Šta je novo?

MixNet M, Post 325 ili Prenesi plus 500?

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Presao bih uskoro na postpaid, ova 3 paketa mi odgovaraju po ceni, a i mislim da ce biti dovoljni za moje potrebe(uglavnom balansirano pozivi, sms i net). Naravno ako budem uzimao fon od njih onda mts otpada, ali jos nista ne znam.

Neka kaze neko ko ima iskustva sa ovim paketima, sta je bolje?

Niko nista a?:d

Sad mi drug kaze na mixnet m mu stalno dolazi po 3-4000 racun:wall:

Ja koristim prenesi+ 1gb. Izuzetno sam zadovoljan. Račun mi stiže 1700 + ako nekada plaćam parking kada odem kući, ili slično.
Ako bi ti koristio sve balansirano, prenesi+ paketi i nisu za tebe, jer imaju mnooogo manje minuta nego poziva.
Mada, meni to odgovara, jer više volim da pišem. 😀

Ja mixnet m drzim uglavnom na ceni pretplate, eventualno prekoracim zbog parkinga.... Za net i SMS sam opusten a poziva uvek moze vise ali i sa ovih 300min uspevam da zavrsim sve sto mi treba, uglaavnom mi propadne 50-tak minuta. U sustini sve zavisi kako neko koristi pakete, ako ti je ovaj premalo onda placas vise, ili za jaci paket ili za dodatne minute, net...

Ja imam MixNet M i odlicno me sluzi 🙂 retko kada ga prekoracim a net nema sanse da prekoracim.

cisto ekonomski gledano (i ako se zanemari nemogucnost provere stanja) mixnet m. ali moras da poglda da u slucaju da imas vise ljudi koje kontaktiras ima telenor broj, onda ti je bolja telenor opcija. naravno opet, ako zelis da uzmes i telefon na neku mrezu i tu je telenor bolji. ali onda taj telefon ne mozes da koristis ni sa jednom karticom (cak ni u romingu). mislim da je vip mozda ok sa ovim dupliranim smartoima ali slabo sam upucen u njihovo poslovanje, a vidim da su misljenja razlicita dosta i po pitanju neta i po pitanju kvaliteta sistema.

VIPov Post325 je izmedju ponudjenih najbalansiraniji, mreza je stabilna, usluga odlicna. Koristim uporedo VIP i MTS.
VIP ili Telenor a MTS zaobidji opusteno.

Pa to me i bunilo - na papiru je ocigledno da je mixnet najbolji ali ako sve to lose radi....

Ja bih gledao po telefonu ako vi uzimao preko mreže, imam mixnet m i nikad nisam prekoračio paket. Moja sestra je uzela vip 325 kada je bila promocija da se dobija duplo više minuta godinu dana, to je bila najbolja ponuda.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Zavisi i koji fon uzimaš? Recimo gledao sam Galaxy S, u MTSu su mu neke nenormalno visoke cene, dok Telenor zaključava (još uvek?) telefone, a u VIPu je OK cena i sim free uređaj.

Smart se po meni ne isplati jer i 2x550 je lošije od Postpaid600 paketa (3x600 smartova praktično), dok je Postpaid 600 skuplji ~200din, ali je zato telefon koju hiljadu jeftiniji uz 600 paket, pa dođe na isto. Koliko su Smart paketi loši se vidi sada kada su duplirani jer i tako nisu naručito atraktivni da se uzmu bez dileme. Isplati se onome ko pretežno priča (više od 600min), a treba mu i net, a pošto ti reče da trošiš balansirano mislim da ti Smart ne igra.

Poslednja izmena:
Mix net m je odličan, ja sam na mix net l-u, i nemogućnost provere stanja traje prvih 5 dana u mesecu, ostatak meseca je ok...Drugo, nije da branim MTS, ali džaba VIP-u onaj logo ETF-a kad imaju očajnu mrežu van velikih gradova...Telenor ima najujednačeniju uslugu, ali je MTS-ova finansijski najpovoljnija...

Ako uzimaš fon, a izabereš MTS, idi u Handy, imaju bolji i izbor i cene od matične kuće...

Pa to me i bunilo - na papiru je ocigledno da je mixnet najbolji ali ako sve to lose radi....

Ja » samo “ imam zamerku na net. Uopste nisam zadovoljan kako radi 3G....mada primecujem da kvalitet varira od grada do grada... Koristim mix net L...vec neko vreme i provera stanja radi Ok,tako da,razmisli...kao dugogodisnji postpaid korisnik sam definitivno zakljucio da su sva 3 operatera maltene isto s***** ...svede se na kraju na subjektivnu ljubav,ili sabiranje recimo koliko ljudi najvise zoves iz koje mreze...

Sent from my Galaxy S

Djurkash&VecMunja, covek prelazi sa prepaida.
Pojasnite sta tacno znaci to da je MTS provera stanja OK... Pogotovo u usporedbi sa Telenorom i VIPom.
Oticice na MTS postpaid pa nece znati gde mu dupe a gde glava :d

Pregršt korisnih informacija. :d

Uz koji paket je najpovoljnije uzeti Galaxy S? Jel ima neka pametnija varijanta od 325 ili eventualno 600 paketa? Naravno pričamo o uređaju sa 24 meseca garancije, sve legalno, i paketima koji su do max Postpaid 600.

Poslednja izmena:
Dovoljno je da imas otvoren racun nekoliko godina a mozes i da ne budes u radnom odnosu ali da nemas neke kredite na sebi. Uzimali ljudi tako telefone.
Odes do poslovnice da urade kreditnu proveru, par minuta.
Ako si se vec odlucio za GalaxyS u VIPu, razlika izmedju 325 i 600 je 2000din za telefon, nije nesto. Sa tim da VIP600 ima cenu minuta skoro na nivou VIP2000 sto znaci da je best buy, ako ravnomerno trosis. I ako ti je potreban toliki saobracaj.

U Telenoru je slicna prica, cene koliko vidim slicne, naravno ako imas dosta kontakata na Telenoru onda je preporuka da kupis u Telenoru.

Poslednja izmena:
Ako meni kažeš, bio sam u VIP još pre nove godine da uzmem Desire, pa su me čekirali u kreditnom birou i rekoše mi da mogu da uzmem praktično bilo koji paket i bilo koji uređaj (zaposlen dovoljno dugo + nemam nikakve kredite i sl.). Tada na lageru nisu imali nijedan Desire, nudili mi Wildfire. Na kraju, nisam uzeo ništa jer su mi ubrzo javili da Desire više neće ni dobijati.

Za private fon iskreno nemam potrebe za Postpaid 600, čak mi je i 325 verovatno previše. Mahom sa ljudima komuniciram preko Skype-a, SMS šaljem samo za parking. 🙂 Najviše mi odgovara PrenesiPlus 500MB, ali ne bih u Telenoru uzimao paket jer zaključavaju telefone.

Pa sad nešto gledam oglase, novo, polovno, pakete, nemam pojma šta mi je činiti, a moram da uzmem nešto jer mi je trenutni telefon umro.

Poslednja izmena:
I telenor i vip besplatne minute u mrezi daju tek NAKON potrosenih minuta koje inace reklamiraju. Iz tog ugla potpuno je svejedno kod kog provajdera imas prijatelje/familiju. Ocijeni koliko minuta bi trosio otprilike prema tome uzmi paket koji ti je jeftiniji. Te minute koje imas u pretplati prema svim mrezama koristi normalno, pa kad potrosis onda mozes da koristis minute u mrezi AKO ti trebaju.

Ko dobro procijeni koliko mu je price dovoljno, minuti u mrezi mu apsolutno nista ne znace. Samo marketinski trik da naivnim korisnicima oci zasijaju kad vide "stotine ili hiljade minuta u mrezi"

Jedino mozda mogu znaciti kad neko ima vrlo malo minuta u pretplati a 99% prijatelja/familije kod istog provajdera.

Prevideo sam cinjenicu da Telenor Dodaj minute vazi tek posle potrosenog paketa.
Uros je skroz u pravu.

PrenesiPlus 1GB, Postpaid 600 mi je već previše, uz PrenesiPlus 500MB cena za Galaxy S je 38k, što je preskupo. Jedino ima rezona uzeti ga za 30k uz 325 paket, što ne znam koliko mi se isplati jer vidim u oglasima za 320-340e nov sa garancijom, sim free. Mala mi je ušteda od 20-30e da bih se obavezao na 2 godine i pri tom još uzeo i paket koji mi nije po meri. Sve više naginjem tome da uzmem fon preko oglasa i PrenesiPlus500MB bez ugovora. Hmmm... 🙂

Djurkash&VecMunja, covek prelazi sa prepaida.
Pojasnite sta tacno znaci to da je MTS provera stanja OK... Pogotovo u usporedbi sa Telenorom i VIPom.
Oticice na MTS postpaid pa nece znati gde mu dupe a gde glava :d

Pošto su mi zadnja tri fona androidi, instaliram mt:s centar sa marketa i pratim stanje, stanje je ažurno u nekih 12-24h, a do 5. u mesecu se i ne prikazuje. Inače do pre 10tak meseci zaista je bio problem sa proverom stanja na mts-u, te nisi do polovine meseca imao realno stanje, ali je to ispravljeno...

