Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Malo je off, ali bar neka sluzi kao upozorenje svima koji putuju i obozavaju da koriste net u romingu :)

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=04&dd=08&nav_id=504808

btw, ako se unchekira "Use packet data", znaci da tel nema teoretske sanse da se sam na neki volseban nacin zakaci na net?

Nema sanse ako se unchekira... Nego sto se tog clanka tice,jeste da je net u romingu skup,to stoji, ali kakav specijalac trebas da budes da iz rominga, za koji znas da je inace skup, ti gledas serije preko GPRS-a... Da ti ne padne na pamet ni da se raspitas,pa i u Srbiji bi te kostalo jako puno ako nemas neki paket sa netom. Ja sam imao takav problem dok sam imao N82 jer mi je koristio A-GPS, koji jako malo skida, u romingu i imao 2000 din samo za net,ali to je bilo nesvesno. Covek je sam kriv a jos me je i iznervirao...

Jel probao neko neki kuvani JVK rom sa xda? I ako jeste, utisci...

Ja koristim GB JVK i zadovoljan sam.Malo je sporiji od nekih, ali u radu ne smeta. Ne rade neki programi, ali ima zamena. Nekih ozbiljnijih zamerki nemam. Sve u svemu ne blista, ali nije ni loš.
Sa rotom za njega dobija se lagfix, CWM, i naravno rotovanje.

Ja sam imao takav problem dok sam imao N82 jer mi je koristio A-GPS, koji jako malo skida, u romingu i imao 2000 din samo za net,ali to je bilo nesvesno.

To za A-GPS je interesantno. Pretpostaljam da ipak telefon nece imati koristi od ovog 'A - assisted' sa uncheckiranim packet data? Desavalao se ljudima da se prilikom koriscenja A-GPS-a u inostranstvu telefon nekoliko desetina puta konektuje, pa cak i da prenos bude samo 1kb/s, tarifira se odmah 50kbs (sto u romingu iznosi oko 80din za Grcku npr). Neka 20x pokusa da 'asistira' i eto vam racuna od 2k dinara za prenetih jedno 20-30kb/s. Suludo.

Da li je moguće ovo:
Imao sam JS7 stock (za koji tvrdim da je ubedljivo najbolji, na osnovu instaliranja svih živih rom-ova) sa speedmod kernelom. Bio sam zadovoljan. Međutim, ovde pročitah da neki koriste Voodoo pre nego SMKernel, pa sam odlučio da uradim fresh install JS7 naravno + voodoo 5.5
Ono što sam zapazio jeste izuzetno trajanje baterije, brzina i ostalo, ali sam primetio i nešto drugo. Naime, prilikom random pozivanja (nije uvek, ali više jeste, nego što nije) on mene čuje, a ja njega ne. Uključim spikerfon i ja njega čujem. Dakle ne čujem ga u slušalicu.
Evo sad sam vratio kombinaciju JS7 + SpeedMod i sve je ok.

Da li je nekom poznat ovaj problem i šta da radim. Mislim da mi se više sviđa kombinacija sa voodoo-om...

To za A-GPS je interesantno. Pretpostaljam da ipak telefon nece imati koristi od ovog 'A - assisted' sa uncheckiranim packet data? Desavalao se ljudima da se prilikom koriscenja A-GPS-a u inostranstvu telefon nekoliko desetina puta konektuje, pa cak i da prenos bude samo 1kb/s, tarifira se odmah 50kbs (sto u romingu iznosi oko 80din za Grcku npr). Neka 20x pokusa da 'asistira' i eto vam racuna od 2k dinara za prenetih jedno 20-30kb/s. Suludo.

Pa nece,osim ako nemas wireless, mislim da i sa njim radi ali nisam siguran... A meni se upravo to deslo sa A-GPS-om,samo sto je tada Telenor zaokruzivao na 100KB i to sam ja cackao Nokia maps i nisam mu dozvolio da se poveze preko GPS-a ali izgleda da kad god me je pitao da se konektovao vec...

Da li je moguće ovo:
Imao sam JS7 stock (za koji tvrdim da je ubedljivo najbolji, na osnovu instaliranja svih živih rom-ova) sa speedmod kernelom. Bio sam zadovoljan. Međutim, ovde pročitah da neki koriste Voodoo pre nego SMKernel, pa sam odlučio da uradim fresh install JS7 naravno + voodoo 5.5
Ono što sam zapazio jeste izuzetno trajanje baterije, brzina i ostalo, ali sam primetio i nešto drugo. Naime, prilikom random pozivanja (nije uvek, ali više jeste, nego što nije) on mene čuje, a ja njega ne. Uključim spikerfon i ja njega čujem. Dakle ne čujem ga u slušalicu.
Evo sad sam vratio kombinaciju JS7 + SpeedMod i sve je ok.

