Šta je novo?

PowerColor HD 6870

MarkoIT

Cenjen
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poena
159
Imam gore navedenu karticu i kupio sam je skoro (27.12.2010) i u medjuvremenu su izasle 6950 i 6970 pa sad nzm sta da radim, da li da je oc na 1ghz, da predjem na neku od 69xx serije, da li to sve vredi i koliko bi ona izdrzala da budem miran, ipak ja sve teram na extreme, i samo Napoleon Total War mi daje glavobolju, secka na high, pa teram na medium, ili na kraju krajeva da kupim neko dobro aftermarket hladjenje, posto bas je bucna i prilicno se greje....

Grafika je super ne vidim da ce u buducnosti neka igrica da je namuci, bar dok ne izadju nove konzole ....

Masina ti je odlicna, ja tu nista ne bih menjao, jedino posle mozda nekog duzeg perioda bih isao na takvu jos jednu kartu za cross i to je to.

Koju rezoluciju imas na tom monitoru ? Ako nije 1080p onda zaista nema potrebe da diras apsolutno nista u narednih bar godinu dana. Kako taj napoleon toliko zahtevan ? Si probao Crysis ? Metro ? To su igre koje zapinju. Ne verujem da je taj napoleon toliko zahtevan da razmisljas o upgrade-u ...

Razlika izmedju 6950 i 6870 u 1920x1080 sa 4xAA je oko 10-20% zavisno od igre, u Metro-u je oko 20% razlika, u Cysis-u oko 15%, u nekim igrama i manje. Ali u tim zahtevnijim oko 15-20%.

Metro nisam probao, Crysis 2 i ostale delove sve tera k'o voda, Mafia II isto, nego da li se isplati sada da menjam grafiku za neku 6950(pa onda unlock) ili 6970, ili da se ceka jos malo pa kasnije jedna od ovih grafika, ili mozda HD 7xxx serija, ili na kraju, samo neki aftermarket cooler.
Koji je najbolji aftermarket cooler za 6870?
Monitor 22' 1920x1080
Poz!

Vidi neki Accelero, ja sam ti napisao u proseku koliko je brza, jer sam radio review i testirao u 15 igara 6870 i 6950 i 6970.

Ja bi te savetovao da odustanes od toga, i da ostanes jos neko vreme na 6870, cekaj 7.seriju

Pa sa zavisi od doplate, ne isplati se ako prodas polovnu 6870 za 150 evra a das 210-220 za 6950 ili 300 za 6970.

zbog jedne igre koju ne mozes da teras na extrem hoces da menjas kartu 😀...pa to isto moze da ti se dogodi i sa 6970 za par meseci sta ces onda?....xDDD

uh pa gledaj ovako turbo varijanta ima 2 venta extreme ima 3 ovo sa tri verovatno ce bolje hladiti na manjem broju obrtaja pa ce biti i tisa...u svakom slucaju neces pogresiti bilo sta od toga da uzmes...Mada da si uzeo Asusa 6870 tih muka ne bi imao ja moju 6850 stavim na 1ghz a ona je i dalje necujna 😀

Hvala puno na odgovorima...i na oduzetom vremenu....😀

Ja mislim da ti je najpametnije da sacekas neko pojeftinjenje HD6870 i lepo uzmes jos jednu za CF, imas odlicnu konfiguraciju za takav setup i glupo je da ne iskoristis takvu prednost.
Ne znam samo koje napajanje imas ali neko od 650W bi bilo OK...
Ja sam skoro uzeo jos jednu HD5850 i na default je brze od HD5970 i GTX580, a mnogo jeftinije resenje i trosi manje struje😉

Ja mislim da ti je najpametnije da sacekas neko pojeftinjenje HD6870 i lepo uzmes jos jednu za CF, imas odlicnu konfiguraciju za takav setup i glupo je da ne iskoristis takvu prednost.
Ne znam samo koje napajanje imas ali neko od 650W bi bilo OK...
Ja sam skoro uzeo jos jednu HD5850 i na default je brze od HD5970 i GTX580, a mnogo jeftinije resenje i trosi manje struje😉
A kod tebe ploca podrzava oba moda x16 ili x8, kod mene x8, sad da li se isplati?:eyebrows:

A kod tebe ploca podrzava oba moda x16 ili x8, kod mene x8, sad da li se isplati?:eyebrows:

pa jel crossfire radi u x8 ili x16?

