Šta je novo?

Linux problem sa mrezom

Ste

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2004
Poena
609
Podigao ubuntu 10.4 na toshibinom lap topu u dual butu sa win7.

Prvo mi je eth0 bio down, podigao sam ga.
Povezem komp i ruter, lampica na ruteru svetli i zatreperi svremena na vreme. Pokusao sam i preko dhcp i manuelno da podesim konekciju. Nece da radi. Ping ka 192.168.1.1 ne sljaka. A kamoli net.

Gde je problem?

Kapiram da cu pre da wireless karticu da nateram da radi. A u onom modu gde mogu da testiram ubuntu radi mi wireless bez problema. U full instalaciji shipak.

Help.

i ja sam imao problem sa modemom na 10.4 valjda zbog nekog drajvera malo je radio malo ne 10.10je dosta stabilniji probaj to je u mom slucaju resilo problem

Desva se da posle restarta windowsa, driver ne "odjavi" mreznu kartu i ona ostane u neko zaglavljenom stanju. Pokusaj da ugasis laptop pa onda podigni Ubuntu. Imao sam identican problem sa nekim Asus laptopom.

drugar mi nedavno rece, da na nekom Aceru, nekad se desava da posle windowsa proradi tek kad ugasi, izvadi bateriju, pa je vrati. mislio sam da lupeta, al ocigledno su takve stvari moguce..

Poslednja izmena:
@Ste

ajde kad opisuješ problem budi konkretniji

dakle koji tačno laptop i kojije hardver u njemu tj. koja mrežna i wireless karta. koju mrežu nema bežičnu ili žičani ili obe itd

Prvo mi je eth0 bio down, podigao sam ga.
Povezem komp i ruter, lampica na ruteru svetli i zatreperi svremena na vreme. Pokusao sam i preko dhcp i manuelno da podesim konekciju. Nece da radi. Ping ka 192.168.1.1 ne sljaka. A kamoli net.

Preko cega si sve ovo radio? Da li preko GUI ili si menjao /etc/network/interfaces pa onda radio ifdown eth0 / ifup eth0? BTW predji na 10.10 i mozda ce ti to resiti probleme... Za 11.04 ne mogu nista da ti predlozim posto je Unity (doduse i ja sam vise za KDE pa ne mogu da ti kazem da li je bolji od Gnome :D )

Nazad
Vrh Dno