Šta je novo?

Gran Turismo 5

to ti je taj japanski fetish... moras preci brda i doline (menu) da bi dosao do onoga sto zelis (voznje/trke) :p

Baš, jedva sam se navikao na onu glupu animaciju kad kupiš nova kola, sad treba trpeti i ovo :)

Da li moze neko detaljno i pojedinacno da objasni svaku stavu sto se tice podesavanja automobila. Vecinu razumem i znam da koristim ali za neke nemam pojma ni sta znace, niti znam da prevedem, ni kako se podesava, ni sta izaziva tokom voznje (npr. sta se desava ako podesim u plus a sta ako odem u minus…)…

Evo napravicu jedan spisak (tabelu) sa pojedinim opcijama pa ko zna sve neka popuni, bice mnogima od koristi.
Znaci, najbitnije je za svaku stavku napisati sta se sustina, sta se preporucuje za bolje performanse i kako se manifestuje + a kako – tokom podesavanja (prednosti i mane).

Podesavanje:
Drivetrain > Differential (Fully Customisable LSD) >
Initial Torque (front & rear)?
Acceleration Sensitivity (front & rear)?
Braking Sensitivity (front & rear)?

Suspension > Fully Customisable Kit > Suspension >
Ride Heigh Adjustment (mm)?
Spring Rate?
Dampers (Extension)?
Dampers (Compression)?
Anti-Roll Bars?
Suspension > Fully Customisable Kit > Wheel Alignment >
Camber Angle?
Toe Angle?

auuu, problem je sto i ako podesis neke stvari , podesavanjem nekih drugih anuliraces steceni efekat kod podesavanja prethodnih...
isto tako , ono sto vazi za FR automobile ne mora da vazi i za MR , 4WD ili FF automobile... samo ces se zbunjivati kasnije i gubiti vreme uzalud.

predlazem ti da se ne bakces preterano sa svim tim stvarima, jer ionako oni koji znaju sve to da sklepaju u savrsenoj harmoniji, znaju to i da koriste na stazi , sto dalje implicira da su odlicni vozaci :p

inace sve to imas lepo objasnjeno u manual-u u samoj igri... onako enciklopedijski :d

Kad smo vec kod volana, imam jedan problem:

Meni je odkazao DFP ali ono nekom nezgodnom finansiskom trenutku, tako da ne mogu priustiti kupovinu G25/27 volana. Mislio sam da uzmem onaj DFGT koji na izgled dosta podseca na moj stari volan ali je koliko vidim daleko bolji od njega, medjutim problem je sto ga nigde nema :(

Zna li neko od vas gde se moze kupiti?

Ortak moj prodaje DFGT.

Jel neko vozi sezonski time trial? Vozio sam onaj na stazi Toskana juče i ušao na listu (242. mesto). Očekivao sam da ću dobiti neke pare i iskustvo, al ništa :) Jel ima tu nagrada uopšte?

Ima li zainteresovanih za online vožnju?

PSN ID mi je Deecma pa me dodajte ako neko hoće da vozi...

Ja sam zainteresovan ali dzabe kad sam na kraju dana toliko umoran da se uspavam :(
Bice voznji nekad, valjda :)

Jel vozi neko GT academy Europe (Fairlady Z (Z34) / Eifel 103)? Ima ga u seasonal events, idealno za hotlapere i patkometriju , taman malo da ozivimo temu :)

Koliko se samo postova ovde ispisalo do izlaska GT5, a posle cela tema zamrla.

Meni je ona eifel najgora staza ikada. Na cemu li je bio Kazunori kad je generisao onu stazu :p

Koliko se samo postova ovde ispisalo do izlaska GT5, a posle cela tema zamrla.

Pa posle smo je igrali , nije bilo mnogo vremena za diskusije i za nagadjanja kakva bi trebala da bude etc... :d

Nema podeshavanja drajvera, pucanja igre i tehnichkih problema, shta ima da se pricha o njoj :)

Iznenadio si me, ocekivao sam - svi su presli igricu i presli na novu - odgovor :).

Pa zbog toga sam i rekao

Na cemu li je bio Kazunori kad je generisao onu stazu

;) Umesto da nas sve iznenadi pa da ubaci Spa za GT academy , ono patkica :d

Salu na stranu, mene ne drze uopste oni eventsi , da sma hteo da se trkam sam , vozio bih nesto drugo a u poslednje vreme koga god da (iza)zovem na trku , svi cepaju B-spec , tako da sam spakovao volan da ne skuplja prasinu :d

Naravno , ako vi budete smeli sutra~prekosutra navece ,ja necu imati drugog izbora nego da ga ponovo odpakujem :p

Jesu poboljsavali nesto online, ima li sektora, najbrzih krugova i ostalo?

Pa posle smo je igrali , nije bilo mnogo vremena za diskusije i za nagadjanja kakva bi trebala da bude etc... :d

Pa oekivao sam razmenjivanje iskustava oko toga kako tjunirati određena kola na određenim stazama i tako dalje :D

@Boris: - Kakvih sektora , i kakvih najbrzih krugova? :p Se ti trkas ili gledas prenos? :d

@rAMA: - E to ces tesko da vidis, jer svako od nas ima svoje "cake" i fazone kako misli da je najbolje tjunirati.
Iskreno , nemam nameru da ucim noobove , a za one koji bi da na brzaka pokupe (los) setup , tu je GTP :p

Poslednja izmena:
Kakvih sektora , i kakvih najbrzih krugova? :p Se ti trkas ili gledas prenos? :d

E, nemate vi pojma :p Kakve kvalifikacije ili free practice mogu da budu.. cesto zanimljivije od trke, kad pocnu da padaju najbrza vremena po sektorima, dvoje se kolju na tabeli i neko totalno neocekivano sevne najbrzi krug i onda salva smajlija i ostalih poruka :) Good times..

Pa imas i ovako kvalifikacije (ne bas u zvanicnoj formi) najbrza vremena te stavljaju napred , ja , siinkoje i aca smo par puta na tsukubi radili bas to sto si ti spomenuo , zaneli se i izvozali vise od 20 krugova poboljsavajuci vreme.

I obecavam ti , nije bilo ni blizu zanimljivo (iako smo obarali za par hiljaditinki vremena) kao sto je bila trka :p

Ajde Borise ti si prvi bio za neki hotlaping i uporedjivanje vremena, sad ti se pruzila prilika :)
Staza je generisana ali je dosta zahtevan kombo, ima cak i mali corkscrew, potrebno je dosta vezbe da bi se uslo u prvih 100, tek u ovakvim situacijama vidim koliko pravim gresaka i koliko ima lufta za ucenje.

@ marko

Nije to to, treba da ispisuje negde kad neko napravi najbrzi sektor ili krug, mnogo je dinamicnije.. ovako samo vidis ko je gde pozicioniran a ne kakvi su krugovi bili. I kad udjes u garazu baci te na dno tabele.. uzas.

@ Zmay

Hocu, samo da popravim (privremeno) ovu raspalu SONDZU :)

E, nemate vi pojma :p Kakve kvalifikacije ili free practice mogu da budu.. cesto zanimljivije od trke, kad pocnu da padaju najbrza vremena po sektorima, dvoje se kolju na tabeli i neko totalno neocekivano sevne najbrzi krug i onda salva smajlija i ostalih poruka :) Good times..

Sta ima lepshe u voznji od jurenja stotinki :d:d

Iznenadio si me, ocekivao sam - svi su presli igricu i presli na novu - odgovor :).

GT nije "igrica koja se prelazi" :)

Poslednja izmena:
Kad pogledas danas se real life trkanje i pretorilo u jurenje stotinki, kad si poslednji put pogledao neku zanimljivu F1 trku, najvise se energije ulaze u kvalifikacije i skidanje stotinki da bi se osvojila pol pozicija a posle kako krenu trku tako i zavrse osim ako se nekom ne desi neka havarija na masini. Svako vozi trku za sebe, apex se gadja u milimetar, tacke kocenja uvek perfektno odradjene, voze ko roboti, sve sami hotlaperi :)
Meni licno nista ne smeta u vezi jurenja boljeg vremena, ne bas do stotinki ali bar dok se ne udje u sekundu WR-a jer tek tad mozes da se trkas sa dobrim vozacima i da ocekujes neke rezultate, to mi je navika iz LFS-a :) . Ima neke cari u gledanju telemetrije i proucavanja tudjeg replay-a, mislis da si postigao svoju granicu i onda vidis gde gresis i da moze to jos da ide. I onda kad se skupe 5,6 takvih nolifera koji voze jedan drugom na braniku pola sata i vidis nekog u retrovizoru kako ceka tvoju gresku a ne mozes da mu pobegnes onda vidis da je vredelo to jurenje stotinki, kad ti je majica posle 30 krugova mokra kao posle 5 partija basketa :) , svako ko se ozbiljnije posvetio sim voznji zna o cemu pricam, ostali mogu da pocnu sa prozivanjem :D

30 krugova u GT5?! Ne preteruj, to je vec endurance :)
Vidis da su se neko vece zaneli pa odvezli "cak" 20 krugova.

20 krugova u "kvalifikacijama" , citaj malo bolje :p (i to sam ja odvozio , sto mi i nije preterano bitno odakle cu da startujem, ostali su i vise..)

A vozili smo i duze trke (od 20 krugova) , ali nije to to kada nemas mehanicka otkazivanja... laganica mozes sve vreme da forsiras maximum , nema bojazni da se pregreju kocnice , popusti guma, otkaze menjac... :p

20 krugova u "kvalifikacijama" , citaj malo bolje :p

Ovo bi trebalo da je svakodnevnica ali nije to to, nije dovoljno ozbiljna igra nazalost, trebali bi sami da se nalazimo, da nema mesta da se udje na sesije, a ne ovo na silu dogovaranje kao za Killzone, "e veceras u 8 igramo, nemojte da ispalite", pa posle komentari... "e sorry nisam mogao, dosla mi tetka" i to.. :)

Nazad
Vrh Dno