@S.V.E.T.A
jeste to je ok, ali ako prodajes 6870 za 130eur, pa dodas jos 100eur i uzmes 6950 pa unlock za 6970, ustedio si minimum 30eur, jer retko ako ima 5850 za 130eur...

U principu kad se vezu grafike u crossfire na novijim plocama koje imaju PCI-E X16 2.0 obe kartice ce raditi u X8 modu. A vec smo apsorvirali da brzina izmedju X16 i X8 ne utice skoro nista na game-ing, oko 2-2.5% u frejmovima.

Da, nesto gledam ovu tvoju plocu P8P67 i izgleda da kod nje drugi PCIe slot radi u max x4 kada koristis CF sto ce verovatno negativno uticati na brzinu. Dok modeli P8P67 PRO/EVO podrzavaju x8/x8.
Moja ploca podrzava x8/x8 sto je i vise nego dovoljno za pomenute grafike😉
Ploce koje podrzavaju x16/x16 su dobre samo ako koristis npr. HD6990 CF ili GTX590 SLI...

@schnappy

Da, ali ako govorimo o cistim performansama u odnosu na cenu onda je definitivno kupovina jos jedne HD6870 najbolja varijanta. Mislim da sada vise i nema HD5850 za 130e ali je bilo do pre nedelju dana i skoro sam siguran da ce se pre ili kasnije isto desiti i sa HD6870 samo treba biti malo strpljiv...

Jedno godinu dana :d...

Da, nesto gledam ovu tvoju plocu P8P67 i izgleda da kod nje drugi PCIe slot radi u max x4 kada koristis CF sto ce verovatno negativno uticati na brzinu. Dok modeli P8P67 PRO/EVO podrzavaju x8/x8.
Ploce koje podrzavaju x16/x16 su dobre samo ako koristis npr. HD6990 CF ili GTX590 SLI...
Pa ok...prodacu moju za 100-110E(posto je imam samo mesec dana), i kupiti pro ili evo i dodati grafu ALI moram da menjam napajanje imam ocz fatality 550W...:trust:

Pa ok...prodacu moju za 100-110E(posto je imam samo mesec dana), i kupiti pro ili evo i dodati grafu ALI moram da menjam napajanje imam ocz fatality 550W...:trust:

Bar 600-700W za dve 6870, mada i taj Fatalyti 550 bi ih izgurao verovatno, mozda bi bilo nategnuto. Moje OCZ 600W SXS opusteno je teralo dve 6870 niej se grejalo ili pokazivalo neke znake nestabilnosti.

Sta mislite kakva bi situacija bila sa mnom ? Mislio sam da dodam jos jednu 5850 referentnu u CF. Ali i na mojoj ploci je x16/x4 situacija. Napominjem da bi kartice najverovatnije bile na default-u.

Pa koliko ce to negativno uticati na graficku...znate neki test gde se pominju grafe i komparacija x16/x16, x8/x8,x16/x4, mislim na kvalitet/performanse, procenat, fps...

Pa ne bi trebalo da se previse odrazi na brzinu ali svakako je bolje imati x8/x8 podrsku😉
Ipak su HD6870 i HD5850 malo ozbiljnije grafike...

Sta kazete na ovo....sad sam sakupio kintu i imam za ac xtreme (onaj sa 3 kulera), a dobicu jos sredinom juna oko 150e + od dedine penzije cu da uzmeme malo+dzeparac i sakupicu oko 200e, i onda prodam moju i kupim p8p67 evo i jos jednu 6870, a napajanje u julu 😀 ?
Kasnije cu da kupim neku bolju plocu koja ima x16/x16, znate neku dobru(as.s)?

Poslednja izmena:
Bitno je da deda voli njega, a za sve ostalo je mastercard tu 😀...

Nazad
Vrh Dno