipad I preko tih playera ga pustam bez problema sa sve prevodom?

bas tako

iphone i ipad zapravo imaju odlicnu podrsku za sve i svasta nasuprot pricama koje sire ljudi koji ih nisu ni koristili.

ne samo da imas prevod nego se vide i sve kuke i kvake bas kao sto bi trebalo

Jep caesar, kao sto rece pace..uz pravi txt encoding se vidi i ćčđšž.... A ne postoji video format koji nisam pustio sa avplayerom. Mozes i da prebacis video i titl itunesom ili ftpom, pa da oustas sa pada, a mozes i da strimujes.

A taj deo price na xoomu nije najsrecnije odradjen. Bar sa playerima koje sam ja isprobao. Rock, qq, i jos par, mkv 720p ne fercera tako dobro i tecno.

Edit: Ovo je poslednje sto sam napisao u ovoj temi a da nije o galaxy tab-u :D i izvinjavam se na off-u, samo sam caesaru hteo da pomognem da razresi dilemu.

Poslednja izmena:
Jep caesar, kao sto rece pace..uz pravi txt encoding se vidi i ćčđšž.... A ne postoji video format koji nisam pustio sa avplayerom. Mozes i da prebacis video i titl itunesom ili ftpom, pa da oustas sa pada, a mozes i da strimujes.

A taj deo price na xoomu nije najsrecnije odradjen. Bar sa playerima koje sam ja isprobao. Rock, qq, i jos par, mkv 720p ne fercera tako dobro i tecno.

Edit: Ovo je poslednje sto sam napisao u ovoj temi a da nije o galaxy tab-u :D i izvinjavam se na off-u, samo sam caesaru hteo da pomognem da razresi dilemu.

nije valjda da si dobio ukor zato sto si preneo utiske o relanom radu na ipadu :D

Nisam :) no mene prvog smaraju padobranci, a sad ja ispadoh bas tah :)

Uh, koliko pominjem teleko plus, ljudi ce pomisliti da radim za njih, a samo mi je na pamet palo veceras da pogledam sta imaju na sajtu :) Ipak skoro sve imaju medju prvima, ili prvi. Da se razumemo, pojma nemam da li stvarno imaju u radnji, ili moze da se naruci, ili se samo reklamiraju, ali volim da bacim pogled. Oni Galaxy Tab 10.1v reklamiraju za 630 jura.

^^ Poslovnica u Resavskoj,bio, probao fantastican uredjaj ali je i dalje za moj ukus veliki.

^ Pomenuta radnja ima na stanju Galaxy tab 7 i ocekuju za par dana "neki najnoviji Galaxy tablet" kako mi objasni momak preko telefona.
Prakticno sve ostalo od tableta se narucuje i ceka se oko nedelju dana.

@mod...Ako se ovo smatra povredom pravilnika molio bih da obrisete.Hvala.

Poslednja izmena:
Caesare,

Veruj mi da za tebe nije ipad 2. Covek si koji voli da cacka i ipad 2 ce uzasno, ali uzasno da te smori.

To su moja iskustva, trenutno sam u procesu nabavke android tableta a ipad2 ide na oglase ili ce da skuplja prasinu po kuci.

Hvala za savet, pretpostavljam da je tako...iskreno, mene izludjuje iOS "look", znaci kad vidim one poredjane ikonice na home skrinu, totalno se smorim. Samo ikonice i nista vise. Honeycomb look mi je fantastican, a opet sa druge strane me nervira trenutno mali broj otpimizovanih appsa...joj kako se nerviram...

U VIP prodavnici u Ušću ima izložen Galaxy Tab 10.1v...

Bre sudeci po onome sto je yooyoo postovao u temi o ipad-u 2 (jedna linija koda -> optimizacija za android 3.0) apsolutno sam siguran da sledi eksplozija android 3 aplikacija.

Pa cak i neoptimizovane aplikacije izgledaju prilicno korektno - nije to kao kod ios-a gde se slika skalira 'a la jpg'.

ps. btw sinoc sam probao doticni tablet u Uscu, a imas i galaxy s2 u telenorovoj prodavnici, ista zgrada :) Fenomenalno izgledaju i rade.

Poslednja izmena:
Sto me mucis, taman sam prelomio na iPad2...idem logikom imam android mob, pa onda tablet da mi bude iOS. Mada malo pre sam pricao sa drugarom i pitao ga neke stvari vezane konkretno za iOS, pa tu pola stvari ne mogu da se rade kao na androidu WTF!!! Prost primer npr ne mozes sa svog dropbox naloga nista da downloadujes na svoj aparat...CMON!!!

Opet s druge strane, dok android apps zazive na tabletima procice neko vreme. I ono sto je cinjenica, a to je da ces lakse prodati appe tablet nego neki drugi...

joj ne znam, a uzeo bih nesto...

Ne znam sta da ti kazem..... tesko ces da izdrzis vise od par nedelja na ipad-u 2 bez JBa. Daleko od toga da je uredjaj los, ali je iOS bolesno ogranicen.

Ja se mucio, gutao knedle, pokusavao da se dovijam, trpeo itunes i uzasno reseno baratanje sa fajlovima, i vec neko vreme ne mogu vise. Sad se jedino dvoumim da li da predjem na galaxy 10.1 ili transformers.

Idealno bi bilo da pozajmis negde ipad pa da vidis da li ti lezi.

Poslednja izmena:
CAesare, zapitaj se zašta ti treba tablet... JA sam ipad2 uzeo zbog extra baterije, extra ekrana, i extra procesora. Moje korišćenje tableta se svodi na beskrajno krstarenje web-om, i pomalo mail, kalendar i pdf...Za to je ipad keva...

ZA koji dan uzimam i SGS2 koji će mi pre svega biti poslovna spravica, dakle mnogo manje web-a, ali mnogo više maila, kalendara, i razno raznih "snađi se" situacija...i onda sam zaokružen...

Ali, to ne mora da znači da je ipad2 bolji od taba...to još, za ovo kratko vreme korIšćenja ipada , ne znam...

iPad2 je super sprava, stabilan, brz, dobro opskrbljen programima... Ali suvise ogranicen za moj ukus, JB jos nije izasao za njega. Meni se vise svidja Android zbog vece otvorenosti sistema. Takodje, meni vise odgovara interfejs, ali to je individualno.

Nazad
Vrh Dno