Šta je novo?

Retro komp i seckanje na YouTube-u

zilijen_asanz

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2010
Poena
154
Imam stari komp, i zao mi da ga bacim..Sad cete se smejati:

Procesor je AMD Duron na 951 MHz, imam 1 GB SDRAM-a, graficka je ATI Radeon 9200 (sa 256 MB). Instaliran je Windows XP version 2002 (Service Pack 2).

U principu sve radi relativno OK..Mislim sve ove manje zahtevne stvari: pretrazivanje web-a, muzika, gledanje filmova i sl.
Jedino kad pustam YouTube klipove zesce secka..Kao da gledam niz nepokretnih slika koje se smenjuju na svakih 3-4 sekunde..Jedino je slika tecna kad pustim onu najmanju rezoluciju (240). :(
Ja se ne razumem previse u kompjutere, pa me cisto zanima sta je najveci uzrok tome.. Spori procesor, magistrala ili sta vec? verovatno sve zajedno! :)
Kapiram da tesko tu sta moze da se poboljsa, nego me, eto, zanima konkretan uzrok...

Hvala! :)

si siguran da nije do drajvera za grafu ?

I ne treba da ga bacis. To je simpaticna konfiguracija i trebalo bi da gura normalno taj "YupTup" :D

Probaj desni klik na bilo koji youtube video, pa settings i da ODcekiras opciju "enabel hardware acceleration". Naravno, close posle toga. :)

Ne'am pojma.. Najbolje je sto sam graficku nedavno uzeo na Limundo polovnu, kako bi resio taj problem:) ..Istina malo jeste pomoglo, jer mi je prethodna graficka bila bar duplo gora do ove..Lik mi je prodao sa originalnim drajverom..Sad nemam ti ja pojma da l' tu moze jos nesto da se poboljsa..

I ne treba da ga bacis. To je simpaticna konfiguracija i trebalo bi da gura normalno taj "YupTup" :D

Probaj desni klik na bilo koji youtube video, pa settings i da ODcekiras opciju "enabel hardware acceleration". Naravno, close posle toga. :)

Hej druze, probao sam ovo, nije dobro, ali cini mi se da je manje lose..U stvari definitivno je bolje! Ozbiljno!:) Hvala!
A sta mu dodje to hardwersko ubrzanje?:)
Koga god sam pitao za ovaj problem svi me pitaju kolko imam rama, koja mi graficka, da li mi je apdejtovan flash, i da l' mogu normalno da gledam filmove..I izgleda da nije nista od toga..
Neko mi je rekao jednom da mi je mozda magistrala spora ili tako nesto..Mozda i jeste..Ko zna koja je to ploca stara..

Poslednja izmena:
Glad to help!
A sta mu dodje to hardwersko ubrzanje?
Sto bi rekao ekrem: "To ti je bate muvii..." :D
Flash player koristi vise hardver kako bi brze i cistije prikazivao sliku nego sto to on sam moze.
Tebi je ovde procesor usko grlo, a system requirement za flash je http://www.adobe.com/products/flashplayer/systemreqs/index.html

Probaj da skines neki klip sa youtube-a, pa da ga pustis playerom iz kompa. ako je problem samo do flash-a, verovatno tako nece seckati.

Auuu :) Znaci moj system nije bas 'na ti' sa tim novijim verzijama flash-a :) Definitivno je procesor usko grlo, samo, da li je jedino? ;)
Sad sam skinuo par video spotova sa youtube-a (Prethodno sam googlao kako to da uradim :D)..Skinuo i noviji FLV player.. I kad sam pustioo..Uzas..Koci cak i gore nego kad gledam video na samom sajtu..ne znam kako.. :(
Mislim da sam pre par godina gledao neke spotove koje sam tako skinuo, i cini mi se da je bolje radilo..Mozda zato sto su tada u opticaju bile manje rezolucije tamo, pa je moglo da sljaka..
***, izgleda da na ovom kompu ipak mogu da gledam samo video klipove najnize rezolucije (240)..Sta da se radi.. realno je starudija..Bar se mjuza ok cuje ;)

Poslednja izmena:
hahah. pa mi smi gledali divX filmove na mnogo slabijim masinama. tipa 333mhz i malo jace.

nisi ti instalirao drivere.

skini novije drivere za plocu i graficku. Mora da hoce!

Hmm, Pa gledao sam i ja DivX-ove i na starijoj masini od ove moje, a i na ovoj normalno rade..Al ovo secka pa secka..:)
Mislim da nije do drajvera. Procesor je tu verovatno preslab..
Imam orignalan drajver sa tom grafickom..Mozda su i noviji drajveri prilagodjeni nekoj jacoj masini?
Da li to sve moze da se dovede u neku vezu sa onim Windowsovim Service Pack-om? Mozda mi je on neadekvatan...

nisam citao sve ali moze da bude problem u adobe flash playeru ili onom drugom shockwave skini drugu verziju ja sam imao iskustva da kad pustim video puca web brauzer bilo koji tako da to ti je moj savet...

Da procesor ti je 100% uzrok problema, zameni za neki AthlonXP [potrazi Barton jezgro] i radice. Duron ti je bio isto kao i Celeron kod Intela, doduse pojavio je se kad je na sceni bio prisutan i treci proizvodjac procesora Cyrix - e da vidis kako je tek to bilo djubre.

pise lepo youtube zahtevnost.... nacin i stepen kompresije se povremeno menja i updatuje na youtube-u i zahtevnost je uvek veca.... slab procesor pre svega a i graficka

nema veze youtube sa divx filmovima matorim 10 godina koji su predvidjeni da rade na procesoru od 400Mhz, youtube sve vise ide na HD materijal i manji bandwith sa time se zahtevnost enormno povecava

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno