Šta je novo?

GeForce GTX 560 Thread

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
oh62iq.png

Jos jedna karta za svoj segment.
nVidia je pozicionirala novu karticu GTX 560 bez sufiksa Ti taman negde izmedju ATI 6870 i GTX560 Ti ,tacnije GTX 560 i 6870 su tu negde.
Po Guru 3d rekao bih da je razlika mala koliko i razlika izmedju 6950 i GTX 560 ti.

E sad,obzirom da je ova karta bazirana na GF114 chipu zadrzala je malo bolje karakteristike od GF104 tacnije kartica je bolje izbalansirana.
Ima manji TDP od GTX460 i manje se greje a uz sve to brza karta od GTX 460.
Odlicno uklopljen proizvod .

v4wg1s.png

Test ECS GTX 560 :

http://www.guru3d.com/article/ecs-geforce-gtx-560-review/1

Poslednja izmena:
dakle, klokovani GTX460 sa 10W nizom potrosnjom. dobra vest je da se lepo klokuje; makar su ovaj MSI naterali na 1Ghz uz 1.08V.

Deluje da daju performanse na kašičicu, ili kako Anand reče "cepaju dlaku"... Imaju GTX550Ti, GTX560, GTX560Ti, GTX570, GTX580, svaka jača od prethodne za bednih 10-tak %... Zar je zaista potrebna toliko sitna diferencijacija? Ili time samo prikrivaju nedostatak napretka pa rade rebranding (ok, pritom malo tjunuju proces da "nova" malko manje troši i malo se bolje klokuje, ali pravi napredak, u arhitekturi i funkcionalnosti ne postoji)? Cede iz suve drenovine koliko se iscediti može, da sa što manje ulaganja naprave "novi" proizvod... Da podsetim da je Fermi arhitektura predstavljena pre više od godinu dana, a nema baš nikakve najave neke nove, naprednije...

"In retrospect we feel that this GeForce GTX 560 series is a nice product that can be welcomed in the 169~179 EUR mid-range graphics card market"

A ovo je kljucna stvar. A kod nas koliko ce biti? 21-22 hiljade? Jel se isplati da se naruci kartica ili komponenta preko Amazona ili tako nekog? Mislim po ceni same komponente se sigurno isplati, ali postarina i sve to? To je sigurno problem.

@M_M
Malo me cudi ta tvoja konstatacija o vidjenju trzista.Ne prilici to nekom ko se u ove stvari razume.
Kako graditi segmente nego iz derivata.Svaki derivat je cedjenje Full chipa!
ATI je majstor cedjenja suve drenovine.Oni naprave toliko kartica da vise imena i ne mozes da popamtis.
Ali u tome i jeste poenta da se zadovolje svaciji afiniteti,da ima proizvod za svaciji ukus perf/cena.
Iz toga se i stice profit.
Po meni ovde je i falila jedna ovakva karta jer GTX460 ne pripada seriji 5xx i ako je to fakticki malte jedno te isto,Fermi.
Ova karta GF114 malo utegnitiji chip,ova GF104 prvi krsteni Fermi u 40nm!Za GTX 460 je bilo neminovno da ode u penziju.
Fermi je predstavljen davno ali uzmi u obzir celokupan problem proizvodnog procesa.Tek sad serijom 5xx su izbacili kompletan produkt kroz 40 nm.
Kakav ti cekas napredak iz vec postojece arhitekture u 40nm?Nemoze vise nego sto je do sad predstavljeno i vidjeno.
Izbacen je Hi segment,mainstream,popunjavaju se rupe u low i to je to.Zavrsava se sa serijom 5xx.

Nije tacno da nema najave.U sledecoj seriji za 28nm se ocekuje Kepler ,bar se toliko moze naci po netu a imao si tabele koliko ce Kepler biti napredniji od Fermi .
Znaci racunaj da ce novi GTX biti bar duplo brzi od sadasnjeg Fermi GTX 580,po nekoj mojoj proceni ako proizvodni proces ne bude prepreka a nebi trebalo.
I to sve ako se i oni ne odluce da Fermi samo prebace u nizi proizvodni proces!

Inace sto se tice GTX 560 kljucna stvar je ova sto je cvjicj postavio 😉

Ja ovde vidim 4 jako dobre karte koje plene svojim osobinama i karakteristikama a opet su cenom odlicno pozicionirane.
Za ove low nisam siguran tj od neke srednje nize klase tipa GTX550 koji realno i nije nesto.

Poslednja izmena:
@PCBeast: Naravno da se tržište segmentiše iz derivata, preskupo bi bilo praviti za svakog svoju arhitekturu, ali mi je nekako sada suviše sitno segmentisano, po 10-tak % razlike u brzini među proizvodima a svi iste funkcionalnosti... Karte jesu odlične, imaju dobar odnost cena/performanse/watt, ali su ih nekako suviše usitnili... Mnoge GTX560 karte sa aftermarket hlađenjem i fabrički višim klokovima biće istih cena i performansi kao stock GTX560Ti karte, toliko je to usitnjeno.

Dakle ne bunim se ja, nego samo mislim da su ga sada usitnili kao nikad do sada u srednjem segmentu, u kojem imamo sada 3-4 kartice iste arhitekture, mogućnosti a u brzini se razlikuju po 10-tak %.... slično je i u mobilnom segmentu...

Naravno, ATI radi isto, kao da su se dogovorili...

