Šta je novo?

MSI P67A-C45 B3

• Začetnik teme Začetnik teme cleer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cleer

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2008
Poena
301
Interesuje me da li vredi uzimati ovu plocu? Saveti, iskustva?
hvala

Ono što je možda izdvaja od drugih u cenovnom rangu je Front Panel USB 3.0 Port (što znači ukupno 4 usb 3.0), što je dobra funcija naravno kada se pojave kućišta koja će to podržavati. Front Panel USB 3.0 Port je plave boje a ne crne kao na slici na sajtu. Kod C43 taj port radi na brzini USB 2.0, kod ove bi trebalo u punoj bar po uputstvu. Usb 3.0 Bracket se ne dobije, to je opciona komponenta, dobiju se samo M-konektori, i 2 sata kabla.
Bios se ponaša isto kao http://forum.benchmark.rs/showthread.php?256095-MSI-P67A-GD65-(B3)-Bios, ali meni to ne smeta.

Poslednja izmena:
Menjao sam ovu plocu za B3 reviziju ,pa me zanima koja podesavanja treba da odradim u bios-u kada je prvi put pokrenem,tj.da li uopste treba bilo sta da podesavam (napon,voltazu i slicno u tom smislu),ili je dovoljno samo da sve ubodem u nju a ona sama ucitava default postavke?

Hvala

podesena je na default postavke.

da,
preporuka MSI-a da kod prvog paljenja kompa bude samo jedan stap memorije u prvom slotu ( prvi do procesora ) , a nakon uspesnog butovanja i restarta moze da se ubace i ostali stapovi memorije.

ja uradio tako, ali verovatno moze bilo kako.
🙂

Menjao je možda neko opciju Cpu phase control iz intel Svid u APS? Kad stavim u APS dobijem oko 5 stepeni niže temp u loadu (AIDA64 stability test), dok je idle temp oko 2 stepena viša(cpu je i5 2400). Po meni je APS bolja varijanta a bila default pre biosa 1.8. Nije cpu napravljen da bi bio u idle stanju i štedio struju.

Poslednja izmena:
Danas stigla ploca,montirao je sat i po.Poslusao sam savet q4u prilikom prvog startovanja - sve proteklo u najboljem redu.Komp fercera ki lud,jedino kad udjem u bios (verzija 1.9,na prosloj ploci bio 1.5) ima grafikon za brzinu i temperaturu CPU-a i tu mi se cini da je temperatura malo velika 50 i nesto.Inace,u windowsu HWmonitor pokazuje pojedinacne temperature jezgara i tu su temperature oko 30 i nesto.Da li je ovo normalno ili da kupujem neku kvalitetniju termalnu pastu?

normalno je,
kada si u biosu sve radi u " sirovom rezimu sve u full-u" tako da je malo visa temperatura procesora kada si u biosu normalna, i kod mene je tako.

Menjao je možda neko opciju Cpu phase control iz intel Svid u APS? Kad stavim u APS dobijem oko 5 stepeni niže temp u loadu (AIDA64 stability test), dok je idle temp oko 2 stepena viša(cpu je i5 2400). Po meni je APS bolja varijanta a bila default pre biosa 1.8. Nije cpu napravljen da bi bio u idle stanju i štedio struju.

Imam isti procesor kao i ti.Upravo sam probao APS i otprilike su priblizne temperature u idle prema HW monitoru.I meni se cini da je APS bolji.

da li neko ima problema prilikom paljenja kompa kada je OC da se masina upali zavrti ventove pa potom ponovo ugasi i upali a posle sve radi normalno i to je tako prilikom svakog paljenja?

izgleda kao da ti je fail-ovao overklok neke komponente, pa nakon ponovnog pokusaja inicijacije, bios uspeva da pokrene komp .
msi bios ( bar kod mene ) ima zadati broj pokusaja overkloka komponenti, nakon koga vraca default stanja ( kod mene je zadato 3 pokusaja, nakon kojih ploca vraca postavke na def )
koji koristis bios ? apdejtuj na najnoviji
pokusaj da ucitas nazivne vrednosti, pa vidi da li se i tada to desava ?

bios najnoviji, masina stabilna u win znaci prime i linx po par sati, na def je sve normalno inace i kod mene je zadato 3 pokusaja

Nazad
Vrh Dno