Šta je novo?

Gigabyte Radeon HD4650 Bleda slika????

• Začetnik teme Začetnik teme dooksy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dooksy

Cenjen
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poena
169
Pozdrav svima, zamolio bih za pomoc oko jedne stvari. Imam Gigabyte HD 4650 AGP karticu koja daje dosta bledu sliku. :crash: Ne znam da li je to normalno za ATI kartice (do sada sam imao Nvidiu). Probao sam sve zive drajvere, noviji bios za moju karticu ne postoji, nemam ni od koga u blizoj okolini da pozajmim neku ati karticu slicnu mojoj pa da probam. Imam jedan GF 4 koji daje ok sliku (sto se tice svetla) ali kada stavim ovog ati-ja slika je izuzetno bleda. Pomagajte, vazno mi je da znam da li je to normalno za ati-ja ili da je nosim na reklamaciju. Hvala svima. 😀

Probaj malo u catalyst-u da doteras sliku 🙂.

Ne znam dal sam ja lud i da li je normalno ali moram da te pitam....jesi li pokusao da pomeras one slajdere u catalist drajveru za kontrast, brithness itd
Drugo pitanje je jesi li deinstalirao drajvere pri saltanju GF i AMD grafika?
Ok nadam se da sam dovoljno pomogao.

Ne znam dal sam ja lud i da li je normalno ali moram da te pitam....jesi li pokusao da pomeras one slajdere u catalist drajveru za kontrast, brithness itd
Drugo pitanje je jesi li deinstalirao drajvere pri saltanju GF i AMD grafika?
Ok nadam se da sam dovoljno pomogao.

Jesam, probao sam iz catalysta da nastelujem sliku, samo spustanje svetla ne pomaze mnogo vec moram i gammu da mu spustim na najmanje moguce 0.5, da bi to donekle licilo na nesto, ali zato fotografije postaju katastrofalno tamne.....Naravno da sam pocistio drajvere prilikom saltanja dve kartice zapravo nov je windows instaliran prilikom zamene kartice. Mene interesuje da li ati kada je driver na default-u daje ovakvu sliku pa mora da se steluje ili je to samo kod mene slucaj? 🙂 Bitno mi je da znam da li da reklamiram karticu 🙂

Poslednja izmena:
Ajd uslikaj fotoaparatom kako to izgleda na default? cudno je da sama kartica bude tome razlog.

Ako si probao stare drajvere, presaltao pozadi kabl od monitora, probao grafiku na drugom kompu... i ostalo je isto idi pravo na reklamaciju.

Ako si probao stare drajvere, presaltao pozadi kabl od monitora, probao grafiku na drugom kompu... i ostalo je isto idi pravo na reklamaciju.

Tako je, probao sam sve to sto si naveo i slika ostaje uvek takva na def. :wall: Upravo sam se vratio od prodavca koji mi kaze da je to normalno, ne moze on da se cima oko toga da proba drugu karticu i da je koristim tako.... (Bezobrazluk)

@ Rapture Vrlo rado bih uslikao desktop ali nazalost nemam digitalni aparat a kamera na tel. mi je losa. Izgleda kao kad na normalnoj kartici dignes svetlo na 80-100 posto

Tako je, probao sam sve to sto si naveo i slika ostaje uvek takva na def. :wall: Upravo sam se vratio od prodavca koji mi kaze da je to normalno, ne moze on da se cima oko toga da proba drugu karticu i da je koristim tako.... (Bezobrazluk)

@ Rapture Vrlo rado bih uslikao desktop ali nazalost nemam digitalni aparat a kamera na tel. mi je losa. Izgleda kao kad na normalnoj kartici dignes svetlo na 80-100 posto
!!!!!!!!!!!????????!!!!!! Nabio bi mu ja tu karticu u.... Ako si kupio u nekoj firmi karticu i nije polovna i imas garanciju idi i reci da hoces da je reklamiras i da te zabole hoce li on da je testira ili da salje ne znam ni ja gde da je oni testiraju i reci mu da ocekujes novu ili tu ispravnu za max 45 dana ili zoves inspekciju.

!!!!!!!!!!!????????!!!!!! Nabio bi mu ja tu karticu u.... Ako si kupio u nekoj firmi karticu i nije polovna i imas garanciju idi i reci da hoces da je reklamiras i da te zabole hoce li on da je testira ili da salje ne znam ni ja gde da je oni testiraju i reci mu da ocekujes novu ili tu ispravnu za max 45 dana ili zoves inspekciju.

Da, kartica je kupljena nova i dobio sam 3 god. garacije (kupljena je 2010). Tako cu i da uradim, ionako sam planirao da ako ne primi na reklamaciju da idem u inspekciju pa neka njima kaze da ne moze da se cima. Bitno mi je bilo da vidim da li se kod jos nekog to desava da bih mogo da budem 100 posto siguran da li moja kartica ne valja. Guglao sam i nisam nista nasao pa rekoh da pitam i ovde...Hvala vam puno na odgovorima, javicu sta sam uradio 🙂 Pozdrav

Evo samo da jaivim sta sam uradio, nosio sam je na reklamaciju i stojala je kod njih par dana i vratili su mi kao ispravnu uz izgovor da sve dok kartica daje sliku smatra se ispravnom i da je reklamiram tek ako crkne skroz......Videcu dalje sa inspekcijom kako i sta. Hvala Vam ljudi jos jednom 🙂

Nazad
Vrh Dno