Zdravo svima,
Prvi put se susrecem sa Linuxom, tacnije Ubuntu 11.04, pa bih imao bih jedno pitanje:
Upoznavajuci ga i gledajacu po opcijama uspeo sam da napravim jedan problem, naime usao sam u System Settings pa u Desktop i tamo sam nesto stiklirao i desilo se da sam izgubio taskbar gornji i pokretnu traku sa aplikacijama, a ono sto uspem da otvorim otvara mi prozor u gornjem levom uglu i fiksira ga, znaci nemogu da ga pomerim. I jos jedno pitanje postojili ovde kao u Windows-u skracenica Ctrl-Shift-Esc odnosno Ctrl-Alt-Delete? Imao bih jos jedno pitanje kako ubaciti back-up Bookmarks-a u Firefox-u?
Bio bih zahvalan na odgovoru.
11.04 je promasaj, kako citam sledi za 6 meseci Unity kao default i Gnome3. Ovo mi se ne dopada. Na koju distribuciju preci cist Debian, MintDebian ili nesto trece. Ne zanimaju me teske distribucije ali ni ove koje ce tek da lice na ekran mobilnog telefona. Kad su u win u office 2007 uveli brdo ikona svi su poludeli, koliko citam ljudi se drze 2003 a ako imaju 2007 i 2010 ubacuju dodatak za klasicni meni. Prvobitno ljudi su koristili slikovno pismo, onda su izmisljena slova, sad se opet vracamo na slikovno pismo, pun ekran sarenih slicica.
Probaj obicni linux mint. Mint Debian je rolling distribucija bazirana na debian testingu sto ce reci da verzije ne postoje ali je verovatnoca da nesto naprasno prestane da radi uvecana.
ps. btw ribbon u novijim ofisima uopste nije los. Naprotiv![]()
Probao sam ranije na virtuelnj masini Linux Mint, to je po meni ispeglani Ubuntu, instaliras i sve imas. On se bazira na Ubuntu i sad ta vecna tema upgrade, da li kod njega ide isto kao i Ubuntu pa ispadne corak kao kod mene. Iz tih razloga razmisljao sam o Linux Debianu, sredim po mom ukusu i ne diram, stizu samo update, nema upgrade pa da ode sve (da li je to realno).
Da ne znam da je PC masina pomislio bi da me neko zahebava, sad se gornji panele redovno pojavljuje (prvo se on nije pojavljivao) ali nece doljni, drzim klasicno Gnome okruzenje u 11.04
Sto se tice Gnome3 i Unity sve bi razumeo da imam ekran na dodir, velike sarene ikonice i igram se kao na novim mobilnima. Video sam te telefone, nisam probao ali neki koji ih imaju nisu bas odusevljeni.
Sto se tice win office, ono ogromno sarenilo od ikonica u njegovom taskbaru mene sludjuje, drzim klasicni menu, navika, godine...
Probao sam ranije na virtuelnj masini Linux Mint, to je po meni ispeglani Ubuntu, instaliras i sve imas. On se bazira na Ubuntu i sad ta vecna tema upgrade, da li kod njega ide isto kao i Ubuntu pa ispadne corak kao kod mene. Iz tih razloga razmisljao sam o Linux Debianu, sredim po mom ukusu i ne diram, stizu samo update, nema upgrade pa da ode sve (da li je to realno).
Da ne znam da je PC masina pomislio bi da me neko zahebava, sad se gornji panele redovno pojavljuje (prvo se on nije pojavljivao) ali nece doljni, drzim klasicno Gnome okruzenje u 11.04
Džaba ti gento kad pogubiš živce dok ga namestiš a još veći je problem ako želiš neki program
Hm... manite officeNe znam u kom smeru ce se kretati razvoj Unity-a, ali za sada sam jako jako razocaran. Mozda bi za tablete bio dobar
![]()
Prvo je tačno a ovo drugo ne baš. Programe kompajliraš i kada odradiš taj zamorni posao programi rade kao sat. Pa igre preko Wine oduvek najbolje rade u Gentoo, programi najmanje baguju u Gentoo. Ali da troši vreme, troši zato sam i batalio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari