Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Na mojoj starudiji se ovo vucara jedva u 30 frejmova, low ili ultra (uber=off) isti mi vrag.
Iako je pochetak u tamnici obecavao. :D

Prva low, druga ultra.

Edit: Igri treba malo duze vremena da se pokrene, pa ako se neko zapita...

The game may occasionally take longer than expected to launch (about 45 seconds on average).

Prilozi

• witcher2 2011-05-17 15-37-00-37.jpg
    witcher2 2011-05-17 15-37-00-37.jpg
    292.9 KB · Pregleda: 215
  • witcher2 2011-05-17 15-40-39-89.jpg
    witcher2 2011-05-17 15-40-39-89.jpg
    261 KB · Pregleda: 202
Poslednja izmena:
nema menjanja kamere, to je prvo sti su rekli da su promenili i to poodavno, dakle igrate samo iza geraltovih ledja (smaranje realno)

inace ona tabela sto je neko okacio sa ubersemplingom je.... tacna :) dakle neigrivo u mom slucaju, mada jeste lepse priznajem

igra mi izbacuje na desktop ne mogu ni da predjem prvu borbu sa pocetka igre

Fajt mi se nesto ne svidja...fajt na hard ide uglavnom na istu foru, ako ih je trojica ili vise, ja moram da bezim i da ih kljucam igni-jem:D A kad ostane jedan onda aard i kliketiklik klik klik...u guzvi onaj autolock zna da smara
Swallow i napici se mogu gutati samo kad se meditira, a u meditaciju ne moze bas cesto da se ode, tako da mi se health brze vrati sam...health napitak i nema neku funkciju za sada.

Prvi utisci:
- Novi glumac je očajan
- Sistem lociranja i skupljanja itema je glup ('konzolaški' :sceptic:)
- Previše arkadnih momenata (ne bih imao volje da opet odigram prolog, za razliku od istog u prvom delu)
- Borba... tek sada shvatam koliko je sistem iz keca bio u stvari dobar. Ok, ne mora biti isti ali ovaj zamara, klikete-klikete, beži, rokni znak (kao što reče nex999)

Poče prvo poglavlje... videćemo.

+1 za glumca (mada kazu da je isti kao pre?)
Lik samo cita tekst u mikrofon...a da stvar bude gora, jedva se cuje u igri.
I slazem se za ostatak, sad vidim u manual-u da ce biti jos QTE -ova (onaj sa katapultom je bio retardiran skroz) ...

Na mojoj starudiji se ovo vucara jedva u 30 frejmova, low ili ultra (uber=off) isti mi vrag.
Iako je pochetak u tamnici obecavao. :D

Prva low, druga ultra.

Edit: Igri treba malo duze vremena da se pokrene, pa ako se neko zapita...

Cek kazes da ti isto radi i na low i na ultra high detaljima?

Fajt mi se nesto ne svidja...fajt na hard ide uglavnom na istu foru, ako ih je trojica ili vise, ja moram da bezim i da ih kljucam igni-jem:D A kad ostane jedan onda aard i kliketiklik klik klik...u guzvi onaj autolock zna da smara
Swallow i napici se mogu gutati samo kad se meditira, a u meditaciju ne moze bas cesto da se ode, tako da mi se health brze vrati sam...health napitak i nema neku funkciju za sada.

Borba konzolaska??!! Lol, jesi li ti ikad igrao Gothic?... :)

na mojoj konfi igra klizi 40-60FPS sve max 1680x1050 naravno bez tog ubera. Meni se svidja i borba a i nisam primetio losu glumu...

Aj ako neko ima neki quad, 4gb i GTX260 da napise kako mu radi... Rajketa guse i samo 2gb ram memorije, malo je to za ovu igru.

Blago vama ja jos cekam da mi stigne igra.... jel jos neko narucio preko zavvi-a ???

Aj ako neko ima neki quad, 4gb i GTX260 da napise kako mu radi... Rajketa guse i samo 2gb ram memorije, malo je to za ovu igru.

Nedostatak ram-a se u igrama ogleda u secanju i blokiranju na trenutke. Znaci nema kosntantan frame rate, vec ide recimo na 60 i onda se zakuca na par sekundi. A hard disk ore ko poludeo.

Ovo na zalost znam previse dobro. Svako ko je nekada imao kantu od racunara , zna kako se ponasa kad nema dosta ram-a.

Onaj ko je imao kantu od kompa ili onaj ko je igrao Gothic 3 :D

Pogledajte profil ovog lika sa metacritica i dva reviewa koje je ocenio: LINK

Da li vam ovde nesto smrdi? :d

Sto uopste gledate te kritike? Uvek ce se naci neki hejter, kao i neko ko ce da dize igru u nebesa. Ja cu sam da probam kad se skine i da ocenim po kolicini uzitka koji mi donese.

Ja igram na ovim podešavanjima. To mi je za sad neka zlatna sredina što se tiče izgleda i framerate-a (fps ne pada ispod 40).
Inače primetio sam slabu iskoriščenost CPU-a (jedno jezgro otprilike radi na 80% drugo na 60 a ostala 2 oko 20%), dok je GPU zakucan na 99. Moguće je da će se ovo ispraviti budućim patch-evima.

Učitao sam save iz Witcher-a 1 i dobio Raven armor i pored njega oko 500 orena. Inače u toku konverzacije sa Foltesom on pominje Adu koja živa i zdrava što je jedan od pokazatelja odluka iz prvog dela gde ste imali opciju da je ubijete ili izlečite.

Igra za sad deluje OK. Gluma je ista kao i u kecu (isti je i glumac). Witcher i ne treba da iskazuje neka preterana osećanja i reakcije pa samim tim i govor može zvučati monotono.

Borba mi malo "škripi" pogotovo kad su veće grupe neprijatelja u pitanju. Malo deluje konfuzno i prebrzo i traži brze reakcije. Nešto na šta treba tek da se naviknem.

Sad naletih na ovo: http://kotaku.com/5802729/altair-misses-the-haystack-in-the-witcher-2
Koji kraljevi :D

Prilozi

• Configuration.jpg
    Configuration.jpg
    114 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Borba konzolaska??!! Lol, jesi li ti ikad igrao Gothic?... :)

Ajde lepo procitaj sta sam ja napisao? LoL ?

Hehe naleteh na Altaira malocas :p

BTW, kako da iskoristim mutagen? Citam hint u zurnalu ali je totalno nejasan...

Onaj LCDTV interfejs u menijima mi se ni najmanje ne svidja.

Poslednja izmena:
Evo sad sam gledao neke filmice iz igre. Isti je glumac.

BTW, kako da iskoristim mutagen? Citam hint u zurnalu ali je totalno nejasan...

Koliko sam ja shvatio samo neke osobine mogu da se unprede mutagenom. Videćeš pred njih tačkicu. Dakle uđeš u character screen i tamo izabereš osobinu koju bi mutirao tj. pojačao.

Pazi, gledam...ali ne nalazim nista? Dakle, na onom ekranu gde su mi specijalizacije (witcher/sword/alchemy/magije), sve su mi zakljucane osim Witcher stabla, i nigde ne vidim tu opciju za pojacavanje mutagenom...jedino ako to ima u nekom drugom stablu...

Ajde lepo procitaj sta sam ja napisao? LoL ?.

Bocnes ovo, kljucnes ovo... u prevodu tupava, repetitivna dzojped friendly borba. Ne vidim da sam mnogo omanuo u skracenom prevodu tvog teksta. Samo sto borba nije takva, ni najmanje... (jedino ako mozda ne igras na easy). Gothic serijal koristi slicnu mehaniku jos od 2001, a te igre sada imaju cult following. :) Fight jeste akcioni, sto naravno ne podrazemeva bacanje kockica i taskbar sa skillovima, ali je daleko od klasicne hack & slash forumule i verujem da ce na vecim nivoima traziti kombinovanje vise stilova (alhemija, macevanje, znakovi) ne bi li se izaslo na kraj sa mobovima. Ne vidim nista lose u tome, cak naprotiv...

Ne lupetaj, plz.

Ali ako BAS oces da cujes moje misljenje na tu temu, fajt u ovoj igri, kao i interfejs, je ITEKAKO dzojped frendli. Da ne pominjem QTE budalastine na koje sam naisao jos na pocetku (balista, zmaj, tuca pesnicama). Stavise, igra bez frke podrzava kontroler, tako da...
Zabole me za Gothic mehaniku, to i nije tema, meni recimo smeta sto mehanika ovde veze nema sa onom u prvom delu.

Sad sam krenuo malo da igram igru i dodjem do dela gde treba da odem u onaj "back alley", dodjem tamo a oni mi zabarikadiraju put sa drvenim kolima i kaze "Find another way to enter back alley"?! dje ste to nasli junaci?

Poslednja izmena:
plzz... da se neko ne zaleti... pa da kazem unapred da vodite racuna o spojlerima... THX

Pazi, gledam...ali ne nalazim nista? Dakle, na onom ekranu gde su mi specijalizacije (witcher/sword/alchemy/magije), sve su mi zakljucane osim Witcher stabla, i nigde ne vidim tu opciju za pojacavanje mutagenom...jedino ako to ima u nekom drugom stablu...

Sad sam testirao. Evo kako to izgleda:

Prilozi

• Mutacija pre.jpg
    Mutacija pre.jpg
    182.1 KB · Pregleda: 111
  • Mutacija posle.jpg
    Mutacija posle.jpg
    180.7 KB · Pregleda: 91
@Playboy

Pa idi s druge strane...skrsis neku ogradu sa aard magijom...

@Alex: hvala, sad cu da probam

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno