Šta je novo?

nVIDIA/ATI -2D/3D Prikaz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...secam se prelaska sa gf mx440 na 9600pro i bilo je prilicno razlike u slici, na ati-u je bila prirodnija, ali je zato na nv uz digital vibrance slika izgledala zivlje, imao sam 9800gt i 5850 u racunaru i nisam primeto neku razliku, ova tema je vise za "dokolicarnje" nego za ...

Sad vise nije ni bitno ono sto sam ja izneo i ako to opet pored mene mogu da potvrde bar dva neutralna coveka.
Zanimljivo je to da se javilo dosta usera koji tvrde da razliku u kvalitetu ipak ima i da su to ranije dozivljavali ali ce eto opet nekima
to biti jednostavno nemoguce i drzace se drskog stava bez potrebe tvrdeci kako je to opet nemoguce.
Eto to je meni sad trenutno daleko zanimljivije 😉
Upregnite monitore,zagrejte karte i na test.Sta vise da vam kazem.Upustvo ste dobili jos na samom pocetku.
Ko ima malo napredniji monitor neka sam proba.Ko zna,mozda sam stvarno autosugestivan,previse subjektivan a mozda je ceo svet oko mene takav :d

P.S.Potpis mi je stvarno vrhunski 😉

Sto se mene tice neozbiljno je uopste nastaviti u ovakvom smeru .Istakao sam poentu,preneo iskustvo,od mene dosta!

Poslednja izmena:
...secam se prelaska sa gf mx440 na 9600pro i bilo je prilicno razlike u slici, na ati-u je bila prirodnija, ali je zato na nv uz digital vibrance slika izgledala zivlje, imao sam 9800gt i 5850 u racunaru i nisam primeto neku razliku, ova tema je vise za "dokolicarnje" nego za ...
Kada si prvi put menjao kartu imao si VGA monitor, a drugi put DVI?

Pa 7900 GTX i ATI 1900 XT su obe imale DVI pa je razlika u korist ATI-ja bila uocljiva!
7900 je imao isprane boje i manje definisane detalje kroz 3D!
Idemo jos u proslost.6600 GT je imala ostriji prikaz od 9200 ATI koju sam imao
to moze da ti potvrdi jos jedan covek koga poznajes a bavi se hardverom..
I pazi pored svega TN panel 😀
Zamisli kako to tek dolazi do izrazaja na savremenijem panelu 😉

P.S.Izvinjavam se.Pogazio sam rec.Rekoh da sam zavrsio.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je to da se javilo dosta usera koji tvrde da razliku u kvalitetu ipak ima i da su to ranije dozivljavali ali ce eto opet nekima
to biti jednostavno nemoguce i drzace se drskog stava bez potrebe tvrdeci kako je to nemoguce.

Ovo je zanimljivo. Istina je da su se mnogi user-i javili sa tom tvrdnjom, ali ipak su to kartice stare 10-15 godina!

Isti ti koji druge deklarisu kao fanboy-a su neoprani fanboy-evi.

Tesko da sam ja fanboy. Imam AMD procesor- nVidia grafiku, a imao sam i Intel+ATI, i ne bi mi nista predstavljalo problem da se vratim. Ja gledam samo da dobijem sto veci FPS, o cemu se ovde vec govorilo. I nikada mi postojanje fanboy-eva nije bilo jasno. Sta imam ja od toga sto kupujem samo nV/ATI, iako je ono drugo bolja kupovina?!

Sto se tice topic-a, ne mogu da potvrdim, ali ni da poreknem to sto govoris, samo sam zeleo da istaknem da ti nisi prava osoba za tu vrstu testa, s obzirom da nikada nisam video nijedan tvoj post u kom kazes da je ATI bolji od nVidia-e, pa makar to bilo i u izboru boje za PCB. Dakle, tvoja mana je subjektivnost, ali je moguce da si u pravu, mada cak i ja imam argument da nisi. Zasto bi ATI pravio karte cija je slika "mutna", "nejasna", a boje nisu "ostre", a pritom je to jasno golom oku laika?! To je van svake pameti, i zvuci neverovatno da to niko nije primetio, sem tebe. Ipak ima ovde mnogo ljudi koji decenijama rade sa racunarima i koji bi takvu razliku mogli i da namirisu, a ne da vide. Stoga, tvoja prica "ne pije vodu"!

Poslednja izmena:
🙂 dok ne oformimo nezavisnu komisiju koja ce detaljno ispitati tvrdnje druga PCBeasta, ova sednica mlatilaca prazne slame se prekida.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno