Šta je novo?

Hakovan sajt odeljenja za visokotehnološki kriminal

E bas se dobro ismejah kad sam procitao naslov a i text.

off:

***e, kakav je ovo frenzy na forumu za Gadafijem? :D

Ovaj tekst na mondu kao da je sastavljao neko iz tuzilastva.

off:

***e, kakav je ovo frenzy na forumu za Gadafijem? :D
Ništa, to je reprezent glasačkog tela Srbije. Vole ljudi autoritarne i totalitarne režime pa to ti je. Konzervativizam, primitivizam, nepotizam... Što dalje od civilizacije, to bolje. :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
U saopštenju se navodi da su osumnjičeni putem interneta iskoristili prethodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server internet sajta www.beograd.vtk.jt.rs

Hm! "Administratorske šifre za logovanje" (ono admin/admin) su mogle da se pročitaju i na ovom forumu. Da ne naderemo sada mo ovde što smo ih spominjali?!?

:d:D:d:D

Šta je ovime hteo reći zna samo autor teksta. Broj nepismenih novinara je zabrinjavajući.

SQL server suda je premasio broj dozvoljenih konekcija (600) pa je otisao u off, a u prvih 10-ak minuta sledeceg sata su imali i preko 8000 pitanja, pa su opet pukli do kraja tog sata.
I corava koka ubode poneko zrno - nema sanse da je novinar mislio na ovo.

Nego, sajt ovih nasih high-tech coppera jos uvek nije vracen. Cekaju da prodje post?

Poslednja izmena:
Oni imaju slobodu stampe , mi imamo slobodu izbora ....
tako da b92,kurir,mondo i slicne budalastine ne razumem ni sto citate...

weasel
Lako je mogao neko da isproba logovanje na sajt preko tvog rutera .....

Sreća pa ga mozak ne opterećuje u životu :d

Kod:
ignore_counter++;

http://en.wikipedia.org/wiki/John_the_Ripper

Već je kačen link... za one koji znaju da čitaju.

"Ripper" u "Jack The Ripper" znači "Trbosek" iz razloga što je - sekao trbuhe. Na B92 su John The Ripper preveli kao "Trbosek" iz nekog njihovog razloga..
Ali sad pretpostavljam i oni su to pročitali na tom tvom linku, blago vama što znate da čitate :rtfm:

Ne znam šta su i kako preveli na B92, ne pratim njihov "rad".

Poslednja izmena:
http://www.mondo.rs/s203831/Info/Info/Hronika_i_Drustvo/Hakeri_naleteli_na_mnogo_bolje_od_sebe.html

Da li postoji neki zakon protiv ovakvog novinarstva? Da li je ikada neki novinar osudjen zbog ovakvih i slicnih budalastina?

E moj druže, danas pročitah da su neke ljude osudili na 2 godine zato što su išli u crkvu. Bitno je da novinare niko ne dira i da nikom ne odgovaruju.

*Setih se da izuzmem iz ove priče, one nesrećene novinare iz Vojvodine koji su stradali zbog pogrešnog kucanja, mada sumjam da to ima političku pozadinu.

to je agencijska vest. drugim rečima - režimska. a preneo ju je ništa manje nezavistan mondo....

Meni je fascinantna kolicina pljuvanja u komentarima na svim mogucim mjestima gde je preneta vijest, i kad vec svi pretpostavljaju(jer nemaju pojma sta se tu sve izdesavalo) kako se niko ne nadje da pretpostavi nesto drugo, malo logicnije???

Da bi pretpostavili nesto drugo moraju da upotrebe mozak, lakse je da prihvate vec servirano.

sglasnik.jpg

http://www.dodaj.rs/f/1y/102/3qXzhT9k/sglasnik.jpg

http://www.slglasnik.com/

E ako tadic zbog ove poruke sidebar-u sluzbenog glasnika ne raspise izbore, onda ne znam kad ce. Ne znas ko je smesniji, da li ovi sto hapse ili ovi sto se loguju sa admin/admin. Sledeci na udaru je tadicev fejsbuk profil.

Poslednja izmena:
Pa ovo je tuga bre, jos malo pa ce i sajt vlade da padne :(
Ima li iko sposoban da je ostao u ovoj drzavi :(

E ako tadic zbog ove poruke sidebar-u sluzbenog glasnika ne raspise izbore, onda ne znam kad ce. Ne znas ko je smesniji, da li ovi sto hapse ili ovi sto se loguju sa admin/admin. Sledeci na udaru je tadicev fejsbuk profil.

Iz koje predpostavke si zaključio da je password slab? Isto to pitanje važi i za ostale "pale" sajtove.
To što je neko uspeo da postavi komentar na nekom sajtu ne mora da znači da je šifra tog sajta slaba. Čak štaviše, možda nije ni probio šifru tog sajta već nekog drugog koji se nalazi na tom serveru, pa je uspeo da dođe do admin naloga na tom serveru, možda je ... Ima previše mogućnosti tako da je glupo predpostaviti i poverovati u činjenicu da su possword-i slabi.
Da sam ja na mestu nekog vladinog/državnog službenika pre bih rekao da mi je šifra na sajtu slaba nego što bih priznao da mi je neko "upao" na server. Upad na server je mnogo ozbiljnija stvar nego "upad" na sajt.
Pre sam sklon mišljenju da su ovi sajtovi hostovani na lošim i slabo zaštićenim serverima nego što ću da poverujem da su "probijeni" prostim dictionary attack-om.

Ne postoji 100% bezbedan sistem. ;)

Vrh Dno