Šta je novo?

KINGSTON SSD NOW V+100 96G

dex 67

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
304
Kupio sam ovaj ssd i ubacio u lap top. Evo nekih testova.

clipboard01jk.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Da dodam. Insitalacija Win 7 je prosla vrlo brzo(ahci mod),rekao bih duplo brze nego sa hdd-om. Mislim da ovaj ssd nije kralj brzine,ali sve radi besprekorno.Slip mod je ok. Stabilnost je vrhunska. Win se dize duplo brze, a gasi se za 4-5sec. Sa svojih 96 Gb i cenom od 12.5k dinara mislim da je dobra kupovina. Inace on ima implementiran trim u firmveru tako da moze da radi sa bilo kojim os-om, a pogodan je i za raid. Instalirao sam i rst drajvere,ugasio paging file i defregmentaciju diska. Neznam dali bi trebalo jos nesto iskljuciti u winu. Da ne zaboravim ocena za hdd u windows experience je 7.1. Ako neko ima neku verziju kingston ssd-a zanimaju me njegova iskustva i utisci.

Ako te ne mrzi postavi AS SSD rezultat.
Lepa je to cena za 96gb, cak i ako nije najbrzi hdd.

Gde za te pare? ja vidim za standardnih 200e...

SVP100S2/96G ima za te pare na PC Berzi. A SVP100S2B/96GR ima za ~200EUR, i nema ga na Kingston-ovom sajtu.

Јел може још утисака што се тиче овог SDD-а? Овако ми се чини да је ово најбољи однос уложено/добијено, за нас којима је 64gb мало, па би волео да још неко потврди или да ме разувери :)

"Inace on ima implementiran trim u firmveru tako da moze da radi sa bilo kojim os-om"

Jel to znači da trim radi i na xp ???

Taj SSD ima garbage collector i trim ;) Imam ga, baš taj komad. Uzeo sam full kit sa 2.5 -> 3.5 konvertorima, 2.5 sata fijokom, i clone softwareom. Prosečna brzina je 200/175MB Accesstime je ok, okačiću sutra neke testove. Nije baš najbrži, ali je sigurno najbolja kupovina :)

Poslednja izmena od urednika:
Jel to znači da trim radi i na xp ???

TRIM ne, ali Toshiba kontroler u ovom SSD-u ima neki svoj garbage colector koji radi nezavisno od OS-a, tako da će raditi na XP-u ili bilo čemu drugom. I ja sam bio naručio ovaj disk, ali pošto mu je trebalo jako dugo da stigne, posle dve nedelje sam nazvao prodavca i otkazao porudžbinu, pa sam onda nabavio OSZ Vertex 2 od druge firme. Trebalo je vidite koliko je brzo prošla instalacija Windows XP sa imidža u virtuelnu mašinu na njemu, duže je trebalo da unesem serijski broj, vremensku zonu i slično nego samo kopiranje podataka.

hvala za info morbiuse, zanimljiv ovaj ssd a i cena mu je pristojna.

A taj vertex, to je onaj od 50GB ??

A taj vertex, to je onaj od 50GB ??

Ne, to je onaj od 60 GB, sad sam apjejtovao svoj računar u profilu. Skuplji je samo oko 10 j€vreja, zapravo mislim da i 50 GB i 60 GB model verovatno u stvari isti disk, samo sa drugačijim firmware-om. Treba imati u vidu i da tih 60 GB nisu baš 60 GB, na novijim primercima koji koriste 24nm memorijske čipove koji se brže istroše veća količina memorije je ostavljena za rezervu, tako da moj disk ima tek nešto više od 55 GiB prostora dostupnog OS-u.

Drajv je best buy, ne oduševljava na 4K testu ali su mu performanse sasvim prihvatljive. Da sad uzimam SSD na našem tržištu njega bih izabrao. Poseduje agresivan garbage collector pa je odličan za operativne sisteme koji nemaju TRIM protokol. Gotovo je nemoguće oboriti mu performanse čak i nasumičnim torture write testom. Što znači da je u stanju da reciklira blokove brže (ili jednako prim. aut.) nego što je u stanju da upiše nov sadržaj. Što bi reko Jobs awesome, pa su ga zato iskoristili za Apple MacBook Air čiji OS nema implementiran TRIM.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno