Šta je novo?

Canon A530 problem!

• Začetnik teme Začetnik teme ceta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam i ja problem s ovim modelom (a530) za čas isprazni punjive a na alkalnim tera stvarno dosta dugo.... i onda bezveze primetim da punjive baterije rade na 1.2 a neke na 1.3v a alkalne na 1.6 što znači u prvom slučaju 1.3 + 1.3 = 2.8 i to kad su pune.... i to sa svakom upotrebom blica je bila sve duže pauza dok se ne uključi displej..... jel prepravljao neko ploču u SSM varijanti? Ja sam povezao a530 sa punjačem od samsung telefona c260 koji radi na 4.2v i telefon em što je brže radio nego što je i blic trenutno škljocnuo i nastavljao dalje.... znači tom modelu treba malkice viši napon....

A 5 serija je osetljiva na nizak napon punjivih

Imam lično iskustvo sa A510 a i još ba 3 slučaja znam da je crkla ploča

Problem sa punjivim je da daju solidan napon bez opterećenja, ali kad škljocate, onda problem.

Ta serija canona traži kvalitetnije punjive.

Uzmeš Eneloop, naročito ako ne škljocaš redovno, nego povremeno.

I NEMOJTE PUNITI ENELOOP NA BRZIM PUNJAČIMA !!!

Da uzmem eneloop sa onim običnim vidim da ima 4 baterije sa sve sanyo punjačem za 2 crvene...

Poslednja izmena:
I NEMOJTE PUNITI ENELOOP NA BRZIM PUNJAČIMA !!!

Cemu tolika vika?! Ja nisam cuo, nego licno punim na gore spomenutom punjacu. Ok, nije to ekspresni punjac od 15ak minuta, ali nije ni spori od 12 i vise sati (napuni ih za oko sat-dva). Tako radim vec vise od dve godine i nisam primetio probleme.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja mislim da sam na tehnomanijinom sajtu video da prodaju Eneloop baterije sa punjačem koji ih napuni za 1h... znači da može i sa brzim, ali koji verovatno ima zaštitu od prepunjivanja.... tj. kad su pune da ugasi punjenje...

evo našao sam
38360.png

Sanyo punjač MQR06 E4 3UTG
Brzi punjač za 4 eneloop baterije veličine AA/AAA
Vreme punjenja 1h i 15 min

Poslednja izmena:
... znači da može i sa brzim, ali koji verovatno ima zaštitu od prepunjivanja.... tj. kad su pune da ugasi punjenje...

Naravno, tako to rade pravi punjaci 😉 i u tome je glavna fora - kad se baterije napune, punjac se automatski ugasi... nebitno da li je to za sat vremena, ili za 12 sati (baterijama je nebitno, a nama je bitno ako moramo da cekamo 8-12x duze).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

20e košta običan punjač koji puni 7-8 sati, a ovaj 30e koji napuni za sat.... tako da definitivno ću da uzmem taj brži... naravno sa 4 eneloop baterije.

Naručio sam obične bilo najpovoljnije u tehnomaniji (1999rsd) a nisu imali sa brzim punjačem, i plus njihova poštarina, čim stignu javljam utiske ili bacam canon a530 u đubre 😀 nadam se da neće niko da mi zameri što sam rekao gde sam kupio, ali verivatno će nekom biti od koristi jer je tu trenutno najpovoljnije....

A 5 serija je osetljiva na nizak napon punjivih
Imam lično iskustvo sa A510 a i još ba 3 slučaja znam da je crkla ploča
+1
Na 570 nije hteo da se prebaci iz moda gledanja slika u mo za fotkanje. Odneo u servis i rekli da moraju da menjaju ploču i da će koštati tih 35e. Ali su nešto sredili da aparat može privremeno da radi i evo ga pripremeno radi već 7 meseci 🙂

Imao sam 510, sestra 520 i 570. Svi su imali problem da brzo pokaže kako je prazna baterija. A kada izvadite baterije na sekund, dva, vratite ih nazad on odradi još 100 slika do stvarnog pražnjenja. Ali svakako smara to stalno vađenje baterija.

I meni su se odsvih baterija najbolje pokazale Eneloop. Stavim Sony-jeve i aparat odmah pokaže kako su prazne i neće da radi. Stavim Eneloop (punjene u isto vreme), one izdrže tri dana fotkanja.

btw: planiram kupiti Canon SX130. Jel imao neko ove probleme sa baterijama kod njega?

Poslednja izmena:
Evo da podelim svoje iskustvo. Tj kako ja radim.
Imam onaj obican Varta zuti punjac, i uz njega sam dobio dve punjive varta baterije od 1100mha, pre cetiri godine(uz'o ih u C marketu 🙂), a i dalje nema uopste razlike sto se tice kapaticeta, i dalje isto drze kad ih napunim. Posle sam dobio na poklon cetiri Ansman-a od 2700 ampera i njih isto punim na taj punjac, a dodatno sam kupio i GP, takodje od 2700. Na njih nesto nisam zadovoljan, ali ja vec dve godine ne kupujem baterije za misa, samo rotiram jedne i punim druge,
mozda je i to tajna, koristiti te punjive baterije, da ne stoje :d
Moja preporuka bilo koji punjac, a baterije za digitalac NIKAKO alkalne jer ih posrce dok si rekao "pticica".
A da, digitalac koji koristim je Canon A720 is.

A ja npr sa canon a530 isteram i preko 150 slika, a i vise sa 2 alkalne baterije, i to su sigurno 30-40 sa blicem..... i to samo kad negde idem, ovako uglavnom i ne koristim aparat, tako da su mi alkalne bile korisnije do sad.... izgleda da zavisi od modela do modela potrosnja baterija....

Stigle eneloop baterije, samo nek mi kaze neko, jel potrebno nekakvo formiranje tj da ih punim prvi put, ili da odma koristim, cini mi se da sam negde video da su fabricki napunjene.... ili da ih ipak formiram posto nisu litijumske? Nisam nikakvo uputstvo dobio, samo neki papir gde pise vreme punjenja za rayne tipove baterije... a nista ne pise za prvi put.

Hvala na odgovoru, vec sam slikao puno slika da vidim, i mogu reci da je stvarno kao sto ostali kazu, telefon radi kao preporidjen, jer nema vise one pauze dok se povrati baterija posle slikanja blicem, vec odmah je spreman za novu sliku..... znaci nista bez kvalitetnih baterija......

Da naravno mislio sam na fotoaparat. evo slikao sam dosta slika i još je prvi par baterija u njemu, kad se isprazne reći ću vam koliko sam slika slikao....

Hoću da se zahvalim svima koji su mi preporučili ove baterije, evo aparat radi još na prve 2 koje sam stavio već sam slikao preko 300 slika... tako da svima koji imaju problem sa baterijama preporučujem ove eneloop.

Nazad
Vrh Dno