Šta je novo?

HTC Desire

Znaci video si vest na benchmark.rs :) ajd javi rezultate! Dojadilo mi stalno menjanje romova

Vezano za moj problem... trenutno nemam komp, tj ne mogu da.mu pridjem (krecenje), pa me zanima da li je potrebno da radim wipe pre ubacivanja nove kartice i kolika da bude fat32 particija, a kopika ext?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

^
Dovoljno ti je 512Mb. Moraš da imaš rom koji to podržava.
^^
Sa svih strana me bombarduju sa cm7. :D

^
Dovoljno je 512 za fat? Jel potreban wipe, posto menjam sd card i koji sve?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Da, da. Samo sam skinuo sa njihovog sajta.
Za sad je ok, vidi se da je redux baziran na njemu. Ni ovde nisu radili ni net, ni auto osvetljenje. Net sam znap šta je (treba da se selektuje net profil, umesto mms), a za osvetljenje sam tek posle provalio da u cyanogen polju u opcijama ima za display podešavanja.
Još da prebacim dalvik na sd i to je to.

@Pittsburgh
Ne. 512Mb ti je za sd-ext (ext3), a fat32 ti je ostatak (to ti koristiš).

EDIT: Nije hteo da iz cwm da mi primeni cyanogenmod hboot. Da li neko zna zašto? To nije hteo ni pre mesec dana, pa sam morao preko neke aplikacije sa kompa. Da li može samo preko telefona?

Poslednja izmena:
Ko bude stavljao cm 7 hboot, neka obavezno prebaci keš na karticu. 5mb je stvarno malo i uopšte mi nije jasno zašto su tako malo ostavili.
Uopšte nisam mogao da skinem sa marketa ništa veće od 5mb.
Najlakše ćete to uraditi sa simple2ext. izgleda radi samo na cm 7.

Kako je moguće da pri instalaciji roma imam instalirano brdo aplikacija, iako idem full wipe I format svega. instaliram prvo cm 7. Sve lepo sredim, ali mi zafali prostora i kao hajde da stavim cm 7 hboot. Uradim ja to, medjutim samo vrti loading ekran.
Očistim sve (wipe I format) i onda slučajno instaliram oxygen. Opet očistim sve i instaliram cm 7 i pri prvom pokretanju već ima instalirano bar 15 aplikacija. Instalirao bi još, ali zbog gorepomenutog problema sa kešom, nije mogao. Jedino da je upisao nešto na karticu, pa onda krenuo da instalira.

---
Ttalk

Zabolese me oci i dusa kad sam video app contacts u ovom CM7. Blagi uzas

Meni ne usporava! Radi lepo. Promenio sam app za kontakte :)

Mislio sam da samo ja imam ovaj problem, ali vidim na netu da je to ucestalo... ne mogu da namestim MMS. GPRS/3G rade normalno ali MMS nece pa nece. Uvek dobijam onaj "Unable to send message, retrying. Genreci Network Failure". Probao sam sva moguca podesavanja sa ovog i drugih sajtova ali nista.

Tako da molim dobru dusu koja ima Desire i kojoj 100% radi MMS na MTS mrezi da mi otkrije tajnu.

Hvala.

Jel koristis fabricki ROM?

Stavi neki kuvani pa ce mozda raditi. Meni je radio na fabrickom, pa na insert coin nije, pa na rcmix opet radio. Doduse telenor kartica je u pitanju.

@dare
Na kraju nisam ni prebacio dalvik na karticu, jer sam ubacio cm 7 hboot, pa imam 320mb memorije. Samo sam stavio da umesto keš particije koristi karticu.

@Jackyll
Meni je radio mms our of the box na telenoru, na froyo. Dok recimo na oxygen nisam mogao nikako da pogledam sliku, iako mi je kao stigla.

---
Ttalk

@dare
Na kraju nisam ni prebacio dalvik na karticu, jer sam ubacio cm 7 hboot, pa imam 320mb memorije. Samo sam stavio da umesto keš particije koristi karticu.

A da li to mogu naknadno?Možeš da napišeš kako?
Ja sam preneki dan ubacio cm7,a taj hboot nisam video.
Hvala unapred

A pa to mora posebno da se flešuje?
Uradio sam ja s-off davno,da li treba da ga uradim ponovo sa ovim novijim?

Jel moze neko da mi kaze sta konkretno mogu da radim sa telefonom ako je s-off?

mozes recimo da mu obrises sve iz system particije preko recimo root explorera (samo stavis da je particija r/w)
A pa to mora posebno da se flešuje?
Uradio sam ja s-off davno,da li treba da ga uradim ponovo sa ovim novijim?
ne s-off, to si odradio i gotovo. nego ubacivanje custom partition table (preko fastboot)

Verovatno bezveze pitam,ali redosled je onaj ispod tabele na alpharev sajtu?

da.
jedino sto moras paziti da ti tvoja system/app particija ne zauzima vise mesta nego sto ces imati posle ubacivanja custom partition table.
recimo prebacis neke aplikacije u /system/app i sada ona sve ukupno zauzimaju recimo 140MB, ti uradis nandroid bekap, promenis partition table, sve obrises vratis bekap i ono cvrc... system/app ti je sad 130MB (CM7) a u bekapu 140MB

Poslednja izmena:
A znao sam da ima još nešto... :)
Kako to da proverim,evo sad baš gledam tamo i ako dobro shvatam,uradiš sve pa ako je tako kao u tabeli onda restore,samo ne piše kako proveriti.
Instalirao sam s2e i tu piše pod applications 16Mb?

1) Nandroid backup in recovery.
2) Verify the MD5SUM of the file you downloaded against the one in the table.
3) Flash HBOOT with your phone in fastboot mode (Back+POWER) -> 'fastboot flash hboot bravo_alphaspl.img' (change into the correct filename for the HBOOT you downloaded)
4) 'fastboot reboot-bootloader'
5) 'fastboot erase cache'
6) Boot recovery, wipe everything and restore.
Kod mene nema opcije za flash u fastboot?Ima samo:bootloader,reboot,reboot bootloader i power down.

Poslednja izmena:
Skini program android flasher, valjda se beše tako zove. Sa njim flashuj.

---
Ttalk

A znao sam da ima još nešto... :)
Kako to da proverim,evo sad baš gledam tamo i ako dobro shvatam,uradiš sve pa ako je tako kao u tabeli onda restore,samo ne piše kako proveriti.
Instalirao sam s2e i tu piše pod applications 16Mb?

Kod mene nema opcije za flash u fastboot?Ima samo:bootloader,reboot,reboot bootloader i power down.
instaliraj Root Explorer (paid app) pa odes u /system/app i vidi koliko ti zauzima memorije, evo screenshot kod mene

snap20110414_173613.png

u fastboot odes tako sto upalis telefon drzeci back (pored search) i power button
kada ti je telefon nakacen na USB i u fastboot mode, pokrenes adb i kucas taj tekst, naravno .img fajl treba da bude u istom folderu gde je i adb.exe

Poslednja izmena:
OK,hvala - /system/app je 123.10 MB ,znači to je u redu.
Znam ja da uđem u fastboot,ali tamo nema tih opcija.Evo našao sam ovo,to bi trebalo da je to.Kad se pokrene iz komandne linije ima sve te opcije.

Koji si hboot stavio?

Ilidane, jesi li ti sam gurao aplikacije u system/app? Meni je na cm 7 45mb.

Ljudi, preporučite mi neku foliju za ekran. Vise mi se smučilo da ga brišem 10 puta na dan, i da posle 1 poziva ili poruke bude mega musav.

---
Ttalk

Vrh Dno