Šta je novo?

Neki buduci iPad mozda i ebook reader.

Apple patentirao dosta stvari do sada koje nije iskoristio ni u jednom komercijalnom uredjaju. Kombinacija e-inka i lcd-a u jednom je odlicna ideja, posto je ovako citanje knjiga na ipadu dosta zamorno.

Pa to je valjda logichni sled dogadjaja. Napraviti LCD koji izgleda kao papir...

Nesto slicno vec postoji. Pixel Qi

Apple patentirao dosta stvari do sada koje nije iskoristio ni u jednom komercijalnom uredjaju. Kombinacija e-inka i lcd-a u jednom je odlicna ideja, posto je ovako citanje knjiga na ipadu dosta zamorno.
Znam, ali nada umire poslednja. 🙂
A bas zbog citanja je i zanimljivo, to dosta reklamiraju, pa rekoh mozda se odluce da urade nesto na tom polju.

Pa to je valjda logichni sled dogadjaja. Napraviti LCD koji izgleda kao papir...
Nisi procitao tekst. LCD koji izgleda kao papir jos uvek nema ni teoretsko resenje, pitanje da li ce ikad biti moguc. Sa druge strane odavno postoji e-ink koga koriste citaci knjiga i koji nudi bas to. Posto apple pokusava da ubedi ljude da je bolje kupiti ipad za citanje knjiga red bi bilo da ponudi barem 50% udobnosti citanja koji nude uredjaji koji kostaju < 25% cene ipada, a to bi moglo da se ostvari na ovaj gore opisani nacin (u teoriji barem, praksu tek treba da vidimo). 🙂

Nesto slicno vec postoji. Pixel Qi

Pomenuto je u tekstu gore, zato sam i napisao da nije previse originalna ideja. Nije bitno ko je prvi, ja bih voleo da zazivi 🙂

Nazad
Vrh Dno