Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
eh sad wireshark za ovakvu sitnicu. Prvo bi morao da se snadje
Mislim da ce ti i netlimiter lite (besplatan) biti dovoljan, mada ne mogu da tvrdim. Znam da pro hoce. Sa net limiterom ces videti sve konekcije tvog racunara i bilo kojeg drugog uredjaja na netu.
Prvi odgovor koji je dao xper je najprostiji i najtacniji. Dzaba ti svi programi ukoliko se ne zapocne transfer dovoljno velikog fajla preko msn-a. U suprotnom ces videti IP adresu nekog od msn servera. Tek kada se zapocne transfer dovoljno velikog fajla, msn uspostavlja direktan transfer izmedju krajnjih korisnika, bez posredstva servera, i tada je moguce saznati IP adresu drugog korisnika.
Kolika je velicina "dovoljno velikog fajla" potrebna nisam siguran. Pre par godina je za fajlove od 10 mb uspostavljao direktnu komunikaciju izmedju korisnika. Da li je danas potrebno slati veci fajl ili ne, to je potrebno proveriti
odgovor na drugo pitanje bio bi da moze i drzava i mnogo vise od toga/grad/ulica i sl pod uslovom da je dostupno a preko malog i krajnje jednostavnog programa Ip locator-a drzavu i region nalazi sigurno.Mada ne razumem cemu ce ti to koristiti...imao sam slucaj davno da me je antivirus obavestio o pokusaju upada u moj sistem i dao mi ip adresu koju sam zatim ubacio u ip locator i izbacio mi je drzavu/region/grad, medjutim nista ti to nije sigurni jer sta ako napadac koristi neki od programa koji automatski menjaju ip na podeseno vreme tj kako ih korisnik konfigurise?I to sam probao iz radoznalosti i na svakih 10 min bio sam iz druge drzave i kontinenta.U tom slucaju ti ip ne znaci nista...