Da li je nekom poznat ovaj problem i šta da radim. Mislim da mi se više sviđa kombinacija sa voodoo-om...

Da i ja imam taj problem,samo sto sam ja na Darky-u 9.2... To mi se desava i onda cim rebootujem telefon opet sve proradi kako valja pa nakon nekog vremena opet Jovo nanovo... :s

^Ja sam vratio SpeedMod i sve radi kao sat! Ne razumem gde je problem...

@trenje: mislim da ću sad neko vreme ostati na ovoj kombinaciji... smara me već sve više...
Nisam ni posumnjao da to može da se desi; sve sam nameštao i instalirao ukupno 1 sat i onda skontao da imam neki problem/bug... užas...

@trenje: mislim da ću sad neko vreme ostati na ovoj kombinaciji... smara me već sve više...
Nisam ni posumnjao da to može da se desi; sve sam nameštao i instalirao ukupno 1 sat i onda skontao da imam neki problem/bug... užas...

Meni se taj problem dešavao samo kada sam snimao nešto (video i audio, ali to je vezano za soundfix u voodoo kernelu) pa onda posle pokušao da pozovem nekog i nije htelo. Ali to mi se dešavalo na 5.5 kernelu, na 5.5.3 nemam nikakvih problema.

Samo sto sam juce kupio ovaj fon i, na prvu loptu, nisam nesto preterano zadovoljan baterijom. Sinoc oko 22:00 je nivo baterije bio na 70%, a sada 21:08 je na 19%. Dakle nesto vise od 50% trosenja za nepun dan. Da li je to u granicama normale? Nisam koristio nista preterano, oko sat vremena Wi-Fi, pola sata igranja i desetak minuta gledanja video fajlova. I, uh, da, oko dva sata podesavanja. Ukljucen mi je power saving za display. I, kad sam vec kod toga, koliko kod nas kosta baterija veceg kapaciteta za ovaj fon sa jacim kapacitetom? Hvala. Pozzzzzzz.

Društvo dva puta mi se već desilo recimo evo bas sad;puna baterija punjen je telefon popodne i malopre da otključam telefon ono nikakvi znaci života,zadržim dugme za paljenje ono isto nikakvi znaci života!!!Izvadim bateriju,vratim bateriju uključim telefon on se normalno pokrenuo i normalno baterija je puna!!U čemu je fora da li neko zna i HVALA unapred!

ako si na 2.1 updatuj na 2.2 ....bilo je puno reci o ovome

Samo sto sam juce kupio ovaj fon i, na prvu loptu, nisam nesto preterano zadovoljan baterijom. Sinoc oko 22:00 je nivo baterije bio na 70%, a sada 21:08 je na 19%. Dakle nesto vise od 50% trosenja za nepun dan. Da li je to u granicama normale? Nisam koristio nista preterano, oko sat vremena Wi-Fi, pola sata igranja i desetak minuta gledanja video fajlova. I, uh, da, oko dva sata podesavanja. Ukljucen mi je power saving za display. I, kad sam vec kod toga, koliko kod nas kosta baterija veceg kapaciteta za ovaj fon sa jacim kapacitetom? Hvala. Pozzzzzzz.

Veruj mi,to je extra... Ja sam fon skinuo s punjaca oko 12h,a sada je 01h ...sa 100% baterija sada na 20 %...ali heavy usage...tako da ti se telefon sasvim normalno ponasha po mojoj proceni...Ocekuj MAX 2 dana sa uobicajno (redjim) koriscenjem... Baterija je trenutno jedina stvar koja me mnogo nervira na ovom fonu... Idealno bi bilo da stave jednu od 3000 mAh...onda bi spajao 3 dana bez problema,pa neka je fon tezak i 250g :D :d

Pitanje za korisnike vip mreze: Da li je iko od vas imao problem sa 3G-om? Ako se stavi na auto WCDMA/GSM auto, telefon radi normalno i odjednom samo ona strelica(zelena) za upload pokazuje da radi, dok download ne reaguje. Ako se stavi na GSM only, onda radi bez problema. Dakle 3G nece, dok stari GSM hoce. Znam da je ranije bilo price o tome, pa me interesuje da li se to svima desava ili samo meni? Ovi iz VIP korisnickog servisa kazu da nisu imali prijave oko takvog problema u sta sumnjam. Jel zna neko nesto o ovome?