Inače, zaista mi nije namera da hvalim mts, ali posedujem sve tri kartice na post paid-u, te ih s vremena na vreme testiram, i u mts mreži imam stabilnih 1,8 - 2,0 Mbs, u telenoru imam oko 1,2 Mbs , a na vipu mizernih 150Kbs pošto su gospoda iz vipa procenila da provincijalcima iz Aranđelovca 3g mreža i ne treba...

marko_n; je napisao(la):
Jedino ima rezona uzeti ga za 30k uz 325 paket, što ne znam koliko mi se isplati jer vidim u oglasima za 320-340e nov sa garancijom, sim free. Mala mi je ušteda od 20-30e da bih se obavezao na 2 godine i pri tom još uzeo i paket koji mi nije po meri. Sve više naginjem tome da uzmem fon preko oglasa i PrenesiPlus500MB bez ugovora. Hmmm... 🙂

Mozda je to neka najbolja varijanta. Taj galaxy s mozes i prodati solidno posle godinu - godinu i po i uzeti onda neki dobar telefon uz paket koji imas. Tad ces vec biti korisnik godinu i po dana ili vise, mozda ce nuditi nesto jeftinije za "produzenje uspjesne saradnje" 🙂.

Meni se ne odvaja od ovog broja na mts, a kapiram da u Bg sve mreze rade dobro net?

I ja gledam galaxy s, izgleda da je najbolje na oglasima ga uzet.....jedino sto ne nude rate:d

PrenesiPlus 1GB, Postpaid 600 mi je već previše, uz PrenesiPlus 500MB cena za Galaxy S je 38k, što je preskupo. Jedino ima rezona uzeti ga za 30k uz 325 paket, što ne znam koliko mi se isplati jer vidim u oglasima za 320-340e nov sa garancijom, sim free. Mala mi je ušteda od 20-30e da bih se obavezao na 2 godine i pri tom još uzeo i paket koji mi nije po meri. Sve više naginjem tome da uzmem fon preko oglasa i PrenesiPlus500MB bez ugovora. Hmmm... 🙂
I ako nećeš da uzmeš telefon uz ugovor (već preko oglasa), isplati se da potpišeš ugovor. U VIPu bez telefona dobijaš 25% popusta na sve pretplate; u MTSu prvih 6 meseci ne plaćaš pretplatu (2g ugovor); a uvek možeš i da uzmeš neki telefon za 1din uz paket koji tebi odgovara i da ga prodaš.

Ukratko, ako već ideš na postpaid, i to dugoročno, bolje je potpisati ugovor nego ne potpisati ga 🙂

...a uvek možeš i da uzmeš neki telefon za 1din uz paket koji tebi odgovara i da ga prodaš...

I nasadis se jer do kraja ugovora ne mozes kupiti drugi. A g**** od 1 din ti radi 2 mjeseca pa ti ga provajder popravlja po 2 mjeseca (VIP i HTC Tatoo) koji na kraju i ne naprave.

Ja sam za to da ako se vec kupuje telefon onda treba uzeti nesto kvalitetno makar da znas sta si posteno platio.
Ili ne uzimati nikakav telefon makar prve dvije godine trajanja ugovora. Iz licnog (vrlo gorkog) iskustva ovo kazem.

Najviše mi odgovara PrenesiPlus 500MB, ali ne bih u Telenoru uzimao paket jer zaključavaju telefone.
Konkretno ,Galaxy S mozes vrlo lako otkljucati for free ,znam gubi se garancija (mada mozda i ne ides negde preko pa neces imati potrebe da ga otkljucavas dok ti ne istekne ugovor),ali postoji i uputstvo da se tel ponovo zakljuca...tako da konkretno ako ti je samo to briga- ne brini 🙂

po milioniti put... otkljucavanjem telefona se ne gubi garancija !

Nazad
Vrh Dno