Šta je novo?

Sapphire 5670 vs PowerColor 5670

Iste su. I Sapphire i PowerColor su super firme za ATi kartice. Ti pogledaj ako jedna od njih daje neku besplatnu igru da uzmesh to.
Jedina razlika je izgleda u cooleru(mada mozda greshim), ali chim uzimash 5670 chisto sumnjam da ce ti nekih par stepeni razlike u temperaturi ili neka eventualna razlika u buci znachiti.

Iste su. I Sapphire i PowerColor su super firme za ATi kartice. Ti pogledaj ako jedna od njih daje neku besplatnu igru da uzmesh to.
Jedina razlika je izgleda u cooleru(mada mozda greshim), ali chim uzimash 5670 chisto sumnjam da ce ti nekih par stepeni razlike u temperaturi ili neka eventualna razlika u buci znachiti.

Upravo tako :) Ja bih od te dve uzeo Sapphire koji ima duzu tradiciju kao ATI/AMD partner :)

Poslednja izmena:
Jos jedan + za Sapphire, ja sam se pokajao i uzeo powercolorovu 5750 koja je bila poprilicno jeftinija od konkurencije, da bih saznao da je gpu uzasan kloker, jedva mrda sa def-a, i da nema CF konektor. S razlogom je karta bila jeftinija...

Hahaha, nema CF konektor, ne mogu da verujem. Pa koja je svrha onda uzimanja 5750 za gaming?

Skoro sam sklopio jednu low budzet konf i uz amd x3 na 3,1 Ghz 2gb ddr3 i 5670 sa ddr3 memorijom pegla sa odlicnim fps crysis i warhead na high/gamer 1280X720 REZ, 18,5 '' lg monitor.
Naravno, ja sam u konf ubacio model sa 512Mb DDR5 ali je lik 2x menjao istu, razvlacio se po servisu i da ne bi cekao komp lik mu je ponudio ovu sa 1Gb ddr3 i one je prihvatio jer se ne razume, objasnio sam mu ali nije hteo vise da se cima jer mu sve radi lepo a i ne upali 2 igre osim pes-a mesecno. A crysis radi odlicno- dakle codovi itd jos bolje rade.
E sad, ovo znaci da za ove rezolucije sa ovom 5670 512Mb DDR5 sve radi jos bolje ;)

@domcale:

To da je 'pakovanje' siromasno stoji, ali moja 5750 se solidno klokuje. Ranije sam joj drzao taktove kao 5770, i radila je bez problema. Sada je vec par meseci na difoltu, posto u principu i ne igram igre... Inace u pitanju je verzija sa 512 mb... :)

Trenutno nema ovih od 512mb sa ddr5 memorijom u emmi pa me interesuje kolika je garancija u etronu posto na njihovom sajtu ne pise?:p
Jos nisam prodao moju pa cekam.:wall:

Garancija nikad nije ispod 2 godine, koliko je verovatno i tamo...

Zavisi od toga koliko kosta. Poenta je da 5670 ima iste/slicne performanse, manje trosi i ima DX11. Moj izbor bi bio 5670 ali sa DDR5 memorijom.

do sada sam imao 4 kartica sapphire i dusu sam im vadio i jos uvek su zive
+sapphire :)

Nazad
Vrh Dno