Šta je novo?

Win XP unutar Win XP

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Zanima me kako mogu da emuliram Windows XP unutar Windows XP-a? Jel moram preko Microsoft Virtual Machine, ili moze nekako drugacije?
Ocu da ukljucim jedan program 2 puta u isto vreme, ali sam program ne dozvoljava da bude ukljucen vise od 1 put, tako da bi jedino resenje bio jos jedan emulirani winxp. Nemojte bezveze da me pitate koji program, kad vam nista ne znaci...

VM jeste resenje, samo nisam siguran da li XP ima MS VM, ili je to tek od 7ice. Ako nema mozes da instaliras neko od VM resenja - meni je VMWare najbolji posto je najrobistniji.
Ako taj program ima bground servis, i ako se taj servis moze konfigurisati da izdrzi vece opterecenje (recimo, sql serer moze), onda ostaje da provalis dependencies dll-ova, pa da ih tweakujes prostim, mada mozda mnogostrukim preimenovanjem.

Nema WindowsXP svoju Virtuelnu masinu kao 7. Mora da se koristi tudja.

Ja preporucujem Oracle VirtualBox. Besplatan, besprekoran i manji od VMware (kod njega je besplatan samo player, ali kako onda napraviti virtualnu masinu?).

Probao, instalirao win, sve radi sem misa, kad sam u "virtuelnom" XP-u, ne mogu da se vratim u originalni sve dok ne iskljucim virtuelni. Any solutions?

Ako si instalirao VirtualBox>

Imas da instaliras "Guest Additions", verovatno ti je VB vec nudio. U virtuelnoj masini imas Devices>Install Guest Additions. Posle toga neces imati problema sa misem i setaces sa njim svuda i po virtualnom desktopu i po pravom.

U WMVare-u radi mis, a vracas se tako sto ili prosto kliknes misem na nesto van VM, ili sa ctrl+alt.

Nema WindowsXP svoju Virtuelnu masinu kao 7. Mora da se koristi tudja.

Ja preporucujem Oracle VirtualBox. Besplatan, besprekoran i manji od VMware (kod njega je besplatan samo player, ali kako onda napraviti virtualnu masinu?).

Od verzije 3.0 imaš mogućnost pravljenja virtuelnih mašina. :)

Nisam znao, pošto ranije, kad sam ga koristio, nije bilo pravljenja VM. Izvinjavam se za moje dezinformacije:)

I hvala.

Ograničenje WM playera je bilo ka sam se zadnji put igrao sa njim da može da pokrene samo jednu VM. Jel još uvek tako?

Ograničenje WM playera je bilo ka sam se zadnji put igrao sa njim da može da pokrene samo jednu VM. Jel još uvek tako?

Ako imaš resurse, možeš. Samo moraš otvoriti još jedan njegov prozor.

Nazad
Vrh Dno