Šta je novo?

B&N Nook Color

To ti je recovery kao i svaki drugi, ako si imao android telefone. Kada ga instaliras, ugasis uredjaj i u glavni meni ulazis paleci uredjaj na taj nacin sto drzis power i N dugme zajedno...

Auh, pa onda pazljivo citaj sve redom na XDA, u principu nista ne mozes ozbiljno da zeznes, ali mozes da dodjes u situaciju da ti se uredjaj moze srediti samo ako ga posaljes nekome ko je to radio vec...

Ja sam naravno raspolozen da pomognem, ali sam ove i sledece nedelje zestoko zauzet, i delom van zemlje, tako da je pitanje gde cu imati konekciju...

Samo pazljivo citaj i nema problema, jedini problem je sto je materijal na XDA nesredjen i razbacan, cak i ona tema sa koje se startuje nije skorije osvezavana...

Citam ali je malo od toga jasno..

Sta mislis o autonooter-u? (LINK) Da probam stim?

Probao sam HC preview i Nookie Froyo sa SD kartice, to mi je bilo najlakse (i najbrze da odradim).

Apdejtovao (sa 1.0.1 na 1.1) pa rutovovao sa auto-nooter trojkom 🙂
Ekstra je.. mada hanikomb mu je keva (kad bude finalna verzija).

Stigla mi i futrola iz Kine, iznenadjujuce kvalitetno uradjeno - tripujem da je od prave koze :d

EDIT: Ako nekome bude trebao link za Auto-Nooter 3.0 (za verziju 1.1 NC softvera) da ostavim link

Poslednja izmena:
Nemoj preterano da se razocaras ako Honeycomb ne bude nikada portovan na Nook. Ipak, najavljen je i Android 2.4 koji obecava da ce biti nesto izmedju Gingerbreada i Honeycomba - sto bi moglo cak da ti da vecu fleksibilnost s obzirom na 7" dijagonalu, a i vecu brzinu ukoliko bude manje zahtevan.

Video sam kako HC preview radi na nook-u - relativno lepo, stim da je to bilo bez hardverske akceleracije i preview namenjen za desktop masine. Plus NC moze i da se overklokuje, pa se jos dodatno ubrza.
Ovaj tablet sam uzeo upravo zbog HC-a (i pristupacne cene), a sto se tice ekrana - HC radi lepo na 7", video sam i mail program i sve stane bez problema - ipak mu je rezolucija 1024*600.

Ako bude CM verzije HC-a, bice portovan i na nook, 200%.

Pridružujem vam se uskoro, NC bi trebalo da mi stigne za 10-ak dana. Izgleda mi da je trenutno najidealniji i kao e-reader i kao tablet za hack igrarije. Jedino moje pitanje za postojeće vlasnike: kakav je (subjektivni) osećaj težine, recimo posle pola sata držanja?

Pridružujem vam se uskoro, NC bi trebalo da mi stigne za 10-ak dana. Izgleda mi da je trenutno najidealniji i kao e-reader i kao tablet za hack igrarije. Jedino moje pitanje za postojeće vlasnike: kakav je (subjektivni) osećaj težine, recimo posle pola sata držanja?

450grama je "tezak" tj. lak.. moja preporuka: drzi ga na stomaku 😀 Evo ja se uveliko gojim da mi jos naraste stomcina :d
Salu na stranu - pola sata, ma cak i sat vremena ce ti nenormalno brzo proleteti sa ovom masinicom. Posle treceg sata ces primetiti da si se skroz pogrbio i da te bole ledja, ramena, ruke...
Na krace vreme je meni superlagan.

samo nađi dobru futrolu i nema problema.....

biće official update na android 2.2 tokom aprila, tako kažu iz B&N, iskopao sam informaciju

Poslednja izmena:
Samo sto nije CM7 tablet tweaks. Cini mi se najbolja stvar za tablete, dok nam ne stigne Honeycomb - odgledajte video, bice sve jasno :d

Probacu cim postuju finalnu verziju.

Pre nego sto prodadoh svoj nook, ubacio sam CM 7 RC4 , i mogu reci da je prva liga...

Preporuka svima koji imaju nook color...

Pa sto si ga prodao!? Uzimas neki drugi tablet?

Šta da ti kažem, ja imam taj čudan poremeáj da svu elektroniku moram da menjam posle par meseci. Tablet je extra, ekran posebno, ali zagolicao me HTC flyer i ASUS memo pad, pa ćemo videti...Planiram dok oni ne izađu na leto da uzmem ipad2, čisto da ne bude posle da pljujem po Apple-u bez da sam probaio iOS...

Za utehu je da je nook otišao u sigurne ruke...

A te sigurne ruke su ove moje dve! Samo cu reci da kompjuter nisam palio vec 2 nedelje, sav posao zavrsavam preko tableta 🙂

Izdali su finalnu verziju CyanogenMod-a 7.0, stavio sam sinoc i prezadovoljan sam (doduse ovo mi je prvi pravi rom :d )
Brzo radi na NC-u, kako sam primetio sve radi malo bolje nego sto je bilo ranije (rootovan 1.1 softver).
Jako mi se svidjaju tablet tweaks sto su ubacili.

Download & uputstvo za install

Izdali su finalnu verziju CyanogenMod-a 7.0, stavio sam sinoc i prezadovoljan sam (doduse ovo mi je prvi pravi rom :d )
Brzo radi na NC-u, kako sam primetio sve radi malo bolje nego sto je bilo ranije (rootovan 1.1 softver).
Jako mi se svidjaju tablet tweaks sto su ubacili.

Download & uputstvo za install

Daj neki utisak oko hw video decodinga, da li je bolji nego u RC4. Probaj neke fajlove, ako ti nije frka...

Za sad mogu reci da youtube HQ radi dosta dobro (ponekad primetim manji glitch u videu).
Sutra cu probati mkv fajlove.

Probacu za vikend da ga instaliram, ako nesto s****m znam kome ga saljem brzom postom na ozivljavanje🙂

Sent from my NookColor using Tapatalk

Evo probao sam jednu HD (720p) seriju da pustim - ide usporeno. Moze da se gleda, ali meni smeta.
SD ide super.

Koji plejer si koristio? Mislim da Rock Player ima fine performanse, generalno.

Mobo player, Best Video Player PRO i sad Rock Player.

BVP je najbolje pustao i taj sam i ostavio.

Rock je uzas za HD, barem za ovaj fajl sto sam probao.

Hm, znaci nema dekodera, a sam procesor nije dovoljno mocan da bi mogao da izvuce HD.

Kako god.. ne znam da li je ranije dobro pustao HD, mislim da je NC uvek stucao sa videom.

Inace HD je na njemu overkill - SD jako lepo izgleda na toj rezoluciji i to pusta lepo.

Pa realno, ni ja ne vidim neku razliku izmedju full HD i 720p na 23", zasto bi na ovom ekranu i bio potreban HD.

HD ima smisla na ekranima od 1280px u shirini, a ti ce imati i potreban hardver.

Ne kazem da nema smisla, ali cak i na toj rezoluciji, na 10" ne verujem da ce razlika biti preterano velika. Mada, to zavisi i od oka, ali verujem da ce cak i na njima kvalitetan DVD rip izgledati dobro. Naravno, tu je uvek HDMI...

Nazad
Vrh Dno