Šta je novo?

4GB DDR3 Exceleram PC1333, CL9, E30112A 1.5V

Dimco

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
360
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X / Thermalright Silver Arrow 130, Noctua NF-A12x25 PWM
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
Crucial Ballistix DDR4-3600 32GB (2x16GB) BL2K16G36C16U4R
GPU
EVGA RTX 3080 XC3 Ultra
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11Pro PCIe Gen3 x4
Zvuk
Presonus Eris E3.5 BT, Arctis Pro Wireless
PSU
Corsair SF750
Kućište
JXK-F1
Monitor
LG 27GL850-B
Miš & tastatura
Anne Pro 2, Scyrox V6
Ostale periferije
Presonus Eris E3.5 B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U nedostatku dobrih 2x4Gb kitova na našem tržištu razmišljam da pazarim 2 komada memorije iz naslova. Interesuje me da li neko ima ovu memoriju i koliko OC potencijal ima. Ovo što sam do sad video od Exceleram memorija se sve odlično OC, a ova je po defaultu 1333 na 1.5V tako da ima lufta do 1.65V.

Ja hoću 2x4GB a ne 4x2GB. To je osnovni problem, jer kod nas nema u ponudi kvalitetnik 2x4GB kitova. Da hoću 4x2GB uzeo bi još dva ovakva kao što imam na 2133.
Moja nada kod ove memorije iz naslova je da se potencijalno dobro OC jer je po defaultu na 1.5V, pa ima dosta lufta za OC do 1.65V. Ja bi najradije pazario neki G.Skill 2x4Gb ali mi se stvarno ne dovlači memorija iz inostranstva.

Video sam ovaj Kingstone ali sam nešto skeptičan prema Kingstone-u, zadnjih par godina dosta su srozali kvalitet memorije, takođe imaju i povećan procenat pokvarenih modula, posebno kod DDR3 memorija.
Šta da radimo kad živimo u Srbiji i nemamo tržište za ovakvu robu, nijedan uvoznik neće da se bakće sa nečim što ne može da proda ni 50 komada...

Video sam ovaj Kingstone ali sam nešto skeptičan prema Kingstone-u, zadnjih par godina dosta su srozali kvalitet memorije, takođe imaju i povećan procenat pokvarenih modula, posebno kod DDR3 memorija.
Šta da radimo kad živimo u Srbiji i nemamo tržište za ovakvu robu, nijedan uvoznik neće da se bakće sa nečim što ne može da proda ni 50 komada...

Baš naprotiv, pre nekoliko meseci je izašla lista otkaza proizviđača memorije na guru3d i Kingston je bio među prvima što se tiče pouzdanosti(nisam siguran, da li su bili prvi ili drugi), uglavnom bili su jedni od najpouzdanijih i sa najmanje otkaza. E sad, Kingston ima dosta običnih, office modela i sl., ali i dalje imaju i dobre OC memorije. A, ako ti baš zapadne pokvaren modul, garancija je tu, a ako se ne pokvari za 3-5 godina, verovatno neće nikad. Ja bih uzeo ovu memoriju koju ti je predložio student. Imao sam i Kingston DDR3 više modula i svi i dan danas rade.

Pa imao sam nekoliko Kingstone modula i imao sam par kvarova, dok sam koristio njihove DDR i DDR2 memorije sve je bilo savršeno, DDR3 se kod mene nije baš pokazao (čak mi se desilo da mi je stigao kit sa jednim neispravnim modulom). Ili je možda u pitanju kvalitet robe koja dolazi kod nas. Na primer riknuo mi je Corsair HX750 pre par meseci u 8. mesecu garancije od 7 godina kolika je garancija. Juče sam imao situaciju sa SSD-om da sam morao da radim secure erase i novu instalaciju operativnog takođe posle samo 6 meseci korišćenja.

u je tebe bas nece ta tehnika:s ali kao sto rece covek kingston je proglasen najboljim za 2010 godinu kada je proizvodnja memorije u pitanju a ne sumnjam u njihov kvalitet i vidim da mnogo ljudi izbegava kingston, ja mislim da je stvar sto se on kod nas odomacio nije vise egzotika:). Salim se malo kingston je ok i ima garanciju kao i taj excelram tako da je sve stvar ukusa ali ja nebi isao dole na 1333mhz. To je moj licni savet.

Dimco, uzmi tog Kinga i pevaj, ja takođe ne bih silazio na 1333MHz. Sačekaj, možda se neko iskusniji javi, valjda ti nije hića? A reci mi, taj Geil, da li bi prodao, ako pazariš neki 2x4GB ram? Taj tvoj Geil bi se lepo udružio sa mojim :) Pitam hipotetički, nije ništa sigurno, jer imam još nekih opcija.

U svakom slučaj kad pazarim novu memoriju stara odlazi, sa tim što već imam jednu rezervaciju pa ako čovek odustane dogovorićemo se.

Upravo sam dobio informaciju da se tokom sledeće nedelje očekuje uvoz 2x4 DDR3 kitova, Kingston je siguran, Exceleram 80%, a ima šanse da stigne i nešto od Patriot-a. :)

Upravo sam dobio informaciju da se tokom sledeće nedelje očekuje uvoz 2x4 DDR3 kitova, Kingston je siguran, Exceleram 80%, a ima šanse da stigne i nešto od Patriot-a. :)

Ovo su jako lepe vesti, mada i očekivane jer izbor DDR3 modula se veoma proredio, što znači da je dosta toga rasprodato pa je nabavka i neophodna, a nadamo se po novim, nižim cenama... Može i meni na PM gde se očekuje mada pretpostavljam.

I ja bih bio zainteresovan da znam gde ima 2x4GB DDR3 kitova od dobrih brendova, pa ako neko zna, bio bih mu zahvalan da mi javi.

Prošlo je već 3 nedelje, a izbor se nije ništa popravio, naprotiv. Može se nabaviti jedino Excelram, koji nije loš, ali i ja bih više voleo neki Crucial ili recimo Corsair kit... Kad pogledam izbor na stranim sajtovima muka me uhvati koliko smo jadni.

Ja pre dva mesece kupio 2*4GB Black Shark Cl8, pre neki dan hteo još jedan par da uzmem - al' džabe, nema i ne zna se da li će ih biti. Sad jedino polovno da jurim.

cini mi se da sam ih juce video u a*om-u.
proveri ti to malo bolje.

cini mi se da sam ih juce video u a*om-u.
proveri ti to malo bolje.

Proverio, nemaju. Imaju samo rippler, koji ima druge tajminge i drugi napon. Nije mi hitno, ili 'u sa;ekati da dobiju, ili kad se odlučim, prodam ove Black Shark i kupim 2 kompleta 2*4GB od toga što tad bude u ponudi.

Nazad
Vrh Dno