Pitanje za korisnike vip mreze: Da li je iko od vas imao problem sa 3G-om? Ako se stavi na auto WCDMA/GSM auto, telefon radi normalno i odjednom samo ona strelica(zelena) za upload pokazuje da radi, dok download ne reaguje. Ako se stavi na GSM only, onda radi bez problema. Dakle 3G nece, dok stari GSM hoce. Znam da je ranije bilo price o tome, pa me interesuje da li se to svima desava ili samo meni? Ovi iz VIP korisnickog servisa kazu da nisu imali prijave oko takvog problema u sta sumnjam. Jel zna neko nesto o ovome?

To se isto i meni desava sa Telenorom. U tim trenucima nisam dostupan i obicno to traje par dana. Naravno pojava nije izrazna u celom gradu, vec na pojedinacnim mestima.

Zamenio sam SIM karticu, promenio sam 3 telefona ove godine (iPhone, Desire i SGS) i na svima se isto desavalo.

Savet ti je da prebacis na 2G i da cekas da nesto "resetuju" ili sta vec rade...

Poslednja izmena:
koristi search :)

ima, ja uzeo u samsungu u uscu, skroz korektna. a taj lik sto prodaje na netu mi je nudio neki noname krsh, a za capdase rekao 'hm, to mozda dobijem za mesec dana, nemam pojma'... :)

SGS ima najbolji muzicki cip trenutno, ja ga koristim u kombinaciji za 16GB SD karticom i default sluskama i zvuk je neverovatan.

Kapiram da bi uz neke kvalitetnije sluske bilo fantastish...

Naravno ovo je sve uz root i speedmod kernel (voodoo app) ...

Ne svidja mi se sto default sluske imaju samo jedno dugmence, koje moze da sluzi za pauziranje ili preskakanje pesama. Kada je ukljucen FM radio, ne funcijonisu, vec pritiskom na dugme se poziva default music plejer, a radio se iskljucuje.

Takodje bih voleo da vidim i volume control na sluskama...

tnx na odgovoru :)
koliko sati playbacka mogu da ocekujem sa njim? vidim za video kazu oko 7h, sto je ok, za muziku valjda ide poreko 20 onda?

Koliko kod nas ispadaju 32gb micro sd kartice? ili 16gb? malo mi je 8 ugradjenih...

Ovo je bas ohrabrujuce, jer mi je previse da nosim i njega i ipod.

Poslednja izmena od urednika:
Zasto kad jos uvek nije stable i final? Izbacili su final za dosta modela, ali i ne i za nas SGS :(

Jel neko flashovo cm7 od juce I ako jeste, kako se cini?

mislis od prekjuce?
meni je on ispravio probleme koje mi je napravio onaj pre njega(priximity senzor nije radio i nakon usb storage moda fon se resetovao). radi dobro i dalje, vec vise od mesec dana ga koristim kao everyday rom, nisam naleteo na neke bugove, osim da ponekad gubi data konekciju kada je najpotrebnija(umalo ga nisam bacio kroz prozor na sred ispita...)
e da, i kamera je potpuno upotrebljiva ali samo na dnevnom svetlu...pri vestackom ili slabijem osvetljenju javljaju se strafte duz fotke

Poslednja izmena:
Kako promeniti temu na ovom telefonu? Jel' ih ima vishe od jedne po dafault-u?

^ nema po default-u ... imas u raznim custom rom-ovima,ali ne i u "out of the box" androidu...

mene je odusevio kod ortaka MIUI, kako jbno dobar minimal skin, a i jako brzo radi...:)

Evo od pre 3 dana sam i ja uzeo Galaxy :) , smorio sam se od budzenja HD2 :smoke:
Interesuje me iskustvo vas iskusnih fleshera ...
Dakle, rootovao sam fon, otkljucao ga uspesno (Telenor) i instalirao ROM manager sa clockwork modom...Uradio sam backup stock roma pomocu menadzera i vidim da ga je sacuvao na internu SD karticu iako pored toga imam i externu od 4 GB..

1.Da li se prilikom flesovanja nekog custom roma automatski gubi sadrzaj interne SD memorije? Kontam da za svaki slucaj sacuvam na kompu taj backup stock rom, jako mi se dopada srpska swype tastatura ( to je i jedini razlog za backup) :D

2. NIsam ranije koristio clockwork mod, ako sam dobro razumeo, moci cu posle fleshovanja custom rom-a bez problema vratiti stock rom jel?

Poslednja izmena:
DRUŠTVO POMOĆ,juče sam imao problema pitao sam u jednom momentu ne reaguje ni na jedno dugme pa sam vadio bateriju vratio i uključio se normalno!Sada uključim telefon i pazi ono pokrene se dodje do ono S i ni makac dalje!POMOĆ!Šta raditi i da li je neko imao slično iskustvo!HVALA.Inače imam XWJS8 zadnju verziju 2.2.1

Nazad
Vrh Dno