Šta je novo?

Dimenzije vodenog bloka

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Pozdrav svima ! Interesuje me koje su preporucene dimenzije vodenog bloka u slucaju sa attacha jer planiram da napravim takav blok. Znaci dubina kanala, debljina celog bloka, duzina, sirina bloka....Moram znati tacne dimenzije u 'mm' da bi dao majstoru da pravi.

Hvala !

Prilozi

• Block.jpg
    Block.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 154
Ne mogu ti pomoci oko dimenzija, al' mogu da upozorim da takvim blokom neces postici rezultate vredne pomena. Zapravo, cak i ako za sve druge komponente iskesiras i uzmes vrhunske, zbog takvog bloka neces imati temperature bolje od dobrog vazdusnog kulera.

To je neki stariji dizajn iz vremena kada su procesori imali TDP od 50-tak Watti, ne 130-150W (uz overclock). :)

Kada bi napravio strukturu kakvu ima OCZ Hydroflow, e to bi već bilo nešto, mada taj WB može za 1k dinara da se nađe...

OCZ-Hydroflow-7.jpg

To mi treba, PREPORUKE ! :D Kako od prilike radi OCZ Hydroflow gde je ulaz, a gde izlaz ? Moze jos neki predlog za bolji blok ?

Odlucio sam da kupim ThermalRight XWB-01 ili OCZ HydroFlow....Sad, jel' ok da kupim pumpu za akvarijum nekih 600 do 800 l/h, a hladnjak sam vec nabavio iz grejanja za kabinu neke dizalice....?? Planiram da hladim za sad samo CPU, mozda kasnije ubacim i GPU u sistem...

Prilozi

• DSC02156.jpg
    DSC02156.jpg
    722.3 KB · Pregleda: 90
Sto se tice pume od akvarijuma ne ispalti se probao sam ja nesto bolje kupi za te pare neku standardnu kvalitetnu pumpu koja ce sa lakocom gurati vodu i nece se grejati a samim tim i grejati tecnost.....

Sto se tice radijatora, ceo je od bakra, nece biti problema....A pumpu sam mislio da uzmem Eheim 1048 ili 1250, koliko sam ja zakljucio to je Ok pumpa za ove stvari....

Prilozi

• as_front_500.jpg
    as_front_500.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 59
Ukoliko mislis koristiti samo CPU blok,Eheim 1048 ce ti fino raditi posao.Kazu da su izuzetno tihe pumpe.E 1250 je jaca,ima bolji izbacaj vode i ukoliko je imas po slicnoj ceni bolji je izbor.A visak nece da skodi jer se mozda opredelis nekad i GPU da ubacis u sistem sa blokom za njega.Interesuje me koje su dimenzije hladnjaka,deluje kao da je veci od 12x24cm.Odradjuj to,spremi stare temperature pa kad zavrsis sa izgradnjom vodenog da vidimo i nove.Ja imam ThermalRight XWB-01 koji se vukao po maloprodajama za smesne pare :) - i veoma sam zadovoljan.Restriktivan je i "ne voli drustvo GPU bloka" ali tebi to za sad nece smetati.

Poslednja izmena:
Verovatno cu uzeti 1250 (trebalo bi da ima neki potenciometar za podesavanje izbacaja) jer cu 90% uzeti kasnije i blok za GPU. Naravno, bice poredjenja pre i posle vodenog. Velicina radijatora je 14x27, a blok cu videti koji nadjem....nadam se da cu moci da pronadjem neki Ok blok za Ok pare....

Verovatno cu uzeti 1250 (trebalo bi da ima neki potenciometar za podesavanje izbacaja) jer cu 90% uzeti kasnije i blok za GPU. Naravno, bice poredjenja pre i posle vodenog. Velicina radijatora je 14x27, a blok cu videti koji nadjem....nadam se da cu moci da pronadjem neki Ok blok za Ok pare....

14x27 :) vrh! Moci ce da stanu dve 14-ke uz malo majstorisanja.Ok blok za Ok pare je sirok pojam :),pocni od bilo cega sto nadjes pa ces se lagano unapredjivati (igranka bez prestanka :) ).Ukoliko ne nadjes jedan od dva pomenuta,a ne bi isao na nesto skuplje ja imam stariji TT W1 koji skuplja prasinu pa racunaj da ti ga mogu ustupiti dok se ne snadjes za bolje,a ukoliko budes zadovoljan sa njim mozes zadrzati :).Da malo prosirimo porodicu vodenjaka jer kad jednom probas i sa najlosijom opcijom vodenog ovome ...
NH-D14-18.jpg

...mozes samo da se cudis :d
PS. Naravno ako lepo upasujes radijator :)

