Šta je novo?

Jel neko razmišljao o nabavci "classic" mobilnog telefona?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Ok, već skoro godinu dana imam jedan najboljih telefona koji postoje, već neko vreme se igram i sa Galaxy II S koji je fantastičan (mada za moj ukus i dalje prevelik i prelagan u isto vreme), drugi telefon je službeni i opet se radi o naprednom smartphone-u, ali sve više razmišljam da nabavim neki "classic" telefon...

To je telefon napravljen u periodu od 1997. do 2007. koji mora da bude jako kvalitetne izrade i da je u svoje vreme predstavljao vrh po nekim karakteristikama... Naravno, mora da ga je napravila Nokia, SE, Sony, Ericsson ili Samsung. Ne bi trebalo da je smartphone, jer neću da se smaram sa OS-om.

Neki od modela koji mi padaju na pamet su Ericsson T28, Nokia 6310i, Sony Z1, Samsung D900i, Nokia Luna...

Trebalo bi odlučim, nabavim u kakvom god stanju a onda da kupim kućište i bateriju i prepakujem ga...

Imate li neke predloge?

Ja ti predlazem da kupis Nokiu 6300 ili 6303 (bolja baterija). Ja koristim 6300 vec godinama pored ovih touchscreen igracki.
Veruj mi da je zakon sto se tice jednostavnosti upotrebe.
Pogledaj po oglasima, mora da ima za 100e nov sa garancijom 6303 ili uzmi za 999din uz VIP 325 tarifu kao ja.

Nokia 8600 luna ili 8800 (neka podvarijanta) bi trebalo da ispune zahteve sto se kvaliteta tice.

ja odavnooo koristim t39m i nikako se ne odvajam od njega :)

edit: jel moze jedan mini review tog Galaxy S II ;)

Motorla motofon f3, čini mi se. Baterija će ti trajati mesec dana i neuništiv je. Ima e-ink ekran.

Po meni postoje samo dva "classic" telefona koja bi uzeo u obzir. Favorit Nokia E52 (elegantan, baterija traje citavu vecnost, pouzdan ne zabada se svaki cas, verujem da si i ranije koristio symbian pa samim tim ne moras da se opet navikavas na novi OS. Koristim ga i ne bi ga menjao ni pod razno. Drugi fon mi je smartphone i to je podlozno promenama :D ) i Nokia 6300 classic (lep, lep, lep, jednostavan i metalno kuciste :) )

Ja bih sada kupio Simens SL45 / SL45i. Bio je veoma skup kada je izašao; to je prvi telefon sa memorijskom karticom i MP3 plejerom.
sl45i_1.jpg

Ja imam od classic telefona 7110, 8310 i 6210 koji koristim u autu... 7110 je nov koristen je mozda par meseci u proslom autu i sad stoji u fijoci ali je u svoje vreme bio vrhunski tel... Za 6210 i 6310i sve pohvale definitivno ne prevazidjeni tel za nekog ko ne koristi mms i naprednije opcije i funkcije...

T28 i Z5 sam imao davno ali cisto sumnjam da se sad moze naci keki od tih primeraka u dobrom stanju ili barem solidnom

Itekako moze. Cini mi se da imam jedan T28 u odlicnom stanju.

T20 je legenda sto se tice baterije. Dok su na drugim telefonima baterije trajale po 2-3 dana maksimalno, na T20 je trajala 10. 7 sa igranjem igara. Niko ko je imao Siemens mi nije verovao. :D

Z1 mislim da sam video pre mesec dana u perfektnom stanju.

Moja preporuka je SE K800. Odlican telefon. Bio je vrh SE ponude kada je izasao. Svoj cuvam kao oci u glavi. Imam i onaj kljuc za TEMS za njega. Dobio licno od Lasera. :)

A preporucio bih ti da razmislis o Nokia 6120 classic, ali iskljucivo ocuvan sa originalnom maskom. Imao sam jedan do skoro, i bas mi je krivo sto sam ga prodao. Ali morao sam jer imam previse telefona i mrzi me da ih punim. :S

Definitivno Luna ili neki od 8800. Imao sam Lunu i sad mi je žao što sam je prodao

Ja sam iskopao kod cure njen stari 8210, koji je htjela da baci. Skontam da je apsolutno ispravan, samo polomljena i oguljena maska i naduvena baterija... poslije 9€ u rezervnim djelovima i malo modovanja:
itlives1.jpg

Sad ga koristim kao primarni telefon, i ne fali mi smartphone.

^jako kvalitetan telefon , i moje preporuke za isti...

medjutim moj favorit SE k55oi :)

Poslednja izmena:
Kad je izasao 8210 bio je totalni bum na trzistu ako se nevaram i najlaksi tel da li imao 82gr ili 84gr... Ekstra si ga sredio nema sta

Kad bih nasao dobro ocuvan k750i ne bih se sekunde mislio.

Nikad necu prezalit sto sam ga prodao.

Sve preporuke :)

Da i ja postavim moje reptile:)

Prilozi

• 03042011505.jpg
    03042011505.jpg
    664.1 KB · Pregleda: 157
Kad bih nasao dobro ocuvan k750i ne bih se sekunde mislio.

Nikad necu prezalit sto sam ga prodao.

Sve preporuke :)

Još jedna preporuka za SE k750i (kupljen počtkom 2007.), prva baterija traje min 4 dana ako ti je to bitno.

I ja sam pre par meseci razmišljao o "classic" telefonu... pošto sam u svoje vreme 2002-2004 imao Nokiu 6210 i bio veoma zadovoljan, a nedosanjani san mi je bila Nokia 6310i, kupio sam je na Limundu, zamenio mu maskicu... i šta da kažem oblik i veličina su idealni, udobnost razgovora i SMS-a neprevaziđeni, ali...
...počele su da mi smetaju neke stvari (slabo povezivanje sa kompjuterom, traženje starih programa po internetu, primitivni call log, primitivni delivery report, nedostatak normalnog web browsera i kamere)... ovo poslednje na prethodnom telefonu nisam koristio sigurno godinu dana, ali eto, na 6310i mi se baš pogodilo da mi baš to zafali!

Suma sumare, prodao sam 6310i na limundu (izgubio 2000 din, ali mi nije žao, bar mogu da kažem da sam ispunio "dečački san" i posedovao Nokiu 6310i) i kupio Nokiu E52. Kao što reče DaPimp, odličan telefon, odlična baterija, odličan ekran, WiFi, Symbian, GPS, kamera... u normalnom kućištu.

Kupio sam ga novog sa Telenora na oglasima i apsolutno sam zadovoljan.

LOL, ja ti predlazem Motorolu CD930, jer Motorola je Motorola :d:d

Bez zezanja, ali stvarno ne vidim nikakav razlog da se sa iPhone 4 predje na bilo kakav "glup" telefon. Ljudi trzishte telefona pogreshno dele na "glupe" i "pametne", a u stvari su ti "pametni" telefoni jednostavno nova generacija i naslednici "glupih" koji ce kada "pametni" budu dovoljno jeftini da svako moze da ih kupi, potpuno nestati jer nema smisla da postoje. Ja nikako ne vidim kako je to neki "glupi" telefon jednostavniji ili bolji za osnovnu upotrebu, a takodje je iPhone dovoljno mali da moze da stane u bilo kakav dzep i da ga ne osecash, to je u stvari jedina mana vecine smartphoneova. A pogotovo ne vidim razlog prelaska na neku E Nokiu koja pokushava da bude pametan telefon ali je krsh u odnosu na "iPhone generaciju" :)

Poslednja izmena:
Sto na zapadu je to trend postao... sve vise ljudi vidjam da furaju iPhone npr i neki vintage telefon koji im sluzi samo za razgovore... ja recimo imam t68i i cesto ga ponesem kao drugi telefon jer moram da nosim 2 broja... ne rezmisljam o bateriji, super izgleda a retko ko ga ima :)

od preporuka za te modele, pored t68i ili t28i... sony z5 je hit isto... od nokia imas 88 seriju ali starije modele 8890, 8855. ili 6310i od glomaznijih.. od novijih imas 88 seriju samo je skupa i odaje totalno drugaciji utisak...

Sto se mene tice,najbolji ikad napravljen poslovni telefon je Nokia 6310i , Li-polymer baterija , sve opcije koje trebaju biznis korsniku.Obzirom da sam ga imao,mogu samo da kazem da to sto pise da baterija traje 18 dana , je istina.Secam se kada je moj bio nov,desavalo mi se da po 5 dana pisti da je battery low,ali i dalje radi.Na kraju sam ga menjao kada se skroz izlizao,ispao milion puta,i ko zna sta sve (cak sam sa njega koristio kao modem za desktop u vreme free neta na telenoru).Ako imas sansu da ga kupis,slobodno,neces se pokajati.Posle 3 godine koriscenja kod mene,baterija je i dalje drzala 7 dana.

Hehe, Nokia 6100, po nekim starim postovima si je mnogo voleo :D . A i ja sam, lagana i drzi bateriju mnogo dugo :). Mada su ti i 6220 i 6230 koje su mi se uvek svidjale :D . Motorola v3i/x/xx mozda?

Inace se ne slazem oko toga da su dumb telefoni proslost. Bice ih jos dugo. Ima jos previse ljudi kojima je njihova funkcionalnost dovolja i kojima je mozda neophodna ta forma (izgled) "dumb" telefona koju su smart telefoni zaboravili. Pogotovo jer smart telefoni nece skoro biti dovoljno jeftini. Dzabe nude opcije nekome kome te opcije nista ne znace i ne zeli da ih plati.

Poslednja izmena:
Potreba da ljudi imaju drugi, obican telefon samo govori da su ovi fensi skupi telefoni samo igracke. Meni je HTC Desire beskoristan dok radim, ne podnosim ga. A posle za gluposti, surf i sta sve ne je extra.

Tripujete i hvata vas nostalgija :) Jedino sto me na smart telefonu odnosno touchscreenu nervira je sto cesto stisnem nesto slucajno, ako ga drzim i ne gledam ga pokrenucu nesto dlanom ili delicem prsta. Sto se ostalih stvari tice za koje su navodno bolji 'dumb' telefoni, opet diskutabilno, nikad lakse do sad nisam zvao nekog, na drugom ekranu su mi precice za one koje najvise zovem, sa sve slicicama i izborom (kod nekih) da li hocu da zovem ili poruku da posaljem. Znaci otkljucavanje, jedan swipe na desno i bum speed dial sa slicicama i izborom poruka/poziv, mnogo bolje od klasicnog speed diala gde se cesto nisam secao ko mi je na kom broju :) Kucanje poruka, ne mogu reci da ista vise gresim ili sporije kucam nego na klasicnom telefonu...

Poslednja izmena:
samo baterija. Ali tome nema spasa sledećih 4-5 godina.

Ako već moraš da nosaš dva telefona, onda koristi jedan kao pametni, a drugi kao klasični, "glupi". Osim naravno cene, nemaju stari telefoni ni jednu bitnu prednost u odnosu na ove nove, izuzev ako hoćeš neki baš mali i sasvim lagan telefončić.

Jednostavnost upotrebe? Ma daj, kada su najosnovnije funkcije u pitanju probleme mogu da imaju samo ljudi koji su jedva ukapirali i klasičan mobilni telefon da koriste, dakle neke bakice, Amerikanci i slično.

Trajanje baterije? Evo tri dana sam koristio svoj besni Android koji može da posisa bateriju za dan kao klasičan glupi telefon i baterija je na pola, tako nešto bi dobio i od glupog telefona.

Misliš, nisi ga koristio. :p I meni izdrži do uveče na 70%, ali da obavim poziv, dva i pošaljem 20+ poruka.

---
Ttalk

Meni Desire drzi bateriju jedva jedan dan, zato me i nervira, dok na 6303 drzi glatko 3 dana sta god mu radio, znaci par h razgovora, poruke.

Nazad
Vrh Dno