Šta je novo?

Da li uzeti jos rama

maciguZ

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
169
Vec neko vreme se neckam da li da na 4 giga rama dodam jos toliko ili 2 giga.U pitanju je GEiL DDR2 Black Dragon na 1066 MHz.Dakle sta mislite da li dodati 2 i imati 6 ili dodati 4 i imati 8.Ako me pitate zasto ce mi toliko,pa za par virtuelnih masina i naravno za pikanje krize i TES V tj. za igranje :d Hvala unapred na odgovoru :)

Ako imas kesa idi na 8 gig, vise , bolje :D a drugo ostaje DC ;)

Od 8 svakako ne boli glava :p
Mnogo je dobro kada možeš da držiš otvoren Dreamweaver, Photoshop, Vegas i jedno 30 tabova u FFox-u, a uz to da pikaš World of Tanks i još da ti kešira nivoe tako da se učitavaju za čas :)

Hvala vam :) Sad ostaje da vidim da li cu uspeti da nadjem 2x2...

A sto ne vise od 8?

Sve zavisi da li ti treba - ja znam neke ljude koji imaju po 40G rama, i mogu da ga uposle.

A sto ne vise od 8?

Sve zavisi da li ti treba - ja znam neke ljude koji imaju po 40G rama, i mogu da ga uposle.

molim te pojasni mi ?
1- Gde su utakli toliku kolicinu RAM - a ( kao sto poznato maticne imaju najvise po 6 slotova )
2- Cime to uposljavaju.
pozzz

Dosada sam uspeo da nadjem 2x1 module sa specifikacijama koje mi odgovaraju.Mislim da se vise nece ni uvoziti tako da ono sto nadjem uzimam odma....Pa jedino ako cu da pravim server pa da stavim 40 giga rama :)

Poslednja izmena:
1. Serverske masine imaju po 2 ili 4 slota za procesor i svaki od procesora moze imati po max 16 ili cak 32GB memorije.

2. Web hosting, virtuelizacija, itd....

Pa ja bih da imam gde da ih turim :)
Postoje moduli od 4GB, pa njih 4 u slotovima na ploci bi dali 16GB ukupno :)

Poslednja izmena:
Nađi mi gde mogu kod nas da se kupe 4 GB moduli, a da nisu serverska ECC memorija :)

@SuperStarr

Ti ljudi nisu odavde, pa i memoriju kupuju na drugim mestima, gde postoje i veci moduli (8G recimo).
Kod nas je i pre godinu i po kad sam kupio masinu bilo tesko naci 4G module, inace bih sad imao 24G.
Ovi ljudi na koje sam mislio rade seo u najsirem smislu reci.
A ima dosta nacina da se pametno potrosi ram, ja skoro 24/7 imam zauzeto 7G, a cesto ide i do 10G. Onih 2G mi ostaje za igrice :)

Poslednja izmena:
Ali trenutno nije fizicki moguce "nabudziti" 40Gb rama, 32 je valjda maximum trenutno....

Postoje 8 gb ram moduli??????
Koja firma ih pravi? I ja bih uzeo komad - dva? :)

Naravno da psotoje 8 gig moduli..pa skoro je bio klip na benchu, sto lik sastavlja komp, 46 ili 48 gig rama..

Ista dilema. Imam 2x2GB GEIL Black Dragon i razmisljao sta da radim. Moj zakljucak je da treba sacekati pojavu modula po 4GB i dodati jos 8GB (znaci ukupno 12GB). A toga ce sigurno biti (kao sto sada mozes naci DDR1 od 1GB, a kad je bio aktuelan, nije ga bilo ni od korova. Doduse i cena ce da bude malko veca.

Pozdrav.

A msm da ne zadrzavas dual channel sa 2x2 plus 2x4 gig :/

A zar ne rade dual channel po slotovima (kod mene iste boje A1-B1 i A2-B2)?

Pozdrav.

Malo je rasprava otisla u drugom smeru :) Da kazem ako nekog zanima nasao sam i porucio od Direct Link-a (tj. neko je porucio za mene :D ) 2x1 Crne zmajeve sumnjam da ce se uvoziti vise :( Na kraju cu imati 6 giga 2x2+2x1 suvog rama + 2 giga video rama viseee nego dovoljno ,) Tako da bilo ko se necka za neke specificne DDR2 modele nek kupi odma ako novcanik dozvoljava ;)

Poslednja izmena:
Ja imam 16GB, 4x4GB, što je ujedno i maksimum koji moja ploča podržava. Uz to mi je sistem na SSD disku tako da je milina rad u sedmici:).

Juce sam video patriotovu memoriju moduli od 4 Gb za oko 3200 din..ovih dana idem da uzmem 2 modula, stvarno je dzaba, a memorija radi kako treba :)

Ja sam prošle nedelje pazario preko Limunda ovih 16GB. Prvo sam uzeo 8 pa sam dokupio još 8. Ukupno 8600 din. Glanc nova, neotpakovana, sa garancijom od 2 godine.

I ja planiram dokupljivanje jos 2 modula od 2GB, pa da upotpunim sa 8 GB sad dok je memara dzaba :D. 16GB je mnogo, jednom kucnom korisniku kao meni to zaista nije potrebno, uzecu 8 GB samo da bi mogao komotno da koristim win sa ugasenim pagefile-om (i sad na 4GB mi je ugasen, ali cim zauzece pregazi 3.2GB win pocinje da se zali da fali memorije :smash: ).

Vrh Dno