Poslednja izmena:
@M_M
Pa to je ono druze sto smo i ja i ti i mnogi navikli.
Vidis,meni se nikad nije svidjala poslovna politika kod nVidia.Mislim ne nikad ali poslednjih
par generacija karti.To AMD/ATI radi daleko bolje i organizovanije.Ljudi bas razmisljaju o trzistu o segmentima,
sitne do samog "semena" i tako imaju kartice u cenovnomm rangu/perf bukvalno da biras,sta ti dusa pozeli.
Nema sanse ni jedan kupac da promasi jer ce za svakog imati ponuda i realno su bili posveceniji tom mid range/low segmentu od nV.
E sad,seti se kako je to nekad bilo.nV izbaci 2-3 modela u top ponudi,cak se i ne brecne za mainstream,mainstream dodje tek negde kasnije.
Sad je sve lepo slozeno u timingu,bas kao sto treba.Cak po meni su trebali i ranije da izbace ovaj GTX560 ali verujem da nisu jer su jos ostavili prostor da
se prodaje GTX460.
Sto se mene tice ,ja bih voleo da se drze ovakvog plana u buducnosti i da se posvete malo i prema nizim segmentima i ako realno mene licno to
ne zanima mnogo jer ja nisam od tih kupaca.

Dakle,razumem ja tebe i tacno znam zasto imas takvu reakciju sad.Navika je cudo 😉

Poslednja izmena:
Dobio sam jednu Asus Direct CU II za review pa cemo videti kako se drzi u odnosu na 6870. Ova Asus verzija ocekujem da je malo brza.

hm po 3d marku 11 tu je sa 6850 ajde Medo postuj rezultate na def i OC klokovima

Svi rezultati ce biti na sekiri (pc*xe), a uporedicu je sa 6870.

Preteran pregled (gotovo) svih modela 560 kartica:

attachment.php

Primetio sam štamparsku grešku. Klokovi Gainward 560 GS karte su 900/1800/4200, a ne kao što su prepisali klokove phantom karte.

Prilozi

• gtx560overall.webp
    gtx560overall.webp
    55.4 KB · Pregleda: 380
Poslednja izmena:
Da li je neko probao, ima li razlike između GTX460 1GB i GTX560 na istom taktu... Ne bi trebalo, ali bilo bi dobro proveriti. Na kraju krajeva, i većina GTX460-tica dostiže 850-880MHz bez ikakvih problema a dobri primerci i celih 900MHz.

U performansama nema razlike jer je arhitektura identična, postoji razlika u tehnološkom procesu, GF114 ima manji leakage.

Da li je neko probao, ima li razlike između GTX460 1GB i GTX560 na istom taktu... Ne bi trebalo, ali bilo bi dobro proveriti. Na kraju krajeva, i većina GTX460-tica dostiže 850-880MHz bez ikakvih problema a dobri primerci i celih 900MHz.

Sto nisi pregledao test sa expreview-a.Ima i ti poredjenje ovde :

http://spedr.com/GIa5u95D

Jel zna mozda neko koliko se krecu cene gtx 560 Ti modela u Nemackoj ili Francuskoj?

edit: nasao sam 🙂 krecu se od 160 do 170 eura ( sve zavisi od radnje) sto je opet dosta jeftinije nego kod nas.

Poslednja izmena:
Kod nas 560Ti ne može nikako da se uklopi u konfe od 500 evra. Valjda će 560 da sredi stvar u tom nekom segmentu 130-160 evra.

Bice odlicno ako 560 bude kostala 130-160.Ali pre ce biti da ce kostati 190+ evra

Ima za 15600 Gainward GTX560-1024-DUALDVI-HDMI-GS ako je verovati cenovniku.

Evo http://www4.hardwareversand.de/arti...&agid=707&pvid=30i1j384se_go5myp5t&ref=306&lb Pa ako neko ima resenje kako da iz Nemacke donese karticu ovo je ubedljivi best buy po meni. MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II/OC za 170 eura, nista vise mi ne treba😀

Inace sto se tice gtx 560 ima i u ww-u neka za 17000 dinara, MSI-jeva. Ali ne mogu da nadjem nikakav review za nju da vidim kako se pokazala. Kad kucam na googlu za nju samo mi izbacuje gtx 560 ti.

Evo http://www4.hardwareversand.de/arti...&agid=707&pvid=30i1j384se_go5myp5t&ref=306&lb Pa ako neko ima resenje kako da iz Nemacke donese karticu ovo je ubedljivi best buy po meni. MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II/OC za 170 eura, nista vise mi ne treba😀

Inace sto se tice gtx 560 ima i u ww-u neka za 17000 dinara, MSI-jeva. Ali ne mogu da nadjem nikakav review za nju da vidim kako se pokazala. Kad kucam na googlu za nju samo mi izbacuje gtx 560 ti.

Uzmes GTX 460 HAWK i klokujes malo i dobijes tu GTX 560 🙂

Mislis ovu iz ww-na ili ovu sa nemackog sajta?

GTX 460 i GTX 560 su iste graficke karte, razlikuju se samo u radnom taktu GPU-a i memorije.

Znaci bilo da uzmes HAWK ili Twin Frozr GTX 460 ili GTX 560 slicno ti je, mozda se 560 malo bolje klokuje ali nista specijalno.

Poslednja izmena:
I sta mislite koji model je bolje da uzmem...... MSI N560GTX Ti Twin Frozr II/OC za 170 eura, Gigabyte GTX 560 Ti OC za 171 eura ili EVGA GTX 560 Ti FPB za 174 eura?

Poslednja izmena:
MSI N560GTX Ti Twin Frozr II/OC za 170 eur

Nazad
Vrh Dno