Poslednja izmena:
Sutra zovem sve servise u mom gradu, nadam se da ce biti neki od ona 2 bloka, ako ne videcu u Beogradu da narucim, ako bas ni tako ne uspem, cimam tebe za TT W1 ....P.S stavicu i slike kucista samo ovi praznici da prodju ima sve da odradim ^^

Koje su domenzije radijatora? bas me zanima kako ce ispasti :wave:

Ljudi, nasao sam gde mogu da porucim Thermalright XWB-01 a ima i OCZ HydroFlow koji je bolji, ima li neko negde uporedne testove ?

hydro flow ti je bolji,i manje je restrektivan kao taj od TR.
I da, moraces dosta da smirglas i poliras ocz, jer ima ispupcenje - namenjen starijim procesorima. :)

Oko smirglanja nema problema, i onako sam planirao da poliram i smirglam CPU....Mislim da ce vodena smirgla odraditi posao.... Hvala za preporuku oko bloka !

EDIT: Samo, ode mi garancija od 2 godine ako budem smirglao :/

Poslednja izmena:
hydro flow ti je bolji,i manje je restrektivan kao taj od TR.
I da, moraces dosta da smirglas i poliras ocz, jer ima ispupcenje - namenjen starijim procesorima. :)

U ovoj situaciji kad planira dodavanje GPU bloka jeste bolji izbor zbog te restriktivnosti.Uporedno/performanse nije bolji...po testovima.

Oko smirglanja nema problema, i onako sam planirao da poliram i smirglam CPU....Mislim da ce vodena smirgla odraditi posao.... Hvala za preporuku oko bloka !

EDIT: Samo, ode mi garancija od 2 godine ako budem smirglao :/

Ne moras polirati procesor ako na njegovu garanciju mislis od 2 god.Ne dobijas puno sa poliranjem AMD-a.A za poliranje bloka ti je vec noodi rekao sta te ceka.Nadam se da nece biti problema oko nabavke.

Mislio sam na garanciju bloka od 2 godine....Istekla mi je od CPU-a jos odavno, oko toga se ne brinem ^^ Nasao sam OVDE blok.... Nego, interesuje me jos da li mi je bolje da pumpa ima veci protok (npr. bolje 800l/h ili 2000l/h) ako sam ja dobro razumeo to je "flow" a ako sam opet dobro razumeo flow je bitan. Sad imam nedoumice tipa veci protok voda ne stize da preuzme toplotu na sebe, brzo ide kroz rad. pa se ni tu ne hladi....Ajde ako neko ima volje da mi razbistri um :)

Hvala ! :D

To sto pise na pumpama je obicno maximalni protok, bez ikakvog opterecenja.

Realni pokazatelj je snaga pumpe i maximalna 'visina' (pump head) na koju pumpa moze da nagura tecnost.
Na primer, EK DCP 2.2 ima head oko 2.2 metra dok DCP 4.0 ima 4 metra (zato su tako i nazvane), itd..

Veca snaga obicno povlaci sa sobom i veci maximalni protok (u praznom hodu), al' to ne mora biti pravilo.

A koja je preporuka za pumpe koje se koriste u vodenom hladjenju ? mislim na "pump head" .... :)

Mislio sam na garanciju bloka od 2 godine....Istekla mi je od CPU-a jos odavno, oko toga se ne brinem ^^ Nasao sam OVDE blok.... Nego, interesuje me jos da li mi je bolje da pumpa ima veci protok (npr. bolje 800l/h ili 2000l/h) ako sam ja dobro razumeo to je "flow" a ako sam opet dobro razumeo flow je bitan. Sad imam nedoumice tipa veci protok voda ne stize da preuzme toplotu na sebe, brzo ide kroz rad. pa se ni tu ne hladi....Ajde ako neko ima volje da mi razbistri um :)

Hvala ! :D

Slaba ti ta logika da ako voda ide brzo kroz blok, ne stize da preuzme toplotu ;)

Auuuuu sto je skup ovaj Hydro flow sada, pocetkom godine je bio u winwin-u na nekoj rasprodaji za 650din, posle toga sam ga nalazio za 100din.

Sto se garancije tice........u principu ne vidim sta bi moglo da se pokvari na bloku.

Nista, hydroflow narucujem kroz dan-dva pa ce pasti smirglanje....

P.S Zna neko gde ima jeftiniji Hydroflow ? :)

Ja uzeh hydroflow u emmiju pa mi je procureo na stolu, tako da sam sad na onom buđavom thermaltake iz PW850i...

Sto ne vratis ako ti je procureo pri testiranju ?! Ja sam gledao na nekih 20tak sajtova, jedva 3 bloka da sam nasao...ili nemaju blokove ili slabo azuriraju sajtove.... :/

Nazad
Vrh Dno